VIP1903 ja dlna


Miksi tuo ominaisuus on poistettu käytöstä? Boksi itsessään tukee moista, eli voisi toimia mediatoistimena kotiverkossa.

Samoin, miksi nettiselain on poistettu käytöstä? Tuokin olisi hyvä lisäominaisuus Katsomo ym. muiden palveluiden käyttöön, varsinkin kun ADSL-asiakkaille ei tarjota tallentavaa digiboksia käyttöön.

30 kommenttia

Soneran toimittaman Motorola VIP 1903 IPTV-digiboxin ohjelmisto on vain Koti TV:tä varten. Eihän sitä tiedä mitä tulevaisuuden päivitykset tuovat tullessaan, mutta epäilen että vain Koti TV:n päätelaitteeksi tarkoitettu boxi tulee pysymään nykyisessä roolissaan.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
No siinähän on yksi lisäpalvelu teille, dlna-client ja nettitv-palvelu 9,95€/kk
Tai vaihtoehtoisesti boksi ko. ominaisuuksilla kertakustannus 75€

Katsotaan miten palvelu kehittyy seuraavan 24kk aikana...
Nyt vaan törkeesti postauksia koskien tuota ominaisuutta, jos sattuu yhtään kiinnosatamaan, niiin saadaan infoa luultavasti asiasta päättävillekkin ja tuo palvelu joskus käyttöönkin. Kuitenkin firmiksen päivityksellä Soneran mahdollista aktivoida tuokin ominaisuus. Itse olisin siitä enemmän kuin kiitollinen.

Jos pakko laittaa vertailua mikä ei varmasti auta asiaa eteenpäin, niin Elisahan tukee dlna omassa viihde palvelussaan. Tosin liittymä vapaa viihde ei kiinnosta, vaikka se saattaisi toimia paremmin Soneran kaistan kautta.

Mielestäni tämä ei ole ainakaan Soneralta pois, se että saa rss-feedit, nettiradiot, musiikit, leffat toimimaan tuo vaan lisää tyytyväisiä asiakkaita, eikä niinkään vähennä vuokrattujen ominaisuuksien ostoa. Se, että hankkisi saman boksin jostain muualta ei korjaa ongelmaa, eikä tässä taida toimia mikään mukaan boksi, koska sitä ei saa konfattua Soneran asetuksille, ilman järjetöntä vaivannäköä.

Onko tämän ominaisuuden aktivoinnista mitään tietoa Soneran puolella? Eikö tämä ominaisuus ole lukittu myös vip1963 boksissa?
Todellakin, uudet sosiaaliset mediat: Youtube ensimmäisenä sekä Areena, Katsomo ehdottomasti toisi Soneralle Kotitv:n kautta todellista lisäarvoa. Kun Elisa on ominut Voddlerin, ainoa lisäpalvelu mistä tällä hetkellä Soneralle (tai Soneran kautta) maksan on mainokseton Spotify. Mutta kotitv:n kahden vuoden ilmaiskauden jälkeen voisin jopa ajatella kotitv:stä maksavani, jos se minulle jotain lisäarvoa tuottaa ....
Ääni DLNA:n saamiselle ko. boksiin myös Soneran softalla. Vaikka hyllystä löytyykin myös Xbox, niin mieluusti myös digiboksilla katsoisi kotikoneella olevia videoita ja kuuntelisi musiikkia.

Ja jos jotain koomisuutta tilanteesta haetaan, niin Thomsonin palvelureititin (tjsp, miksi sitä nyt kutsutaankaan) jakaa kyllä mediaa, siitä vain ei paljoa ole hyötyä jollei ole jotain erillistä DLNA:ta tukevaa laitetta 🙂
No mutta tämähän on ihan normaalia soneran toimintaa. Karsitaan kaikki hienoudet laitteista pois ja sit ihmetellään kun porukat siirtyy kilpailijoille joilla laitteiden ominaisuudet on vapaasti käytössä. Eiköhän olis sonerankin aika siirtyä tälle vuostuhannelle sieltä kivikaudelta.
Tämä olisi kyllä ehdoton plussa tuotteelle. Tällä hetkellä ko. boxi lojuu käyttämättömänä hyllyssä. Ei ole mitään lisäarvoa maksukanavien ilmaiskuukausien jälkeen ollut tästä.
Kiitos palautteista. Välitin tässä viestiketjussa esille tulleet ideat eteenpäin.
Ääni myös täältä dlna:lle. Mediapalvelin olisi ja mukava olisi motorolan boksin kautta sitä hyödyntää.
Ehdottomasti dlna mukaan boksin ominaisuuksiin. Ehdin eilen jo innostua asiasta kun luin laitteen speksejä, mutta tottakai tuokin oli sitten otettu Soneran toimesta pois käytöstä 😕
Kilpailevaltahan tämäkin mahdollisuus taitaa löytyä? Ainaskin ulkoisen levyn heidän boksiin sai kiinni. Noh, kohta muutto edessä alueelle jossa on kilpailua 🙂
aziztcf kirjoitti:
Kilpailevaltahan tämäkin mahdollisuus taitaa löytyä? Ainaskin ulkoisen levyn heidän boksiin sai kiinni. Noh, kohta muutto edessä alueelle jossa on kilpailua :)

Kyllä. Kilpailija ei poista ominaisuuksia laitteista vaan antaa asiakkaalle täyden hyödyn nykytekniikasta.
Ehdottomasti nämä ominaisuudet boksiin!!

