Tietystä sähköpostiosoitteesta tulleesta viestistä ilmoitus

  • 11 December 2014
  • 41 kommenttia
  • 24 katselukertaa

Hei!

Eli, minulla on käytössä @hotmail.com sähköpostipalvelu ja kysyn teiltä: Kun saan tietyltä sähköpostiosoitteelta viestin tai kaikista viesteistä, onko mahdollista että saan siitä tekstiviestin puhelimeen, ja tekstin sisällön, eli ne 160 merkkiä mikä mahtuu tekstiviestiin?

Miten tämä asia siis säädetään että toimii tollai kuten kerroin?

41 kommenttia

Hei Buffale!
En valitettavasti osaa sanoa, minkälaisia palveluita Hotmailiin on mahdollista kytkeä. Tietoa kannattaa etsiä palveluntarjoajan internetsivuilta.

Soneran sähköposteihin on mahdollista kytkeä päälle palvelu, joka ilmoittaa tekstiviestillä saapuneesta sähköpostista. Mikäli käytät Laajakaista-liittymääsi kuuluvaa @pp.inet.fi -loppuista sähköpostiosoitetta, löydät ohjeet täältä. Mobiilisähköpostin (@pp.sonera.net -loppuinen sähköpostiosoite) ohjauksista löytyy ohjeet täältä.

Mobiilisähköpostin ohjauspalvelut ovat hieman muuttunetta ja ohjeesta löytyy vielä tällä hetkellä vanhaa tietoa. Ohjaussäännön Tiettyyn sähköpostiini saapuvista posteista voi kytkeä päälle vain Soneran omista sähköpostiosoitteista. Ohjesivu tullaan päivittämään myös kuntoon.
Hei, minulla on Soneran laajakaista, myös Soneran puhelinliittymä (Määräaikainen, tosin mennyt jo, kytkyluurilla hankittu).

Voinko siis puhelinliittymään tehdä oman sähköpostiosoitteen mutta myös laajakaistan?

Eli tietystä osoitteesta tuleva viesti @pp.sonera.net -loppuinen sähköpostiosoitteeseen voin ohjata minun kännykkään, tekstiviestillä, niin että näkyy myös viestin sisältö (toki jos ei ylitä 160 merkkiä)?

Kolmas kysymys, maksaako tämä kuinka paljon? Minulla on tällä hetkellä Pikkunetti kytkettynä puhelimessa.
Hei!
Ilmoituksen saapuneesta sähköpostista saat kytkettyä molempiin sähköposteihin maksutta. @pp.inet.fi -päättyvään sähköpostiin voit asettaa myös sähköpostin edelleenlähetyksen matkapuhelimeen. Kyseisen palvelun hinta on 0,09e/viesti. Ohjeet kytkentöihin löydät aiemmassa viestissä olevista linkeistä.
Siis maksaako tuo 0.90e/viesti siitä että edelleen lähetetään puhelimeen viesti vai ilmoitus?

Toinen kysymys: Mitä tuo ilmoitus sisältää? Viestin otsikon, kuinka paljon tekstiä viestistä?

Kolmas: Kun sähköposti napsahtaa postilaatikkoon, kuinka nopeesti tulee ilmoitus?

Neljäs: Paljon yhden tekstiviestin hinta on?
Ei vieläkään vastausta...
Hei Buffale,
Sähköpostin edelleenlähetys pp.inet.fi loppuisesta osoitteesta matkapuhelimeen maksaa 0,09snt/viesti. Sähköpostiviestiä näkyy puhelimessa niin pitkästi kuin yhteen viestiin mahtuu (max 160 merkkiä). Jos taas sinulla on käytössä palvelu, joka lähettää pelkän ilmoituksen saapuneesta sähköpostista, tulee puhelimeesi ilmoitus että uusi sähköposti on saapunut. Tämä ilmoitus on maksuton, ja lähtee lähes samanaikaisesti, kun sähköposti saapuu.
Hei,

kuinka nopeasti lähtee tuo sähköpostin edelleen lähetys? Maksaako se todellakin 0,09 snt/viesti eikä 0.90snt? Saako tuota hintaa vähemmäksi jos on datapaketti tai tekstari yms.?

Voinko tämän ominaisuuden myös kytkeä pois päältä helposti, ilmaiseksi, ja nopeasti omien sivujen kautta?
Moi Buffale!

Kuinka nopeasti lähtee tuo sähköpostin edelleen lähetys?

Tässä ei pitäisi olla suurta viivettä, vaan tekstiviestin pitäisi lähteä lähes välittömästi, kun saat sähköpostia.

Maksaako se todellakin 0,09 snt/viesti eikä 0.90snt?

Hinta on 0,09 €/viesti.

Saako tuota hintaa vähemmäksi jos on datapaketti tai tekstari yms.?

Netti- ja tekstiviestipaketeilla ei ole vaikutusta hintaan.

Voinko tämän ominaisuuden myös kytkeä pois päältä helposti, ilmaiseksi, ja nopeasti omien sivujen kautta?

