Vastaajan käyttö ulkomailla

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei,
olen lähdössä 3 kuukaudeksi ulkomaille (EU-maahan) ja haluan käyttää liittymääni siellä mahdollisimman vähän. Harkitsen nyt vastaajan käyttöönottamista, mutta haluaisin sen toimivan vain tiedotteena ilman viestinjättömahdollisuutta. Tämä ei ilmeisesti kuitenkaan onnistu. Toki voin viestissäni sanoa, ettei viestejä kuunnella tms. Mutta miten kustannukset - joudunko maksamaan ulkomaisia puhelumaksuja vastaaja soitonsiirron vuoksi? Suomesta soittava henkilöhän maksaa vain tavallisen puheluhinnan, mutta joudunko minä maksamaan puhelun siirtymisestä vastaajaan? Näin se taisi ainakin aiemmin mennä.

Lisäkysymys: kävin omilla sivuilla kytkemässä vastaajapalvelun, mutta en ymmärtänyt mitä eroa on kiinteällä vastaajalla tai vastaajalla, jossa soitonsiirto?

3 kommenttia

Hei ragazza !

Ulkomailla ollessasi sinulta veloitetaan vastaajaan jätetystä viestistä sekä puhelun vastaanotto että soitonsiirto vastaajaan. Säästyt ylimääräisiltä kuluilta, jos teet välittömän soitonsiirron (21-siirto) vastaajaan, tällöin kaikki sinulle tulevat puhelut ohjautuvat suoraan vastaajaan, eikä sinulle synny vastaajaan jätetystä viestistä kuluja. EU- tai ETA-maissa (hintaryhmien 1 ja 2 maissa) sinulle vastaajaan jätetyistä viesteistä ei peritä kuluja.

Soitonsiirto:
http://www5.sonera.fi/ohjeet/Soitonsiir ... d=some5818
Matkapuhelimen käytön hinnat ulkomailla:
http://www.sonera.fi/puhelin+ja+liittym ... d=some5818

Kuunnellessasi vastaajaan jätetyn viestin sinua veloitetaan puhelusta vierailumaasi puheluhinnan mukaan.

Jos haluat ulkomailla vastaanottaa normaalisti puhelut ja haluat kuitenkin välttää ylimääräiset kulut vastaajasta, voit muuttaa vastaajan soitonsiirroilla ohjattavaksi. Tällöin voit poistaa vastaajan käytöstäsi silloin, kun itse haluat. Eli kiinteässä vastaajassa ei siirtyviä puheluita pysty itse määrittelemään.

Sinulla on tällä hetkellä kiinteä vastaaja, voimme sen halutessasi päivittää soitonsiirrolla ohjattavaksi.

Vastaaja:
http://www.sonera.fi/puhelin+ja+liittym ... d=some5818
Hei,
kävin päivittämässä vastaajan soitonsiirroilla ohjattavaksi.

Ymmärsinkö oikein, että jos pidän puhelinta kiinni ja teen ennen sammuttamista välittömän soitonsiirron, niin vastaajaan menevistä puheluista ei veloiteta EU-maassa?
Vain vastaajaviestien kuuntelusta veloitetaan normaali (ulkomaan) puhelumaksu.


ps. Vastaajasta kertovalla sivulla voisi lukea, mikä näiden kahden vastaajatyypin ero on, nyt tätä tietoa ei löytynyt mistään.
Kyllä, aivan oikein ymmärsit.

Laitan viestiä sivustosta vastaavalle taholle, että saisimme pyytämäsi tiedon sinne. Kiitos palautteestasi.

Vastaa