Voiko 3G olla vahvempi kuin 2G samassa paikassa?

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Kotiosoitteessani 2G-verkossa puhelut katkeilevat todella häiritsevän paljon, mikä puoltaisi kilpailevan operaattorin asiakkuutta. 3G-verkko kuitenkin tuntuu toimivan paremmin, eikä katkeilemista juurikaan esiinny, jos puhelin on pakotettu käyttämään pelkästään 3-geetä, datakin kulkee kohtalaisesti. Voiko olla mahdollista, että jollain aluueella 3G-verkossa on parempi peitto kuin perinteisemmällä 2-geellä?

Omassa tapauksessani on tehtävä linjanvetoa verkkojen ja asiakkuuksien välillä: Soneran vahvuutena tuntuisi olevan 3G, kun taas kilpailijat tarjoavat parempaa 2G-kuuluvuutta.

2 kommenttia

Hei,

yleensä 2G- ja 3G-yhteydet ovat samoissa tukiasemissa, ja kun 3G on tullut samaan tukiasemaan, niin 2G:ltä on otettu pois tehoja. Joten tämän takia 2G-verkossa puheluissa saattaa esiintyä enemmän ongelmia. Ja kuten kirjoitit, että 3G-verkkoon pakottaminen tuo paremman yhteyden, näin tekeekin kun laite on pakotettu vain 3G-verkkoon, eikä se lähde yhteyttä muodostamaan hitaampaan 2G-verkkoon missään vaiheessa. Uskoisin, että tällä tavalla toimitaan kaikilla operaattoreilla.

Toivottavasti asian kirjoitin ymmärrettävästi. 3G-verkkoa kuitenkin kasvatetaan kovaa vauhtia, samoin nyt uusinta 4G-verkkoa. GSM-verkko eli 2G-verkkoa rakennetaan enää hyvin poikkeustapauksissa.

Ystävällisin terveisin,

Pia
Kiitos vastauksesta! Asiassa on ongelmallista se, että puhelimen ollessa 3g-pakotettuna tavoitettavuus on sitten sen mukainen: aukkoja kartalta löytyy 3-geestä enemmän.

Vastaa