WLAN-yhteys digiboksille

  • 11 December 2014
  • 65 kommenttia
  • 41 katselukertaa

Onko mahdollista luoda langaton yhteys modeemin ja digiboksin välille? Yritin luoda sellaista kokoonpanolla, jossa modeemista lähtee langaton yhteys langattomaan tukiasemaan, josta on yhteys nettikaapelilla digiboksiin. Tukiasemassa on DDR-WRT konfiguroituna Client Bridgeksi. Liitin läppärin nettikaapelilla tukiasemaan, jolloin läppäri näkyi Thomsonin hallintasivuilla yhdistettynä laitteena. Digiboksia ei näkynyt laitteena, eikä boksi lähtenyt käyntiin (ohjelmistoa ei voitu ladata).

Pitääkö langattomassa tukiasemassa olla jotain tiettyjä palveluita tai protokollia käytössä jotta digiboksi toimii? Tarvitseeko Thomsonin WLAN-asetuksia konfiguroida jollain tapaa?

65 kommenttia

Koti TV ei toimi jos palvelureitittimen (Thomson) ja digiboxin (Motorola) välinen yhteys on langaton eli palvelu vaatii ethernet-yhteyden näiden kahden laitteen välille.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Osaatko/saatko kertoa yhtään tarkemmin miksi palvelu vaatii juuri ethernet-yhteyden?
Kyse on palvelureitittimen konfiguraatiosta. Koti TV on määritetty tarkoituksella toimimaan vain reitittimen ethernet-liittimien kautta.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Sain homman pelaamaan kahdella Buffalon langattomalla tukiasemalla (WHR-G54S, Buffalon oma firmware molemmissa). Molemmat tukiasemat ovat siltaavassa tilassa ja linkitetty toisiinsa WDS:llä. Toinen tukiasema on kiinni digiboksissa, toinen Thomsonissa. Piti hetken aikaa etsiä yrityksen ja erehdyksen kautta toimivia WLAN-asetuksia, mutta ainakin itselläni toimii kun Multicast Rate on 24 Mbps ja FrameBursting on pois päältä.
Kiitos tiedoista. Siinä on hyvää infoa siitä kuinka virittää WLAN-yhteys palvelureitittimen ja IPTV:n digiboxin välille.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Selvittelen itsekin kyseistä ongelmaa; puhelinpistoke ja TV eivät ole samassa paikassa ja etäisyys on aika pitkä vetääkseni kaapelia kämpän poikki.

Sonera-asiantuntija kirjoitti:
Koti TV on määritetty tarkoituksella toimimaan vain reitittimen ethernet-liittimien kautta.


On varmaankin myös niin, että tuon palvelureitittimen pitää olla seinässä ADSL-päätteenä, vai voiko seinässä olla toinen WLAN-modeemi, joka toimii siltana palvelinreitittimelle?

Vahvimpana vaihtoehtona itselläni alkaa olemaan sähköverkkoon liitettävät dLAN -sovittimet palvelureitittimen ja digiboksin välille. Laitteille sen pitäisi näyttää normaalilta ethernet-yhteydeltä. Onko tietoa tämän ratkaisun toimivuudesta?
kaimaani: Jos liittymässäsi Koti TV -palveluun sisältyy palvelureititin, palvelureititin täytyy olla kytkettynä ensimmäisenä laitteena ADSL- tai ethernet -linjaan.

Minulla ei ole tarkempaa tietoa tai kokemusta sähköverkon kautta toteutetusta sillasta tai sen toimivuudesta, mutta ratkaisun pitäisi olla sellainen, että silta ei muuta mitenkään IPTV-digiboksin ja palvelureitittimen välillä kulkevaa dataa.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Itse sain aikaiseksi wlanin koti-tv:lle seuraavanlaisella paketilla :
Zyxelin p660 modeemi (ei wlania)
2xBuffalo whr-g300n v2 wlani reitittimiä
motorola vip 1903

eli zyxel -> rj45 -> buffalo -> wlan -> buffalo ->rj-45 -> koti-tv

taistelua se vaati n.viikon verran mutta vihdoin lähti pelaamaan puoliksi säkälläkin.

jos muut tätä yrittävät, niin tässä muutamia huomioita:
toinen buffalo modeemissa reitittimenä, toisesta vipu off asennolle.
netin noiden välille saa aika simppelistikkin aoss:lla.
molempia buffaloita pystyy samalta koneelta konffia yhtaikaa koska toisen ip tässä moodissa on 192.168.11.1 ja toisen 192.168.11.100
multicastit ja snoopingit molemmista päälle ja sitten etsimään oikeeta multicast ratee. tää ei vissii kaikilla sama oo joten itse joutuu etsiin.
itse sain toimimaan 48mbps:llä, ja aiemmalla kirjoittajalla oli riittänyt 24.
kun etsit oikeaa multicast ratee, aseta se molempiin buffaloihin ja sen jälkeen motorolalle ohjelmiston poisto ja asennus alusta alkaen. toista aina eri multicasteilla. itsellä ei normaali virtojen katkaisu buutti tähän piisannut.
molemmat buffalot säädin myös pyörimään tossa 40mhz tilassa.

