Ulkomailla - verkkoa ei löydy tai SIM-kortti ei toimi????

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 94 katselukertaa

Muutaman päivän työmatkalla, tällä hetkellä Saksassa, ja puhelin (Lumia 820) ei yhtäkkiä enää ota yhteyttä verkkoihin (aamulla hetken otti, mutta sitten loppui). Jos etsii "valitse verkko", puhelin kyllä löytää mm Telekom-, Vodafone ja o2 -verkot, mutta kun jonkun näistä valitsee, jää statukseksi "verkkoa ei löydy". Sama tilanne, vaikka verkon valinta olisi automaattisena.

Aiemmin päivällä tuossa vaiheessa välillä oli statuksena jotain SIM-korttiin liittyvää (en nyt valitettavasti muista enää sanamuotoa, oliko "SIM-kortti ei kelvollinen" tms adjektiivi lopussa).

Voiko asialle tehdä matkan päältä mitään? Hotellilta onneksi saa internet-yhteyden joko puhelimella tai tietokoneella. Puheluitakin vaan tarvitsisi matkan päällä soittaa, kun seuraavien tapaamisten detaljeja sopii...

3 kommenttia

Hei Tje123!

En nyt suoralta kädeltä osaa sanoa, mistä ongelma johtuu, mutta kuullostaa siltä, että liittymällä on esto, joka estää liittymän käytön ulkomailla. Lisäätkö asiakasnumeron käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset > Profiili > Asiakasnumero), niin voin tarkistaa tämän . Asiakasnumero ei näy muille keskustelupalstan käyttäjille. Asiakasnumerosi löytyy esimerkiksi viimeksi tulleesta laskusta.


Kannattaa myös kokeilla, sim-kortin pois ottamista ja testaamista(jos mahdollista toisessa puhelimessa).
Hei,

sain ongelman selvitettyä soittamalla asiakaspalveluun Skypen kautta.

Lumia 820:ssa oli ilmeisesti mennyt joku sekaisin välimuistissa. Akun poisto ei tätä korjannut, mutta korjaantui sillä, että suljin puhelimen painamalla äänenvoimakkuus - alas nappia yhtä aikaa virtanapin kanssa.

Vielä taustaksi, jos joku toinen kohtaa saman ongelman. Ongelma ilmeni, kun vaihdoin normaalin 3G-verkkoasetukseni 4G-verkkoasetukseen. Tuon jälkeen ei enää mikään yhteys (2G, 3G tai 4G) päästänyt puhelinta verkkoon, vaikka verkot löytyivätkin. Tuo lempeä reset sitten auttoi.
Hei Tje123!

Hyvä juttu että ongelma ratkesi ja kiitos ratkaisusta. Tuosta on kyllä hyötyä itsellenikin:)

Vastaa