Wi-Fi ei toimi puhelimessa

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 60 katselukertaa

Miksi Wi-Fi yhteyteni (sonera hoasnet) ei toimi kunnolla iphone5 puhelimessani? Wi-Fi toimii ihan hyvin tietokoneellani, mutta ei puhelimessani. Asetukset pitäisi olla kunnossa ja 3G yhteys toimii normaalisti.

8 kommenttia

Hei johanna_huhtala,
Voit kokeilla verkkoasetusten resetointia ja tarkistaa vielä puhelimen salausasetukset. Jos salauksesi on wpa2, voit kokeilla tiputtaa salausta alemmaksi tai ottaa sen kokonaan pois. Mikäli LTE on päällä, voi sekin vaikuttaa Wi-Fi-yhteyteen. Mikäli mikään näistä ei auta, vastaa tähän niin voidaan maanantaina katsoa asiaa tekniikan kanssa.
Mistä löydän nuo salausasetukset?
Hei johanna_huhtala,

Kokeilitko jo verkkoasetusten nollausta?
Asetukset->Yleiset->Nollaa verkkoasetukset.
Nuo rajoitukset ja salaukset taasen löytyvät Asetukset->Yleiset->Rajoitukset.


Miten yhteyden toimimattomuus ilmenee puhelimessasi? Yksinkertaisesti ei vain toimi, vai pätkiikö?
Verkkoasetusten nollaus ei auttanut ja rajoitukset näyttäisivät olevan pois käytöstä.
Ongelma ilmenee niin, että jos esim yritän avata sivua safarin kautta, niin näyttöön tulee teksti "Safari ei voinut avata sivua, koska palvelin lakkasi vastaamasta". Vasemmassa yläkulmassa näkyy kyllä merkki että langaton verkkoyhteys on päällä.
johanna_huhtala,

Oletko kokeillut puhelimen yhteyttä missään muussa langattomassa verkossa?
Tätä kannattaa testata, voidaan siten rajata ongelmaa.

Mikäli on mahdollista, voit käydä Soneran liikkeessä myös asian tiimoilta, he voivat siellä testata puhelintasi ja sen toimivuutta.

Täältä löydät lähimmät Sonera Kaupat:

http://www.sonera.fi/kauppiashaku
Varmistin nyt että puhelimeni toimii kouluni langattomassa netissä ihan hyvin, mutta ei tosiaan edelleenkään kotonani. Minulla on kotona soneran langaton hoasnet ja se toimii siis tietokoneellani ihan hyvin.
Moi Johanna! Kuulostaa melko oudolta. Onko sinulla tai saatko hankittua toista puhelinta, jolla voisit testata WiFin toimivuutta? Tämä auttaisi rajaamaan ongelmaa entisestään.

Näin palstan kautta ongelmaa on melko hankala ratkaista. Olisi hyvä, jos voisit pirauttaa suoraan vikapalveluumme 0206 90101. He osaavat varmasti auttaa paremmin tässä asiassa.

Vastaa