Paljon muutakin boksien kanssa säädin, mutta modeemin asetuksiin ei tarvinnut koskea, koti-tv kun toimi suoraan modeemiin kytkettynä kyllä. ongelma kohtana näissä wlan jutuissa on 99%:sti toi multicastin toimintaan saaminen.
noista muista säädöistä en osaa sanoa vaikuttivatko mitään, tai ovatko oleellisia. en niitä edes muista joten en ala niiistä tähän enempää kertomaan.

tähän ketjuun voisi muutkin samaa kokeilleet heittää omia kokemuksiaan ja neuvojaan. :)
ja tärkeä huomio: tämä säätö vaatii sitten huomattavan reippaasti hermoja 😛
Hei, jos omien virittelyiden teko menee liian vaikeaksi, niin Sonera on tuonut verkkokauppaan Ruckus MediaFlex langattoman lähettimen Sonera Koti TV:lle. Tuotteeseen voi tutustua verkkokaupassamme sonera.fi sivuilla.

T. Anu
Sonera Asiakaspalvelu
:D

joo
ajatus kaunis.
ruckus mediaflex : 190€

buffalo halvimmillaan 30€/kpl 🙂 (näitä siis tarvitaan kaksi)

kyl tos ny jonku verran vaivanpalkkaa taitaa saada. :D
+ buffalosta saan netin samalla myös xboxilleni... mikä ei taida ruckusista lähtee...
Minulla on langaton yhteys Motorolan boksiin Applen AirPort Expressin kautta. Se on liitetty langattomaan verkkooni ja antaa ethernetin ulos. Käyttöönotto oli erittäin yksinkertaista ilman monimutkaisten asetusten tekoa. Lisäksi saan iTunesilla musan tietokoneesta langattomasti stereoihin. Suosittelen, maksaa 90€.
Itselläni on sama ongelma kuin varmaan monella muulla, että puhelinpistoke on eteisessä ja kaukana olohuoneesta jossa on televisio. Ethernet kaapelia ei pysty vetämään mitenkään eteisen lattian poikki ja siitä edelleen olohuoneeseen. Välissä isoja oviaukkoja eli kaapelin veto ei onnistu
Eikö Soneralla voisi olla myynnissä testattu paketti langattomaan versioon?
tkoivus kirjoitti:
Eikö Soneralla voisi olla myynnissä testattu paketti langattomaan versioon?


Ratkaisuksi on tarjolla Ruckus MediaFlex langaton lähetin Soneran laitekaupassa.
Ruckus paketin mukana tuli vain surkea englannin kielinen ohje ja sekin vain tietokoneeseen liittämiseen. mistä löytyy ohje tätä kotitv pakettia varten? nyt on Ruckus liitetty toisesta päästä Zyxel modeemiin ja toinen pää motorolan boxiin. välimatka on noin 10m ja muutama seinä välissä. mitään ei vaan näy... Ruckus laitteessa palaa kolme valoa jatkuvasti ja oikeassa reunassa peukku kuvalla oleva valo vilkkuu tasaisesti. mikähän mättää?
Kaikki laitteet virroitta. Lähetin kytketään yhteen ADSL-modeemin LAN-liittimistä ja vastaanotin kytketään Motorola IPTV-digiboxin ethernet-liittimeen. Ensin virta ADSL-modeemiin ja odotus niin pitkään että DSL-valo jää palamaan. Sen jälkeen virta Ruckus-lähettimeen ja -vastaanottimeen. Viimeiseksi virta Motorolaan.

Tuossa järjestyksessä kun kytkee, niin sillä sen pitäisi toimia. Mitään konfigurointia käyttöönotossa tarvita.
hei dimoso. voitko laittaa tänne viestiä miten saat tuon yhteyden toimimaan airport expressillä? mulla vaikeuksia. kokeillut kaikkea. kokeillut pelkästään airportilla ja timecapsulen kanssa. asetukset kai päin...... jos viitsit niin laita tänne tai osoitteeseen jarno.ponne@gmail.com
Hei, tein vain pari asetusta AirPort Utilitystä. Eli AirPort -kohdasta Wireless välilehti: join a wireless network. Valitsin verkkoni ja annoin salasanan. Sitten ruksin allow ethernet clients -kohdan. Tämä kai on se tärkeä kohta... Muuten meni ihan perusasetuksilla. Toivottavasti autoi.
Dimoso kirjoitti:
Minulla on langaton yhteys Motorolan boksiin Applen AirPort Expressin kautta. Se on liitetty langattomaan verkkooni ja antaa ethernetin ulos. Käyttöönotto oli erittäin yksinkertaista ilman monimutkaisten asetusten tekoa. Lisäksi saan iTunesilla musan tietokoneesta langattomasti stereoihin. Suosittelen, maksaa 90€.


