Valokuitu 24Mbit/s hidastelee välillä

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Minulla on Sonera Laajakaista Valokuitu 24 Mbit/s ja Sonera Viihde. Normaalisti latausnopeus on noin 14 Mbit/s, kun Viihde on päällä ja 18 Mbit/s muutoin. Ping on alle 20 ms. Modeemi on Omien sivujen mukaan Thomson TG789vn.

Kuitenkin yhteys hidastelee silloin tällöin, latausnopeus on siinä 2-6 Mbit/s, mutta pahinta on iso latenssi, välillä jopa 1000 ms luokkaa. Yhteys ei pätki, on vain hidas.

Omituisinta kuitenkin on, että vika saattaa hetkeksi korjaantua käynnistämällä tietokoneen uudelleen tai resetoimalla modeemin, jopa verkkokaapelin irrottaminen ja takaisin kytkeminen toimii. Tämä tietysti panee epäilemään, että vika on omassa päässä. Olen kokeillut toista verkkokaapelia ja jopa toista modeemia, mutta samaa korkeaa pingiä ilmeni silloinkin.

Yhteys oli pitkään hidastelematta, mutta nyt tässä parin viime päivän aikana se on taas ruvennut oireilemaan. Mistähän voisi johtua?

3 kommenttia

Korkeaa pingiä ilmeni myös langattomassa verkossa olevalla läppärillä, mikä eliminoi mahdollisen vian pöytäkoneessa. Kaikkein kummallisinta oli kuitenkin se, että irrottamalla modeemin ja pöytäkoneen välissä olevan verkkojohdon ja kytkemällä sen takaisin hidastelu korjaantui hetkeksi myös läppärissä (joka ei siis ole millään lailla yhteydessä kyseiseen johtoon). Tämä sai epäilyt kohdistumaan modeemiin, joten kokeilin vaihtaa puhelinpistokkeen ja modeemin välisen johdon, ja sen jälkeen hidasteluja ei ole ilmennyt. Olikohan vika sitten siinä. Taas. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun risa puhelinpiuha aiheutti ongelmia (vaikka tuo vaihdettu tuli ihan modeemin mukana eli se oli aivan uusi).

Mutta joo. Tarinan opetus lienee, että jos nettiyhteydessäsi on jotain vikaa etkä oikein tajua mitä, kokeile vaihtaa puhelinpistokkeen ja modeemin välinen johto.
Tulikohan riemuittua ennen aikojaan, koska hidastumista ja korkeaa pingiä ilmeni jälleen piuhan vaihdosta huolimatta. Nyt en yhtään tiedä missä mennään.
Hei vuorinen

Saisitko testattua latenssia myös toisella koneella langattomasti ja/tai verkkokaapelilla yhtäaikaa? Silloin saisi paremmin selville johtuuko ongelma modeemista vai omista laitteista. Mikäli latenssit nousee molemmilla koneilla yhtäaikaa, jää vika silloin modeemiin tai internet yhteyteen. Voitaisiin tästä sitten tutkia asiaa eteenpäin meidän puolelta!

Vastaa