Tietokoneen yhteys katkeilee ethernet -kaapelia käytettäessä

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 78 katselukertaa

Hei,

meillä on sonera viihde ja siihen liittyvä valokuituyhteys (max nopeus 100mbit/s). Palvelun käyttöönotosta lähtien netti on katkeillut ethernet -kaapelia käytettäessä. Tietokoneelle ei tule ilmoitusta, että internet yhteys olisi katkennut, mutta yhteys ulkomaailmaan (www -sivun lataus, pelin pelaaminen, pingaus) katkeilee noin 5-60 sekunnin ajaksi. Silloin kun yhteys toimii, on latausnopeus kiitettävä, eli yhteys ei hidastu vaan katkeaa. Jos yhteys katkeaa kerran, se katkeilee jatkuvasti. Asiaan auttaa yleensä kaapelin irroittaminen n. 10 sekunniksi ja takaisin kytkeminen. Reitittimenä on Inteno DG301AL. Tässä jotakin infoa laitteesta:
- Product Name: DG301AL
- Software Release: 10.5.1.Q
- Software Variant: AH
- Boot Loader Version: 2.0.16
- Product Code: 2
- Board Name: VDNT-3

Myös laitteen uudelleenkäynnistys auttaa samalla tavalla kuin kaapelin irroitus. Laite on myös resetoitu kokonaan muutamaan otteeseen, mutta ongelma ei sillä katoa.

Yhteys siis katkeilee vain ethernet -kaapelia käytettäessä(lukuunottamatta tv:tä). Samaan aikaan WLAN yhteydet ja televisio toimii moitteetta.

Ethernet -kaapelia on käytetty Windows 8.1 pöytäkoneella ja kannettavalla koneella.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Toisella kaapelilla voi kokeilla. DNS palvelimen vaihto. Kun yhteys on katki kokeile tracert 8.8.8.8 ja katso mistä siis oikeasti yhteys katkeilee.

Ohje Tracert http://www5.sonera.fi/ohjeet/Tracert
Hei bendani,

Oletko kokeillut kytkeä jotain toista tietokonetta ethernet kaapelilla laitteeseen? Mikäli ongelma esiintyy vain yhdellä laitteella, niin ongelma jää todennäköisimmin tietokoneeseen. Ethernet kaapeli on myös hyvä testata.

Vastaa