Onko erityisvaatimuksia ADSL/WLAN tai VDSL/WLAN boksille kun käyttää Airport Expressiä Motorolan päässä? Eli pitääkö olla esim WDS tuettu? Minkä on oma setuppisi tarkalleen?
Voih, ymmärrän vain n. 10% laitteen asetuksista. Otin sen paketista ja tein mainitsemani valinnat ja kytkin Motorolan tv-boksin kiinni... Modeemini on TP-Linkin td-w8960n ja AirPort on liittynyt sen luomaan verkkoon. Airportista menee johto Motorolaan. Airportin "verkon laajentaminen" ei toimi tässä eikä wds:ää tarvita. En tiedä sitten onko Airporteista eri vuosimalleja eri ominaisuuksilla. Omani ostin syyskuussa. Apple ei mainitse tätä vaihtoehtoa ohjeissaan mielestäni, mutta jostain nettikeskustelusta tämän vinkin löysin.
Halvempi vaihtoehto rufukselle ja airportille, sekä helpompi vaihtoehto buffalon kahdelle reitittimelle:Buffalon WLI-TX4-AG300N ethernet muunnin. Laitteesta löytyy 4 ethernetporttia. Omalaitteisto on nyt Zyxel 660 hw-->wlan -->buffalo-->ethernet piuha-->motorola.
Halvimmillaan buffalo löyty verkkokauppa.comista 73€

Luulisi toimivan myös tuolla 54MB versiolla eli WLI-TX4-G54HP jota saakin alkaen 54€
Terve!

Asunnon pistokejärjestelyjen takia nyt tarvitsisi saada digiboksin ja palvelinreitittimen väliin langaton pätkä. Piuhan vetäminen olisi liian vaikeaa, eikä sitä saisi piiloon.

Luettuani muutamasta onnistuneesta operaatiosta tartuin tuumasta toimeen.
Hain Buffalon tukiasemia (WHR-G300N V2) 2kpl. Sattuivat olemaan juuri alennuksessa, onneksi.

Kotona sitten asentelin tukiasemat. Siltaus sujui hyvin, eikä ongelmia ollut oikeastaan lainkaan muutenkaan käyttöönotossa. Tässä vaiheessa systeemi oli seuraava:

Seinä--> Palvelinreititin--> Buffalo1---silta---Buffalo2---> Digiboksi--> HDMI-TV

Kokeilin lähes kaikkia multicast rateja, ja jokaisen muutoksen jälkeen poistin boksin ohjelmiston ja käynnistin uudelleen. Tulos on kuitenkin seuraava: Ohjelmisto latautuu ja asentuu kuten pitääkin. Syötetään käyttäjätunnus ja salasana, OK.
Nyt boksi jumittuu kohtaan "Kirjaudutaan sisään, hetkinen", valkoinen ruutu välähtää ja taas "Kirjaudutaan sisään, hetkinen".

Apua? Boksi toimii kyllä suoraan palvelinreitittimeen kytkettynä. Jotain konffausasetuksia siis vielä puuttuu?
Olen taistellut pari viikkoa jotta Buffalot pelittäisivät, ja kokeillut eri Multicasteja ja poistellut ja asennellut softia. Ei auttanut. Luovutin, ja kävin Clas Ohlsonilta hakemassa 2 kpl Homeplug verkkosovittimet hintaan 79,95. Nyt toimii. Ja kaiken lisäksi vielä molemmat sovittimet jatkojohdon päässä, ja silti pelaa.
Kunniamerkki +7
Tätä ketjua lueskeltuani päädyin koti-tv boksin verkotuksessa suosiolla homeplug tekniikkaan.
Toimii kuin junan vessa. Piuhat kiinni ja murikat seinään = laulu ja leikki jatkuu.
Mikä parasta mitään ohjelmia tai asetuksia ei tarvitse laittaa mihinkään.

Ostin TP-linkin aloituspakkauksen postikuluineen vähän yli 60 eurolla ja ulkomailta tilaamalla olis saanu vieläkin edukkaammin (ja kotiin kuljetettuna samaan hintaan!).
http://www.tp-link.com/products/product ... -PA201+KIT
Itse päädyin hankkimaan Buffalon WLAE-AG300N:n dLink DIR-655 pariksi tuohon Koti TV-yhteyteen.
Alkuongelmien (Buffalo ei tunnistanut wlan-kanavaa 13) jälkeen lähti homma toimimaan eikä ole tarvinnut sen jälkeen laitteeseen koskea muuten kuin seurantamielessä. Molemmat laitteet tukee WPS:a, joten langattoman yhteyden tekeminenkin meni heittämällä läpi.

Ainoa miinus tuossa buffalon laitteessa on 'vain' 100MBs verkkoliitin...
Tähän väliin kiitos vinkeistä IPTV-digiboxin ja palvelureitittimen/modeemin yhdistämisestä toisiinsa ilman pitkää verkkokaapelia. Erityisesti sähköverkon kaapeloinnin kautta olevan yhteyden toimivuudesta olisi kiinnostavaa lukea kokemuksia.

Vastaa