Palvelun saa kytkettyä helposti pois päältä Omilta Sivuilta veloituksetta.
Pari kysymystä taas: Voiko teidän sähköpostista ohjata viestin toiseen osoitteeseen esim. Hotmailiin ja niin että kopio jää Soneran sähkäriin myös. Maksaako paljon ja miten tuo tehdään?
Vastausta...
Hei Buffale: Laajakaistaliittymän pp.inet.fi -loppuisesta sähköpostiosoitteesta voit lähettää viestit edelleen toiseen sähköpostiosoitteeseen. Palvelu on maksuton. Kun kytket edelleenlähetyksen Omilla Sivuilla päälle, voit valita haluatko viestien säilyvän Soneran sähköpostissa.

Matkapuhelinasiakkaan pp.sonera.net –loppuisesta sähköpostista ei ole mahdollista asettaa edelleenlähetystä toiseen sähköpostiosoitteeseen.
Onko sellaista tulossa ja miksi ei?
Tällä tietoa palvelua ei ole tulossa, mutta sinun kannattaa lähettää meille toiveesi Palautelomakkeella.
Palataan aiheeseen vielä jonkin verran että varmistan asioita: Eli hinta oli 0.09 per viesti. Onko mitään rajaa asettavissa esimerkiksi: kuukaudessa saa lähteä vain 5 viestiä (edelleenlähetys siis). Vai joudunko manuaalisesti tuon viidennen viestin jälkeen käymään sulkemaan Omat sivu -palvelusta tuon edelleenlähetyksen?
Hei buffale! Edelleenlähetykselle ei ole asetettavissa mitään rajaa, eli edelleenlähetys on joko päällä tai ei.

Kiitos palautteestasi!
Eli varmistan vielä: Voin siis rampata sitä päälle pois päälle pois niin paljon kuin haluan?
Buffale kirjoitti:
Eli varmistan vielä: Voin siis rampata sitä päälle pois päälle pois niin paljon kuin haluan?


Kyllä, voit muuttaa asetusta niin monta kertaa kuin haluat, eikä siitä mene erillisiä maksuja.. 🙂
Hei, vielä yksi kysymys: Voinko luoda sähköpostin ja sähköpostin muoto ei ole asko.asiakas@pp.sonera.net tai etunimi.sukunimi@pp.sonera.net vaan ihan vaikkapa Uukfp@pp.sonera.net eli tuo nimi ennen @, niin saako sen päättää itse?
Buffale: Voit luoda haluamasi sähköpostiosoitteen esim. edellä mainittu Uukfp@pp.sonera.net, kunhan kyseinen osoite on vapaana.
Unohdin kysyä: Voinko nimeä jälkikäteen muuttaa ja voinko poistaa osoitteen ja luoda taas myöhemmin?
Buffale: Tällaisissa tilanteissa tulee olla yhteydessä tekniseen asiakaspalveluun, koska nimen muuttaminen ei onnistu Omien Sivujen kautta.
Kiitos vastauksesta, mutta et vastannut voinko poistaa osoitteen ja luoda uusiksi sen myöhemmin (toisella nimellä vaikkapa)?
Buffale: Osoitteen poistaminen ei myöskään onnistu Omien Sivujen kautta, vaan se vaatii yhteydenoton tekniseen asiakaspalveluun.
Noh ei tää roska toiminutkaan niin kuin ajattelin, eli lisäkysymyksiä:

Tarkoitus: Saada viestit kokonaisena kännykkään, eli ohjaus.

Eli kuvio on seuraavanlainen:

X palvelu lähettää viestin joskus --> Gmail (pakko olla gmail). Gmail (edelleen)lähettää viestin -> 1. @pp.sonera.net (webmail) 2. Hotmailiin. Molempiin viestit saapuu mieltein heti. Tämä on siis ok.

Kuvio 2: Koska Gmaililla eikä hotmaililla ole minkäänlaista järkevää systeemiä siihen, että tulee viestit kännykkään, joten käytän Soneraa.

Omat sivut --> Sähköpostiasetukset --> Asetukset (Sähköposti) (Valikosta) --> Tekstiviesti-ilmoitus ->Ohjaussäännöt -> Lisää uusi --> Nimi laitettu, "sähköpostin lähettäjän perusteella" email laitettu -> Tallenna.

Valitse tekstiviesti-ilmoituksen tyyppi -> Ei mitään --> Tallenna.

------------------------------------------

Nyt itse kysymyksiin. Koska viesti tulee palvelusta X gmailiin, niin lähettäjänä lukee edelleen se palvelun osoite ja vastaanottajan osoite (gmail), mutta laitoin tuohon ohjaussääntöön sen alkuperäisen lähettäjän viestin (joka nähtävästi toimii). Mutta viestin tila ei riitä koska; alkuun tulee kaiken maailman lähettäjätietoja ja eikä näin ollen viesti mahdu.

Miten ratkaistaan tämä? Otanko normaalin tekstiviesti-ilmoitus palvelun ja siihen vielä WPA linkki eli klikkaamalla sitä voin lukea kokonaisen viestin?
Moi Buffale! En osaa valitettavasti vastata tähän kysymykseen. Olethan kuitenkin huomioinut, että Gmail on suoraan saatavilla lähes kaikille nykypuhelimille ja käyttöjärjestelmille? Voit esimerkiksi ladata erillisen sähköpostisovelluksen tai käyttää gmailia joko puhelimen selaimen tai esiasennetun sähköpostiohjelman kautta. Lisätietoja löydät esimerkiksi Googlen sivuilta. Oletko jo kokeillut tätä?

Vastaa