Visual Voicemail iPhonessa

  • 11 December 2014
  • 17 kommenttia
  • 22 katselukertaa

Hei, ostin Soneralta uuden iPhone 4S -puhelimen puolitoista kuukautta sitten.

En ole saanut puhelimen Visual Voicemail -toimintoa käyttöön. Kun Puhelin-sovelluksessa ollessani painan Puheposti-painiketta, ei vastaajavalikko tule esiin, vaan puhelimeni soittaa vastaajanumeroon.

Onko liittymässäni ongelma, vai pitääkö minun tehdä asetuksia käsin saadakseni kaikki iPhonen edistyneet ominaisuudet käyttöön liittymässäni?

On erittäin ärsyttävää, että Visual Voicemail ei toimi oikein, sillä Puheposti-ikonin vahinkoklikkauskin aloittaa aina uuden puhelun. Kaiken lisäksi Soneran vastaajan valikot ovat hieman erilaiset kuin vanhalla operaattorillani, joka tekee tavallisen vastaajan kanssa kärvistelyn erittäin epäintuitiiviseksi ja ärsyttäväksi.

Toivon, että tähän ongelmaan löytyy pikainen vastaus Soneralta.

Terveisin, nimim. Jjzo

17 kommenttia

Hei Jjzo

Puheposti (visual voicemail) ei valitettavasti vielä toimi Suomessa.
Puheposti-näppäimeen voi ohjelmoida Vastaaja-numeron, mutta ei muuta.
Hei!

Ikävää, että Visual Voicemail ei toimi. Ilmeisesti on Soneralle mieluisempaa rahastaa vastaajapuheluista kuin maksaa Applelle Visual Voicemailista? Ja sen tiedän, että Puheposti -näppäimeen tulee vastaajanumero, oikeastaan liiankin hyvin, jokaisesta virhepainalluksesta puhelunaloitusmaksu.

Tästä viasta ei ole kerrottu minulle mitään, kun ostin puhelimeni. Visual Voicemail oli puhelimen ostopäätökseen vaikuttava tekijä. Apple on mainostanut iPhonen puhelinominaisuuksia näyttävästi, mutta Sonera katsoo ilmeisesti silti sopivaksi, että ominaisuuksien toimimisesta ei tarvitse huolehtia.

Millä aikataululla Sonera aikoo korjata vian?
Korostan, että mikään operaattori ei tarjoa kyseistä palvelua suomessa. Jos sinulle kuitenkin koituu harmia tuosta vastaajan vahingossa aukaisemisesta, niin tässä on ohjeet kuinka voit kytkeä sen pois päältä

Vastaajanumeron poistaminen

1.
Paina Puhelin-näppäintä.

2.
Valitse Näppäimistö, näppäile ##5005*86#
ja paina Soita-näppäintä. Numero on poistettu Puhepostista
Applen sivuilla ei mainita, että Visual Voicemail olisi tarjolla vain tietyissä maissa. Jos Suomen muut operaattorit huijaavat asiakkaitaan, tarkoittaako se sitä, että Sonerakin saa huijata?

Jos myytte liittymää iPhonen kanssa, on perusteltua olettaa, että iPhonen ominaisuudet toimivat siinä. Liittymässä on Kuluttajansuojalain pykälän 12 mukainen virhe.

Millä aikataululla aiotte korjata vian? Vai hyvitättekö sen muuten? Liittymäsopimusta tuskin haluatte purkaa, kun iPhoneni tulee melko halvaksi silloin 😉
Emme ole kyseistä ominaisuutta mainostaneet millään tavalla, eli jos jokin taho on Visual Voicemailin toimimattomuudesta tässä tilanteessa vastuussa, se on Apple. Voit olla heihin yhteydessä asian tiimoilta.
Soneran verkon puutteelliset vastaajaominaisuudet eivät ole Applen vika. Jos Sonera myy liittymän iPhonen kanssa, vieläpä KYTKYLLÄ, voidaan olettaa, että Soneran verkko tukee iPhonea.

Jos Te ostaisitte samassa paketissa tietokoneen ja näyttöruudun, jonka valmistaja on mainostanut näytön uskomattomia värikuvaominaisuuksia, ja myöhemmin huomaisitte, ettei tietokoneen näytönohjain tue värikuvaa, olisiko se teidän mielestänne oikeudenmukaista?

Kun minä ostan samassa paketissa liittymän ja puhelimen, jonka valmistaja on mainostanut puhelimen uskomattomia vastaajaominaisuuksia, ja myöhemmin huomaan, ettei operaattorini tue vastaajaa kunnolla, onkohan se mielestäni oikeudenmukaista?

Olette liittymää myydessänne olleet tietoisa siitä, että liittymää tullaan käyttämään iPhonessa. Miksette kertoneet, ettei verkkonne tue vielä kyseistä puhelinta kunnolla? Kuluttajansuojalaki kieltää olennaisten tietojen antamatta jättämisen, pykälä 7 toisesta luvusta.

Millä aikataululla aiotte korjata vian?
Applen iPhone käyttöoppaassa sanotaan, että Visual Voicemail ei välttämättä toimi kaikissa maissa tai on valinnainen palvelu ja siinäkin Apple kehoittaa tarkistamaan asian operaattorilta..

