WLAN-yhteys digiboksille

  • 11 December 2014
  • 65 kommenttia
  • 40 katselukertaa

Onko mahdollista luoda langaton yhteys modeemin ja digiboksin välille? Yritin luoda sellaista kokoonpanolla, jossa modeemista lähtee langaton yhteys langattomaan tukiasemaan, josta on yhteys nettikaapelilla digiboksiin. Tukiasemassa on DDR-WRT konfiguroituna Client Bridgeksi. Liitin läppärin nettikaapelilla tukiasemaan, jolloin läppäri näkyi Thomsonin hallintasivuilla yhdistettynä laitteena. Digiboksia ei näkynyt laitteena, eikä boksi lähtenyt käyntiin (ohjelmistoa ei voitu ladata).

Pitääkö langattomassa tukiasemassa olla jotain tiettyjä palveluita tai protokollia käytössä jotta digiboksi toimii? Tarvitseeko Thomsonin WLAN-asetuksia konfiguroida jollain tapaa?

65 kommenttia

Niin ja ilman muuta vaadin hyviitykseksi kaikki palvelupuhelut.
Helsponista sanottiin että puhelu ei kuuluisi tuohon etuuteen mitä sonera lupasi puheaikaa Helpsoniin, koska vika ei muka johtunut soneraviihteestä.

mistä muusta ?

koska nyt kun pakkasin soneraviihteen laatikkoon palautusta varten, netti ja kotiverkko toimii taas kuin se kuuluisa junan vessa.
vaikka huono vertaus sinänsä kun eihän ne junan vessat ikinä toimi.
Sain palvelupuhelut hyvityksenä pienen nikottelun jälkeen suostuivat.
Yritti vängätä että laskussa olevat kaikki palvelupuhelut eivät olisi Helpsoniin ja Soneraan.
Mutta avasin puheluerittelyn, ja kaikki palvelupuhelut olivat joko Soneran aspaan, tekniseen tukeen ja Helpsoniin.

sitten sanoivat että kun laskutusjakso puhelinlaskussa oli 16.12.12 .- 15.1.13, niin siinä ei olisi ollut kuin yksi rivi (109,05 e) tämän vuotisia puheluita. ja niinikään ei koskisi tätä sonera viihdettä.
Luin taas puheluerittelystä että palvelupuheluista vain kaksi oli soitettu viime vuoden puolella (ja ne eivät olleet Soneralle). ja niiden kahden viimevuotisten palvelupuheluiden summa on vain 1,75 e.
Palvelupuhelut siis olivat yhteensä 138,70 e, mistä Soneran palvelunumeroihin 136,70 euron edestä.
Lisäksi tässä palvelupuheluissa erittelyssä alkoivat soneralle puhelut 7.1.13 (eli samana päivänä kun tilasin sonera viihteen) ja päättyen laskutuskauden loppuun ja päivään jona irtisanoin sonera viihteen eli 15.1.13.

Lisäksi kaikista Helsonin puheluista oli veloitettu (siitä ensimmäisestäkin), vaikka soneran tarjouksen mukaan sen piti olla maksuton (etu joka kuului soneraviihteen tilaukseen).
katsokaa siis kaikki muutkin, että jos soitatte helpsoniin sonera viihde asiasta, että puhelulaskunne ovat oikein.

saan noi hyvityksenä laajakaistalaskuilleni. Siinä kuittaantuu noin 3,5 kuukauden laajakaistalaskut, jonka jälkeen pian sopimuskauteni soneralle päättyykin.

Puhelinliittymäki non Telefinlandin, mutta koska se on tavallaan samaa puljua Soneran kanssa, niin siirrän senkin toiselle operaattorille. vaikka Telefinland onkin toiminut suhteellisen mukavasti ja minulla on omiin käyttötarpeisiin nyt sopiva paketti, niin silti haluan sonerasta kaikinpuolin eroon, enkä missään muodossa halua maksaa soneralle enää senttiäkään.
Sonera - Loppuun asti yritämme kusettaa™️ 😃 Onnea Rae jatkoon toisella ISPillä.
Tanja kirjoitti:
Tällä hetkellä meiltä on saatavilla testattu Intenon ZAP100 laite, joka on tähän tarkoitukseen yhteensopiva. Sitä voin suositella Koti TV:n langattomaan ratkaisuun. Lisätietoja laitteesta löytyy http://www.inteno.se/zap100/FI_ZAP100.html ja sen voi hankkia verkkokaupastamme.


