Valokuitu saatavilla?

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Haluan tilata uuteen talooni valokuitukaapelin ja liittymän. Onko minun osoitteeseeni saatavilla Soneran asentama valokuitukaapeli ja/tai Soneran operoima Internet liittymä?

Saunalahden Talokuitu on saatavilla mutta en välttämättä halua heitä operaattorikseni.

Vastaus mielellään sähköpostilla niin kerron osoitteen.

t.Ari

7 kommenttia

Hei speedbird88! Laitahan asiakasnumerosi Profiilisi tietoihin niin päästään tarkistamaan kotikuidun saatavuutta.
Hei! Kiitos vastauksesta. Asiakasnumero (mikä sattuu olemaan yrityksen Y-tunnus) on profiilissani, mutta en siis halua kuitua nykyiseen osoitteeseeni vaan uuteen tulevaan osoitteeseen. Olisko olemassa joku parempi tapa kysyä tätä? Olisiko esim yksinkertainen sähköpostiosoite myyntikysymyksille? Yritin hakea sellaista mutta löysin vain tämän foorumin. Terveisin, Ari
Hei speedbird88,
Nopeimmin saat tiedon saatavuudesta Sonera.fi:n saatavuuskyselyn kautta. Pääset halutessasi tekemään tilauksenkin vaikka samantien :)

Voit myös laittaa yksityisviestiä meille Soneran Facebookkiin, pystymme toki tiedoillasi tarkistamaan saatavuuden sitäkin kautta.
Hei!

Joo olin nähnyt tuon saatavuuskyselysivun jo aiemmin.

Valitettavasti tietokantanne ei ole ajan tasalla. Uuden kotini katua ei löydy listalta. Kokeilin juuri uudestaan, ei ole.

Silti naapuri on jo tilannut kuituliittymän teidän kilpailijalta. Näin omin silmin miten sille kadulle vedettiin kaikkien operaattoreiden valokuituja. Sonera, Elisa, DNA ja ainakin yksi muu. Ja tämä ainakin 2 vuotta sitten. Voitteko päivittää tietokantanne?! Postinumero on 00920.

Minulla ei ole facebookkia. Sori vaan, ei ikinä.

En halua myöskään roikkua tuntikaupalla puhelimessa tyhmää musiikkia kuunnellen ja yrittäen selittää, mikä on internet ja mikä on tietokone.

Onko muita ehdotuksia?

Kertokaa myös terveiset pomolle, että on todella tyhmä päätös Soneralta ettei teillä ole yksinkertaista yleistä sähköpostiosoitetta yksinkertaisille myyntikysymyksille.

Terveisin,
Ari
Kunniamerkki +14
Sinun tilanteessasi pitäisi tehdä rakennusmaksukysely, koska kyse on uudesta kiinteistöstä. Niihin vastaa verkonrakennuspuoli, joka kertoo millaisilla kustannuksilla littyminen onnistuu jos onnistuu ja millä tekniikalla.

Muistaakseni sen saa tehtyä myös myyntipalvelun kautta, eli 0800-numerosta. Soitappa sinne ja pyydä heitä laittamaan kysely eteenpäin.
Hei!

Kiitos vastauksesta, siis tarkoitatko 0800 133 133 numeroa? Kokeilen sitä!

Terveisin,
Ari
Kunniamerkki +14
speedbird88 kirjoitti:
Hei!

Kiitos vastauksesta, siis tarkoitatko 0800 133 133 numeroa? Kokeilen sitä!

Terveisin,
Ari


Juurikin sitä! Ei tullut numero mieleen tuossa kirjoittaessa..

Vastaa