Suora lainaus käyttöoppaasta:
"Huomaa: Visual Voicemail ei ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai palvelu voi olla valinnainen.
Kysy lisätietoja operaattoriltasi. Jos Visual Voicemail ei ole käytettävissä, napauta Puheposti ja
noudata kuulemiasi ohjeita viestien noutamiseksi."
http://manuals.info.apple.com/fi_FI/iPh ... toopas.pdf -> Luku 5 s. 16 (Visual Voice mail)

Kannattaa tulevaisuudessa tarkistaa asioita ennen ostopäätöstä. 😉 Tosin Soneran olisi hyvä mainita sivuillaan, että tiettyjä ominaisuuksia ei ole saatavilla. Tosin eipä myöskään kilpailijoiden sivuilta tietoa löydy..
No on kyllä sinullakin sitten elämä, hautjon; ihan kun omien laitteittesi käyttöohjeiden lukeminen ei olisi tarpeeksi pitkäpiimäistä, luet vielä kaiken lisäksi keskustelupalstalla näkemäsi valittajan laitteen käyttöoppaan, sivuhuomautuksia myöten!

No, mutta asiaan. Ihanaa, että kun ostan puhelimen, tämän laitteen KÄYTTÖOPPAASSA mainitaan, etteivät kaikki laitteen ominaisuudet toimikkaaan! Tunnetko kovinkaan monta henkilöä, joka lukee etukäteen käyttöoppaan ja tekee ostopäätöksen sen perusteella?

Entä, jos ostaisit auton, ja huomaisit, että siitä puuttuu ohjauspyörä. Avaisit auton konepellin, ja huomaisit, että sielä on lappu, jossa lukee: "Ohjauspyörä ei ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla, tai palvelu voi olla valinnainen. Kysy lisää autonmyyjältä." Tämäkö poistaisi myyjän kaikesta vastuusta?

Aika huono itse asiassa tuo autovertaus, koska siinähän huomautus tuli ostetun tavaran mukana. Hautjonin mainitsema käyttöopas ei edes tule iPhonen mukana, vaan se pitää etsiä Applen vieraskielisen tukisivun syövereistä, ja ladata tietokoneelle.

Äläkä sitten Hugo unohda vastata edellisen viestini kysymyksiin, ne ovat edelleen avoinna.
Jjzo: ihan sillä laitoin linkin käyttöoppaaseen kun kirjoitit, ettei tietoa Visual voicemailin toimimattomuudesta mainita Applen sivuilla. Sivuilta tietoa ei löydy mutta käyttöoppaasta tieto löytyi. Oma elämäni ei ole niin tylsää, että lukisin kaiken aikani käyttöohjeita taikka teknisiä tietoja. Minulla on kuitenkin tapana perehtyä tuotteeseen mitä olen ostamassa ja selvittää mitä ominaisuuksia tuote sisältää. Ja kyllä kyllä tunnen ihmisiä jotka tutustuvat laitteen omainaisuuksiin etukäteen. Samaa suosittelen sinullekin, ettei tarvitse jälkikäteen valitella.

Mitä kirjoitit tuosta Applen vieraskielisen tukisivun syövereistä. Applelta löytyy ihan suomenkieliset tukisivut, josta löytyy käyttöoppaat ja muuta tietoa, kunhan viitsii tietoa hieman hakea. Niin, eiköhän aika monella laitteiden valmistajalla ole käyttöoppaat netissä ja sieltä ladattavissa?
VVM on tulossa iPhonelle Suomessa, mutta tarkkaa ajankohtaa emme vielä
pysty antamaan.


Asiakaspalvelu palvelee sinua osoitteessa http://www.sonera.fi/asiakastuki/. Osoitteesta löydät Useimmin kysytyt kysymykset, Keskustele ja kysy –palstan sekä Ohjeet ja vinkit. Löydät meidät myös Facebookista, http://www.facebook.com/sonera ja Twitteristä, @sonera_palvelu
Kiitos tiedosta, Armi.

Visual Voice mail on varmasti käyttäjille tervetullut ominaisuus. Suuri osa ei edes osaa pyytää sitä. Tekee vastaajan käytöstä viimeinkin mielekästä.

Laitoin itselleni vuoden päähän muistutuksen tarkistaa tämän asian tilanne. Yllättäkää minut jo ennen sitä! 🙂
Armi kirjoitti:
VVM on tulossa iPhonelle Suomessa, mutta tarkkaa ajankohtaa emme vielä
pysty antamaan.


Taas etsin netistä **5005*86*+35842...# -ohjeet kun piti vastaajaa käyttää.

Onko mitään edistystä tai arviota ajankohdasta?
Hei askokauppi !

Palvelu on tulossa, mutta tarkkaa ajankohtaa ei voida vielä vahvistaa. Tämän hetken tietojen mukaan käyttöönotto olisi ensi vuoden puolella.
Armi ja Sonera: onko asiasta mitään ilmoitettavaa, esim. 5S:n tulon yhteydessä?

Juttelin tästä jonkun kanssa ja hän sanoi, että vastaaja nyt on muutenkin niin vanhanaikaista. Vieläkö käytät sitä... Mutta toisaalta Apple näytti 2007, miten homman voi tehdä käyttäjäystävällisesti ja järkevästi.

Onko Soneran hitauden selittimenä asiakaskysynnän puute, lisenssimaksut tms. raha-asiat?
Hei askokauppi! Näin suoriltaan en osaa sanoa mitä palvelulle kuuluu, mutta kysellään ja ilmoitellaan kun tiedetään enemmän.
askokauppi: Uusimman tiedon mukaan Visual Voicemail on edelleen vahvassa harkinnassa. Päätöksiä ei ole tehty suuntaan eikä toiseen.
Merja_J kirjoitti:
askokauppi: Uusimman tiedon mukaan Visual Voicemail on edelleen vahvassa harkinnassa. Päätöksiä ei ole tehty suuntaan eikä toiseen.


Siis edelleen harkinnassa vuodesta 2007?

Vastaa