Voiko laajakaista ja viihde olla eri datapistokkeissa?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei,

Minulla on soneran 100MB/s laajakaista ja sonera viihde palvelut. Näiden mukana tuli myös palvelu reititin
Onglemanani on se että tietokoneeni ja televisioni ovat eri huoneissa ja haluaisin että reititin olisi olisi kiinni tietokoneessa ethernet kaapelilla (tietokoneessa ei WLAN ole mahdollista mutta tarvitsen kuitenkin reitittimen WLAN ominaisuuksia muihin laitteisiini esim. kännykkään ja käsikonsoleihin). En siis pysty kytkemään sekä tietokonetta että Sonera viihteen digiboxia palvelureitittimeen. Onko mahdollista saada Sonera viihde tulemaan olohuoneen datapistokkeeseen (jossa TV on) ja laajakaista tulemaan makuuhuoneen datapistokkeeseen (Jossa tietokone ja palvelureitin on). Minun sonera sivulla nuo laajakaista ja sonera viihde näkyvät erikseen joten siksi kysyn että onko nuo mahdollista saada tulemaan eri datapistokkeista.

Onko palvelureitin vältämätön vai voiko sonera viihteen digiboxin kytkeä suoraan datapistokkeeseen ethernet kaapelilla?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Asutko taloyhtiössä? Riippuu yleensä onko molemmat datapistokkeet kytketty? Sait siis mukanasi Soneralta reitittimen joka vaaditaan että Sonera Viihde toimii. Sonera Viihde on mahdollista toimia muillakin reitittimillä, niistä on ollut keskustelua, mutta se on sitten kunnon säätöä sen kanssa.

Samassa palvelureitittimessä on WLAN ominaisuus ja riippuen asuntosi koosta ja seinien materiaalista, kyllä sen pitäisi kantaa asuntosi aika hyvin.

Omilla sivuilla palvelut näkyvät erikseen mutta tietenkin toimii sinun liittymässäsi. Datapistokeet eivät vaikuta tietenkään sen toimivuuteen. Onko datapistokkeet yhteydessä asuntoosi ristikytkentäpaneelissa?

Datasähkö on yksi vaihtoehto (jos ei ole datarasiaa kytketty ristikytkentäpaneelissa) myös kytkeä ilman näkyviä kaapeleita, jos et halua vetää näkyviä kaapeleita seinän vierellä.
Sijoita palvelureititin huoneistojakamoon, jos mahdollista.
Kytke siellä reitittimeen tuleva yhteys noususta ja lähdöt menemään olohuoneeseen ja makuuhuoneseen, jossa tietokone.

Mikäli palvelureititintä ei saa mahtumaan jakamoon, niin laita se olohuoneeseen.
Kytke jakamossa ristikytkentä tulevasta noususta olohuoneeseen menevään liitäntään.
Olohuoneessa kytke tuleva yhteys reitittimeen ja sitten reitittimestä viihdeboksiin piuhalla.
Kytke reitittimestä toinen lähtö olohuoneen kaksiosaisen rasian toiseen liitäntään eli menemään takaisin huoneistojakamoon. Huoneistojakamolla tee ristikytkentä tästä reitittimestä tulevasta yhteydestä edelleen menemään haluamaasi makuuhuoneeseen.
Hei Togera,

Tuossa olkitu ja petrisa antoivatkin jo hyviä neuvoja. Saitkos tuon kytkennän ratkaistua?

Sellainenkin vaihtoehto tuohon olisi, että kytketä Inteno DG301 laitteen huoneeseen jossa sinulla on tietokone ja sitten kytket digiboxin langattomasti Inteno ZAP100 laitteilla.

Nuo ZAPit on mahdollista hankkia asiakaspalvelumme kautta, mikäli olet niistä kiinnostunut. Laitteita on kaksi kappaletta ja toinen on lähettävä access poin ja toinen vastaanottava client. AP kytketään Inteno DG301 laitteen keltaiseen LAN porttiin ja Client kytketään digiboxiin ethernet kaapelilla. Laitteet muodostavat välilleen langattoman sillan, jonka kautta viihde toimii.

Paras ratkaisu kuitenkin on tuo sisäverkon kautta kytkeminen, jos se vain mahdollista on.

Vastaa