^ Yllä mainittu verkkokaupan linkki: "Tuotetta ei ole saatavilla"..
Onko laitteen kanssa ollut muitakin ongelmia kuin vain toimitusten kanssa?
Palaako vielä myyntiin Soneralle?
Hei h1gh,

Viimeisimmän tiedon mukaan uusi erä Intenon ZAP-100 -laitteita olisi tulossa ensi viikolla (viikko 7).
Tänään sain Ruotsista tilattuna Inteno Zap 100. Aiemmin informoin, että oma koti TV toimii ensin A-LINK PA200AVb datasähköadapterilla, KYLLÄ, se toimi ainostaan 45 min, sen jalkeen kaIkki loppu. Tätä järjestelmää käytin aiemmin Elisa:n kanssa.. Lähes viikon Koti TV ei ole tominut langattomasti, nyt Ruotsista tilattuna Inteno ZAB100 oma Koti TV toimii virhettömästi.
Lähetin myös Soneralle sähköpostiviestin sunnuntaina ja tilauksen, koska täällä keskustelupalstalla oli informoitu, että kyseinen laite on jälleen myynnissä viikolla 7. KOSKAAN EN OLE SAANUT MITÄÄN INFORMATIOTA SONERALTA.. SUKSIKAA KUUSEEN.
TILASIN INTENO ZAP100 RUOTSISTA MAANANTAINA 11.0,2013 TÄNÄÄN SEN VASTAANOTIN..
KYTKEMISEN JÄLKEEN KOTI TV ON OLLUT MYÖS TEKNISESTI TÄYDELLINEN.
KYSYN AINOSTAAN MIKSI SONERA HALUAA, ETTÄ SUPERPAKETTI ON TÄYDELLINEN , MUTTA ASENNUSAJANKOHTA AINOSTAAN 0%.. .
KOKONAISPROSEDUURI NETTITIKULLA "SUPERPAKETTI"ON SONERAN TÄYDELLINEN FIASKO, MUTTA EI TOIMI. KUKA TIETÄÄ TOMIIKO...SE NÄHDÄÄN.

HUHUHUHUHUHU
SONERA:N SUPERPAKETTIIN OLEN TEHNYT INVESTOINTTEJA YLI SEN MITÄ OLISI OLLUT ODOTETTAVISSA TILAUSTILANTEESSA..
Jälkeen kaiken aiemmin kirjoittamani SONERA SUPERPAKETTI on teknisesti täydellinen koskien palvelua Koti Tv,
Nettitikku ei toimi veläkään.
Tarvis hyviä neuvoja: Ostettiin noin kuuukausi sitten Verkkokaupasta Zyxel pla4201 verkkosovittimet. Koti-TV ja netti toimi niiden kautta hyvin ensimmäiset kaksi viikkoa, sitten tv alkoi pätkimään ja nyt ei toimi enää mikään Zyxelin kautta. Mikä neuvoksi, kaikki laitteen on resetoitu mut eipä pelaa. Reititin on Thompson TG789 ja digiboxi Motorola 1003.
Systeemi pitäis saada toimimaan langattomasti kun puhelinpistoke on eri huoneessa kuin tv ja tietokone. Jotenkin tämä hieno Koti-tv ei nyt oikein ole vakuuttanut meikäläistä..
Joku oli saanut homman skulaa airportilla,
Kerro miten!?
Itsellä pitäs saada toimii
Modeemi-time capsule-airport-digiboksi
Homma toimii muuten paitsi kanavat ei näy(vuokraleffat näkyy)
Vianmäärityksessä homma tyssää kanavalistoihin!
Moikka!

Mistä _ihmeestä_ tuon Inteno zap100 voi ostaa?? Yksikään linkki verkkokauppaan ei toimi ja verkkokaupassa ei ole MITÄÄN toimivaa hakua.