Motorolan sivuilla laitteessa kovat speksit ja ominaisuuksia on karsittu. Turhauttavaa.
Ennen tilaamista juuri katsoin nuo DLNA-ominaisuudet Motorolan sivuilta ja ei tullut mieleenkään, että laitteesta ominaisuus puuttuisi tilattaessa. Onko kyseessä jo huijaus??
Kumpu kirjoitti:
No siinähän on yksi lisäpalvelu teille, dlna-client ja nettitv-palvelu 9,95€/kk
Tai vaihtoehtoisesti boksi ko. ominaisuuksilla kertakustannus 75€

Katsotaan miten palvelu kehittyy seuraavan 24kk aikana...


DLNA on laitteen ominaisuus. Miksi laitteen ominaisuudesta pitäisi maksaa lisää? Sama kuin Sonera myisi kytkykaupalla Nokian puhelimia, joista on tekstiviestien lähetys estetty. Eston saisi pois 5 euron kuukausihintaan.
Onko laitteiden lukitseminen "oikein"? Pitäisikö tästä ominaisuuden poistosta kysellä jo jostain kuluttajasuojavirastolta? Mielestäni mikäli laitteen valmistajan siihen tehtaalla asentamia ominaisuuksia on karsittu jälkikäteen jälleenmyyjän toimesta, pitäisi siitä mielestäni mainoksessa erikseen mainita. Tottakai jokainen olettaa TV:n ostaessaan, että siitä näkyy kuva, mutta kappas, myyjä onkin poistanut kuvantoiston ja TV toimiikin ainoastaan äänilaitteena......
Nostellaanpas vanhaa ketjua ylös.

Nyt ollaan muutenkin tehty päivityksiä boksin suhteen niin eikö voitaisi myös ottaa tuo DLNA käyttöön jotta boksista saisi täyden hyödyn irti.

Tapio on lupaillut viedä palautetta eteenpäin ja nyt kyselenkin onko muutosta luvassa?
DirtyMan kirjoitti:
Nostellaanpas vanhaa ketjua ylös.

Nyt ollaan muutenkin tehty päivityksiä boksin suhteen niin eikö voitaisi myös ottaa tuo DLNA käyttöön jotta boksista saisi täyden hyödyn irti.

Tapio on lupaillut viedä palautetta eteenpäin ja nyt kyselenkin onko muutosta luvassa?



Vastauksia odotellaan! 🙂
jarikoo kirjoitti:
[quote="DirtyMan":1ej39a7p]Nostellaanpas vanhaa ketjua ylös.

Nyt ollaan muutenkin tehty päivityksiä boksin suhteen niin eikö voitaisi myös ottaa tuo DLNA käyttöön jotta boksista saisi täyden hyödyn irti.

Tapio on lupaillut viedä palautetta eteenpäin ja nyt kyselenkin onko muutosta luvassa?



Vastauksia odotellaan! =)[/quote:1ej39a7p]

Vastausta en voi antaa, mutta sen sijaan voin hämmentää soppaa lisää. Myös nyt jaettavassa Thomsonin mediareitittimessä on dlna ja sitä käsittääkseni ei ole poistettu mitenkään, vaan se toimii normaalisti, näin ainakin käyttöohjeen mukaan.

Mutta dlna:han ei ole mikään nettiTV eli ei sillä esimerkiksi YLEn areenaa voi katsoa. Sillä voi jakaa omaa aineistoa kuten valokuvia, äänitteitä tai videotallenteita kodin televisioille, jotka Thomsonin dlna:n tunnistavat, Dlna-toteutuksia on monenlaisia ja vaikka kyse on standardista, niin ainakaan minä en lupaa että pelittää.

Thomsoniin saa kiinni muistitikun joten eipä sillä oikeasti paljon pysty jakamaan kodin telkkareille. En ole kokeillut saisiko siihen kiinni USB-kiintolevyn tai osaisiko se ottaa kiinni kodin verkkojen levyjaoista.
DLNA:n hyödyntämistä Koti TV -palvelussa tutkitaan, mutta tämän enempää asiasta ei ole tällä hetkellä kommentoitavaa.
bumppi ja supporttia, itekki kovasti kaipailen ko. lisää boxiin 🙂 mukavaa olis pistää televisioon pyörimään kuvia esim. juhliin
Kannattaisin myös DLNA option lisäämistä palveluun.

Onkohan tämän asian suhteen tapahtunut mitään edistymistä ?

Olisi kiva tietää millä tavalla asian tutkiminen on nyt edistynyt tässä ja onko nyt siis mahdollista että se DLNA tuki tulisi jossakin vaiheessa ?

Eip muuta.
Laitan kysymyksen nykytilanteesta eteenpäin, palaan asiaan kun saan vastauksen.
Veikko kirjoitti:
Laitan kysymyksen nykytilanteesta eteenpäin, palaan asiaan kun saan vastauksen.


Onkos tähän jo vastattu? 🙂
Hei Topsy

Tämän hetken tietojen mukaan DLNA-toiminnallisuutta ei ole tulossa KotiTV digiboxiin. Toivomus on kuitenkin välitetty eteenpäin ja täytyy katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Tämä ei siis tarkoita sitä että tuota ominaisuutta ei koskaan tulisi, vaan kyse on vain tämän hetken tiedosta.
Mikäs on tämän hetken tilanne? Onko dlna-ominaisuutta tulossa ja milloin jos on tulossa?
Hei JanKoro

Tämän hetken tietojen mukaan DLNA-ominaisuutta ei ole tulossa lähiaikoina.

Vastaa