Uppikaista ongelma 450@ Langattomassa laajakaistassa

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Eli minulla on 450@ langaton laajakaista Soneralta
Elikkä onko soneralla uppikaistoissa nyt vikaa, koska ping on 125 eikä se juuri datamen mukaan voi parempi olla Downkaista on se mikä luvattu mutta upkaista testien mukaan on 0.06-0.10 megan välillä. Viime pyhänä se vielä oli ihan ok. Eli missä nyt mättää? Ja eilen illalla ei päässy kaikille sivuillekkaan IE:llä ja firefoxsilla.Operalla pääsi kun laitto turbo moden päälle, mutta sehän kierättää sen sillon ulkomaan proxyn kautta.

3 kommenttia

Hei Levanteri

@450-tekniikan pingit ovat hieman korkeat. Liittymän nopeus on 1/512, joten mitenkään kovin nopeasta yhteydestä ei ole kyse. Sinäänsä outoa, että yhteys toimii paremmin Operan selaimella. Mikälaisia arvoja sinulla näkyy modeemin hallintaohjelmassa? Network RSSI ja Ec/lo kertovat signaalin arvoista. Nyrkkisääntönä voidaan käyttää: mitä lähempänä nollaa, sen parempi.
EvDo rev. B
Carrier 1 Network RSSI : -96 dBm
Ec/Io : - 6 dBm
Channel No. : 239
PN : 336
Mobile Transmit Power : 4 dBm

Carrier 2 Network RSSI : -91 dBm
Ec/Io : - 5 dBm
Channel No. : 188
PN : 336
Mobile Transmit Power : 4 dBm

Carrier 3 Network RSSI : -94 dBm
Ec/Io : - 6 dBm
Channel No. : 137
PN : 336
Mobile Transmit Power : 3 dBm

Eli RSSI on noussu noin 80:nestä yli yheksään kymmeneen, eikä antenni ole liikkunut viikonlopun jälkeen ja sen kävin tänän vielä puhistamassa. Ja turbo modehan jos on päällä operassa niin se käyttää ulkomaan prokxyä. Firefox ja IE ei käytä eli sillon on vika soneran päässä. Eli palvelimenne osasi näemmä yhistää siihen ulkomaiseen proxsyyn.

Joo ja nyt uppi kaista on jo aivan olematon 0.03 megaa eikä mikään ohjelma käytä edes sitä.
Hei Levanteri

Uskoisin, että ongelma jää signaalin arvoihin. RRSI:n pitäisi noin 75, jotta yhteys toimii normaalisti. Antennia pitäisi siis hieman säätää. Varmin tapa säätää antennia on muuttaa suuntausta ja samalla seurata, miten arvot muuttuvat hallintaohjelmassa. Yksin tämä voi olla hieman haastavaa, mutta jos saat toisen henkilön kaveriksi suuntaukseen olisi tämä helpompaa.

Mielenkiintoista, että yhteys toimii paremmin proxyn kautta. Tällä ei pitäisi olla mitään vaikutusta yhteyden toimivuuteen.

Mikäli et saa signaalin arvoja paremmaksi, ota yhteyttä Vikapalveluumme ja kirjaa asiasta vikailmoitus. Selvitetään onko mastolla kaikki kunnossa.

Vastaa