Varmatoiminen 4G gateway haussa

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Onko olemassa mitään 4G gatewayta seuraavilla spekseillä:

- Toimii häiriöttä 24/7, uptime ilman häiriöitä vähintään kuukausia
- Gigabit ethernet
- SMA liitäntä ulkoiselle antennille
- 19" räkkimalli, pinottava tai kiinnitettävissä seinään
- 12VDC tai 48VDC käyttö (tulee keskitettyyn varmennettuun syöttöön)
- Saa conffattua siltaavaksi

Jos ja kun täysin speksien mukaista ei liene edes olemassa, niin saa ehdottaa sellaista missä mahdollisimman moni edellisistä toteutuisi. Varsinkin käyttöjänniteasiassa voidaan joustaa, kunhan toimii edes jollain DC jännitteellä, jonka voimme muuntaa varmennetusta 48VDC syötöstä.

Vaihtoehtoisesti voi ehdottaa jotain erittäin varmatoimista mokkulaa (hinta ei ole este, Sierrat lienee parhaita???) ja sen kaveriksi sitten joku varma purkki, jolla mokkulan USB kääntyy gigabit ethernetiksi. Reititinominaisuuksia tai wlania ei sinänsä tarvitse olla, nämä on jo ennestään hoidettu erikseen ja
tullaan kytkemään pois päältä, mikäli ne pakosti tulevat mukana.

Yhteyttä olisi tarkoitus käyttää load balancing tyyppisesti kakkosyhteytenä ADSL:n rinnalla, lähinnä korvaamaan ADSL:n täysin riittämätöntä upstream kaistaa. Valokuituliittymää on jo yritetty hankkia, mutta kun Sonera ei halua sellaista myydä - ei edes rahalla..

Saa ehdottaa myös yrityskäyttöön suunnattuja laitteita, hinta ei olisi tässä pääkriteeri vaan TOIMIVUUS. Toki, koska kyseessä on tällainen valokuituliittymän puutteesta johtuva väliaikaistyyppinen käyttö, olisi toivottavaa että hinta olisi esim. alle tuhannen euron...

2 kommenttia

Hei oh4Kju!

Kiitos viestistäsi. Erilaisista laitteista löydät lisätietoja esimerkiksi osoitteessa:

http://www.3g-antennit.fi/category/9/it ... n-mokkulat

Soneran kautta hankittavissa olevat mobiilireitittimet ovat Huawei E5776 ja Huawei B593S, joista löydät lisätietoja osoitteessa:

https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/t ... d=some3417

Tosin kaikki mainitsemasi speksit eivät taida toteutua kaikkien laitteiden kohdalla, mutta toivottavasti löydät käyttöösi parhaiten soveltuvat laitteet.
Mites ois tämmönen oikeesti hinnakkaampi malli..

Cisco 819 LTE-versio

https://ateadirect.com/fi/product/Cisco ... viewMode=3

Vastaa