Toistuvia yhteyskatkoksia 4G:ssä elokuussa (Hki, Sörnäinen)

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei,

Raportoisin häiriöistä 4G verkossa Helsingin Sörnäisissä.

Käytössämme on Aito 4G, 100M - modeemina Huawein B593. Laitteessa uusin firmware, ulkoiset antennit asetettu käyttöön ja pakotus 4G yhteyteen. Kuuluvuutta "mittarin mukaan" täydet 5 palkkia.

Elokuun aikana lähinnä yöaikaan yhteys lähtee katkeilemaan. Melko tarkkaan 15 minuutin välein yhteys katkeaa, tulee hetken kuluttua takaisin ja jälleen noin. 15 minuutin kuluttua katkeaa. Tätä jatkuu niin kauan, kunnes kirjautuu laitteen hallintaan ja käy käsin pudottamassa laitteen ensin joko 3G tai 2G verkkoon ja sitten takaisin 4G verkkoon. Huom! Laitteen pelkkä uudelleenkäynnistys ei auta. Tämä tapahtuu usein noin kello 02-03 aikoihin.

Häiriö on harmillinen, sillä yöaikaan ajetaan varmuuskopioita verkon yli, joka tietenkin katkeavat koska eivät pysty toipumaan toistuvista yhteyskatkoksista.

Linjan nopeudessa ei ole ollut suuria muutoksia, nekin lähinnä vaan parantuneet. Keskimääräinen yhteysnopeus käyttöpaikassamme on 85/40, ping 24ms.

2 kommenttia

Tämä "häiriöilmoitus" on tänään muuttunut aiheettomaksi - liittymäsopimus on purettu ja palvelut ostettu toiselta kotimaiselta 4G LTE operaattorilta.
Hei marjohan! Ikävää että ehdit luopumaan 4G liittymästä ja huawein modeemista. Yleisesti kertomasi kaltaiseen katkeiluun 4G verkossa emme ole törmänneet. Muutamia tapauksia on ollut että käytössä ollutta 4G reititintä on jouduttu resetoimaan ja se on helpottanut tilannetta. Näistä tapauksista olisi aina hyvä olla yhteydessä vikapalveluumme jolloin voisimme samantien tutkia tilannetta tarkemmin.

Hyvää syksyn jatkoa toivottaen,

VesaN

Vastaa