Toistuvia vikoja ADSL yhteydessä

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei!

Viimeisen vuoden aikana on ADSL-yhteydessä ilmennyt toistuvasti samanlainen vika. Yhtäkkiä, kuin salama kirkkaalta taivaalta lakkaa yhteys toimimasta. ADSL-modeemissa palaa DSL-valo täysin normaalisti, ja puhelinlinja on kunnossa. Data vain lakkaa kulkemasta.

Tässä vaiheessa, mikäli ADSL-modeemin käynnistää uudelleen, ei Soneran DHCP-palvelimelta saa lainkaan IP-osoitetta. Itse DSL-linja kuitenkin on kunnossa ja muodostuu normaalisti.

Tällainen vika on toistunut useita kertoja. Tyypillisesti katkos kestää aina muutaman tunnin. Vika ei ole vain tässä yhdessä liitymässä, vaan se tuntuisi koskevan melko laajaa aluetta. Olen kuullut, että vian esiintyessä ongelmia on ollut parikkalassa, imatralla ja lappeenrannassa, ainakin kuluttajaliittymissä.

Välillä asiakaspalveluun soitettaessa viasta ei ole ollut mitään tietoa. Toisilla kerroilla, asiakaspalvelussa on ollut tietoa viasta ja sen on kerrottu olevan ainakin kerran lappeenrannassa.

Mistä tällainen toistuvasti esiintyvä vika johtuu ja milloin se on tarkoitus korjata pysyvästi kuntoon? En hyväksy, että kiinteässä yhteydessä esiintyy toistuvasti samaa vikaa useita kertoja vuoden aikana. Eihän se voi enään sattumaa olla?

3 kommenttia

Hei Kahujarvi,

Vilkaisin yhteytesi tietoja ja alueella on ollut 20.6 yleistä häiriötä verkossa. Katkos on kuitenkin korjaantunut samana päivänä aamupäivän n klo 7-10 välillä. Katkoksia kiinteänkin kaistan toiminnassa voi tulla muutamia kertoja vuodessa ja niihin ei kaikkiin meidän puolelta voida varautua esim. sähkökatkot sekä ukkosviat.

Onko yhteytesi kuitenkin pääsääntöisesti toiminut hyvin ettei katkoksia ole sentään ihan viikottain ollut?
Moi, asun Imatralla, sama vika.
Lienettekö kuulleet tällaisista?
https://fi.wikipedia.org/wiki/UPS
Ei luulisi olevan suuri hankinta olette sitten miten monopoli hyvänsä.
Hei Sami_J,

Lisäätkö asiakasnumeron käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset -> Profiili -> Asiakasnumero) niin voidaan ongelmaasi tutkia tarkemmin jos ongelmasi jatkuu yhä?

UPS-järjestelmät on hyvin tuttuja mutta ihan jokapaikassa ja joka laitteessa niitä ei ole mahdollista teknisistä syistä käyttää. UPS ei myöskään sovellu isojen konesalien pyöritykseen vaan niitä varten on sitten omat generaattorit.

Vastaa