Tunnukset ja salasanat?

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 5 katselukertaa

Meillä on ollut jo pidempään Soneran valokuitu käytössä mutta emme ole olleet kiinnostuneet Soneran viihteestä koska olemme Welhon kaapeliasiakkaita. Pitkän suostuttelun jälkeen puolisoni lopulta suostui ottamaan vastaan (ilmaiseksi) Soneran viihteen päätelaitteet ja kokeilemaan palvelua.

Hyvin toiminut verkkorakenne kotona piti pistää uusiksi, koska luonnollisesti Inteno DG301 + Motorolan IPTV laitteet toimivat huonosti yhteen meillä olevan Applen laitteisiin perustuvan verkon kanssa. Pienten vaikeuksien jälkeen sain kuitenkin kaiken lopulta toimimaan yhteen ja kanavatkin toimimaan.

Seuraavaksi halusinkin kokeilla tallennusten tekemistä kännykän/tabletin kautta, koska se oli erityisesti meitä kiinnostava osuus. Tässäpä tulikin ongelmaa, koska tunnus/salasana joka toimii IPTV boksiin, ei kuitenkaan ilmeisesti ole käytettävissä netissä/appeissa? Yritimme käyttää nettiä selvittämään mikä tunnus/salasana mahtaisi toimia tai jos saisimme tilattua uuden. Puolisoni Oma Sonera -tunnuksen (laajakaista on hänen nimissään) alta löytyi kyllä laajakaista ja viihteen tilaustiedot mutta tämäkään tunnus ei toiminut jos olisi halunnut tallentaa kanavia tai muuten päästä käsiksi omaan Sonera viihteeseen. Oma Sonera ehdottu pankkitunnuksien käyttöä yhdistämään tunnukset.

Puolisoni kirjautui pankkitunnuksillaan Soneran sivuille tehdäkseen tämän mutta yllätys oli suuri kun yhdistäminen (siis pankkitunnuksilla tunnustauduttu) vaatii silti laajakaista-tunnuksen salasanan?!? Mitä ihmettä? Laajakaista tunnus siis näkyy puolisoni pankkitunnuksien avulla, mutta joku ******** salasana tarvitaan? MIKSI? Oletteko oikeasti sitä mieltä että teidän postissa lähettämä salasana on turvallisempi kuin PANKKITUNNUSTEN avulla tehty tunnistus? Siellä pyydetään ottamaan Asiakastukeen joka luonnollisesti ei ole auki pyhänä.

ps. tätä foorumiakin varten piti TAAS luoda erillinen tunnus, eikö yhdellä tunnuksella voisi pärjätä Soneran kaikissa asioissa

ps2. tähän foorumi tunnukseen on liitetty asiakasnumero johon em. laajakaistat on tilattu

1 kommentti

Hei Haukka-1,

Etätallennuksia pääset tekemään menemällä selaimella osoitteeseen http://sonera.fi/tallennus.

Palveluun kirjaudutaan laajakaistaliittymän tunnuksella tai Sonera Tunnuksella (edellyttää tunnusten yhdistämisen).

Ohjeet Soneratunnuksen yhdistämiseen löydät sivuiltamme. Yhdistämisvaiheessa laajakaistaliittymän salasana on syötettävä jotta tunnusten yhdistäminen voidaan tehdä.

Sonera Viihde aplikaatio on tällä hetkellä beta testauksessa rajatuilla käyttäjillä, joten siihen ei juuri nyt tunnuksia ole saatavilla. Aplikaatioon käy siis eri tunnukset kuin itse Viihdepalveluun.

Vastaa