Googlellakaan en löytänyt mitään taloa, joka toimittaisi laitetta Suomeen.

Sanotaanko niin, että vaati erittäin kovia ponnisteluja kirjoittaa tämä viesti ilman kirosanoja. Erittäin kovia ponnisteluja, korostan.

Tmusta
Hei Tmusta

Inteno ZAP100 laitteita saa nyt tilattua meidän Asiakaspalvelun kautta. Ei muuta kuin soittoa niin pistämme laitteen tulemaan!
Tmusta kirjoitti:
Moikka!

Mistä _ihmeestä_ tuon Inteno zap100 voi ostaa?? Yksikään linkki verkkokauppaan ei toimi ja verkkokaupassa ei ole MITÄÄN toimivaa hakua.

Googlellakaan en löytänyt mitään taloa, joka toimittaisi laitetta Suomeen.

Sanotaanko niin, että vaati erittäin kovia ponnisteluja kirjoittaa tämä viesti ilman kirosanoja. Erittäin kovia ponnisteluja, korostan.

Tmusta


http://www.kontorsvaror.se yrityksellä on valikoimissaan INTENO ZAP100. Hinta on 796,00 SEK ja
toimituskulut 98,00 SEK.
Oman laitteeni hankin sieltä, koska Soneralla sitä ei ollut ostohetkellä valikoimissaan.
Tervehdys,

osaako joku kertoa tuleeko seuraavanlainen viritelmä toimimaan?

Interweb |--valokuitu-- | --ethernet-- | datasähköpömpeli | --sähköverkko-- | datasähköpömpeli | --ethernet-- | Thomson/reititin | --ethernet-- | Motorola VIP1003/rikipoksi | --HDMI-- | TV/*fanfaarit!*

eli voiko valokuidun ja Soneran tarjoaman reitittimen välille asentaa tuon datasähköverkon?

Huomioikaa, että olen tietokoneälyllisesti vajavainen, enkä osaa tietokonekieltä, jota suurimmassa osassa keskustelupalstojen vastauksista käytetään.
Hei Laulavainen,

Kyllä tuo mainitsemasi järjestely periaatteessa tulisi toimia OK. Kuitenkin nuo datasähkösiirtäjät ovat suurin muuttuja käytännön toimivuuden kannalta. Mahdollisesti ne voivat aiheuttaa virheilyä liittymääsi jolloin nettiyhteys/viihde voi pätkiä tai sitten ei. Parhaiten se selviää kuitenkin kokeilemalla.

Eli summarum summarum. Kytkentä kyllä onnistuu mainitsemallasi tavalla mutta 100% toimintavarmuutta palveluille en pysty takaamaan.
Terve taas,

laitoin datasähkösiirtäjät Thomsonin(reititin) ja Motorolan(digiboksi) välille. Voin kertoa, että hyvin toimii 😃 Soneraa kunnioittaen en mainosta tässä että minkä merkkiset pömpylät on, mutta luulisin, että merkillä ei ole niin väliä. Jos joku harkitsee samanlaista temppua, niin pittee ottee huomioon, että asumme uudiskohteessa, jossa on myös uudet kaapelit. Vanhassa/antiikkisessa sähköverkossa toiminta ei välttämättä ole niin sulavaa.

En sitte tiiä et jos salama osuu drikiporksii ni toimiiks viäl mut toivotaan ettei osu.
Hei Laulavainen,

Hienoa kuulla että homma pelittää 🙂 Olitkin nostanut jo viestissäsi saman huomion esille mitä itsekkin hain takaa tuossa aiemmassa:
Antti- kirjoitti:
Kytkentä kyllä onnistuu mainitsemallasi tavalla mutta 100% toimintavarmuutta palveluille en pysty takaamaan.
[quote="Laulavainen":2zhweusd]Jos joku harkitsee samanlaista temppua, niin pittee ottee huomioon, että asumme uudiskohteessa, jossa on myös uudet kaapelit. Vanhassa/antiikkisessa sähköverkossa toiminta ei välttämättä ole niin sulavaa.
[/quote:2zhweusd]

Vastaa