Uusi Inteno 301 -modeemi

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Minulle tuli Soneralta ns. pyytämättä ja yllättäen nyt kuitenkin uusi palvelureititin, Inteno 301, vaikka aiemmin täällä foorumilla kerrottiin, että sellaista ei tarvita...? Samalla nyt sitten tekstiviesti kertoo, että voisin ottaa tuon uuden reitittimen käyttöön.

Mitähän hyötyä tuon käyttöönotosta olisi? Netti toimii suurinpiirtein niin kuin pitääkin, samoin viihde-palvelusta näkyy tv-kanavat sekä tallennukset.

2 kommenttia

Hei Julpero,

Alueella on tehty muutostyö. Viihdepalvelu on toteutettu nyt multicast tekniikalla. Jatkossa viihdepalvelu toimii siis tuon Inteno DG301 palvelureitittimen kanssa.

Eli nykyisen modeemin kanssa palvelu ei toimi enää luotettavasti.

Suosittelenkin siis ottamaan tuon Intenon jo käyttöön.

Kun otat tuon Intenon käyttöön, niin kytke digiboxi sen keltaiseen porttiin. Odota että Intenon Status valo palaa vihreänä ja tee sen jälkeen Motorola digiboxille tehdasasetusten palautus, ellei palvelu lähde suoraan yhdistettäessä toimimaan.
Mitä tarkoittaa "ei toimi luotettavasti"? Yleensähän nämä joko toimii tai ei...?

Meidän huushollissa puhelinpistoke jossa nykyinen vdsl-modeemi on paikoillaan sijaitsee eri huoneessa (makuuhuone) kuin tv sekä digiboksi (työhuone). Tuolla työhuoneessa on myös muita laitteita verkossa, kuten pc ja tulostin. Nykyiseltä modeemilta makuuhuoneesta on vedetty lan-yhteys työhuoneeseen jossa on "markettireititin" jakamassa lan-yhteyttä digiboksille, pc:lle ja tulostimelle.

Toimiiko digiboksi "luotettavasti" samoin kuin pc ja tulostin jos vaihdan nyt tuon nykyisen vdsl-modeemin pois ja laitan Intenon tilalle jonka jälkeen kytken tuon lan-verkkopiuhan Intenon keltaisen porttin ja "markettireitittimen" välille?

Nykyinen vdsl-modeemi toimii tällä hetkellä kodin lähiverkon keskuksena, eli siinä on nat, palomuuri, porttiohjaukset, kiinteät sisäverkon ip:t yms, eli ihan huvikseni ja kokeilumielessä tuota purkkia ei tee mieli laittaa paikoilleen...

Vastaa