Wii U ja internetpelaaminen


Terve!

Langattomalla Intenolla tuntuu olevan jatkuvaa painimista nettipelien toimivuuden kanssa, esimerkiksi juuri tänään julkaistu Mario Kart 8 ei toimi, ja sepä aiheuttaa vallan suurta sylkemistä allekirjoittaneen kotitaloudessa. Olisiko sieltä päästä mahdollista puukottaa Wii U:n käyttämiä portteja auki? Netti toimii muuten näppärästi mutta nettipelit eivät Wii U:lla toimi kuin silloin tällöin tuurilla.

Käytän siis Intenon boksia langattomana Wii U:n kanssa.

72 kommenttia

Joo elikkäs pikkaisen lisätietoa.

http://i.imgur.com/XRY0nfK.jpg

Tuollaisen virheilmoituksen lyö ruudulle, koodi siis 118-0516. Ei löydy Nintendon asiakaspalvelusivulta ollenkaan, mutta tiedän entuudestaan että ongelma on tuon Intenon ADSL-modeemin vika, koska silloin kun käytin tuota puolet hitaammalla toimivaa TeleWellin TW-EA510-modeemia, toimi homma kuin unelma (vaikkakin vain puolella nopeudella, koska olette pakottaneet tuon Intenon boksin tänne käytettäväksi)

Mieluiten ottaisin portinpuukotuksen vastaan, mutta toki voisin myös tehdä niin, että siltaan tuon teiltä saadun Telewellin toimimaan langattomana lähettimenä, mutta sekin vissiin vaatii teidän päästänne toimenpiteitä ja mielelläni ottaisin ihan kunnollisen ohjastuksen siihen, miten asetukset tulisi tuolloin säätää. Mieluiten kuitenkin niin, ettei tarvitsisi turhaan pitää kahta ADSL-modeemia päällä koko ajan.
Hei Pix,

Porttiohjauksia voit tarvittaessa tehdä laitteen hallintapaneelin kautta.

Ohjelmisto laitteella näyttäisi olevan vanha ja laitoin sen päivityksestä pyynnön eteenpäin. Saat tekstiviestillä kuittauksen kun se on tehty, niin voit testailla vaikuttiko se asiaan.

On myös mahdollista että tuo 4-portti sillataan, jolloin voit käyttää 4-portissa esim. erillistä langatonta tukiasemaa. Jos haluat tuon 4-portin siltaavaksi, niin vastaile tänne niin laitetaan siitä samalla pyyntöä.
Löin TeleWellin kiinni linjoille ja homma toimii heti kuin unelma. Kai tuon nelosportin voisi muuttaa sillaksi tälle selkeästi paremmalle motukalle, kerta tällä homma toimii välittömästi lailla unelman.

E: Päivittyykö tuo Inteno sitten kun sen seuraavan kerran nettiin kytken? Ajattelin nyt päivän ajan pelailla Mario Karttia tällä TeleWellillä.
DMZ:n kanssa ainakin osa internetistä on saanut ongelman kerralla fiksattua. Olisikohan se mahdollista pistää päälle modeemista? Aivan järjetöntä, että ikivanha Telewellin modeemi pystyy paremmin nettipelaamiseen kuin Intenon boksi.
Hei Pix,

Inteno täytyy olla verkkoon kytkettynä kun päivitystä tehdään. Eli jos myöhemmin kytket laitteen paikoilleen niin päivitys ei asennu laitteelle.

Palvelureitittimessä ei nykyisessä ohjelmistoversiossa ole DMZ vaihtoehtoa. Porttiohjauksia laitteeseen voi kuitenkin tehdä ja nämä voivat joissakin tapauksissa auttaa.

Toinen vaihtoehto olisi palvelureitittimen 4. portin siltaaminen ja langattoman reitittimen kytkeminen tuohon 4 porttiin.
Meidän reiska puolivuotiaalla Inteno DG301AL modeemilla ei myöskään onnistu tuo verkkopelaaminen. Edellisellä, vaikkakin melkein kymmenen vuotta vanhalla Zyxelillä pelaaminen onnistui jotenkuten, mutta kun vaihdettiin tähän Intenoon, niin ei enää pääse edes online-peli valikkoon. Sama error koodi vain puskee ruudulle joka kerta. Olisiko tälle asialle mahdollista tehdä jotakin? Vaikka samat toimenpiteet kuin edelliselle kysyjälle? Olisimme todella kiitollisia, kun meidän huushollissa ei tuota nettiä oikeastaan muuhun käytetäkään kuin juuri tuohon verkkopelaamiseen.
Hei codfish,

Laitoin ohjelmistonpäivityksestä ja 4-portin siltaamisesta pyynnön eteenpäin. Voit liittää 4-porttiin erillisen reitittimen, niin sillä pitäisi sen jälkeen pelaamisen onnnistua.

Tosin jos itse viihdepalvelu ei ole käytässä, niin yhteydessä voi käyttää muutakin modeemia tuon Intenon tilalla.
Hei,

Täällä sama ongelma tuon Wii U:n ja Mario Kart 8 kanssa. On myös ollut langattoman netin kanssa aikaisemminkin ongelmia, pätkii päivittäin ihan kunnolla. Inteno DG301
Hei Aioli,

Tarkistaisitko tiedoissasi näkyvän liittymänumeron. Tarkistaminen onnistuu valitsemalla Omat asetukset >> Profiili >> Asiakasnumero. Jos lisäät liittymänumeron, niin lisää se ilman "-" merkkiä, muodossa 345123456.
Nyt pitäisi näkyä liittymänumero oikein
Hei Aioli,

Laitoin ohjelmiston päivityksestä pyyntöä eteenpäin. Saat tekstiviestillä kuittausta kun tämä on hoidettu.

Olisitko halunnut myös tuon 4-portin siltaavaksi? Mario Kart 8 ongelmaan voisi auttaa alkuun tuo siltaava portti ja sen perään kytettävä langaton reititin.

Jos langattoman verkon kanssa on ongelmaa päivityksen jälkeen niin kannattaa vielä kokeilla vaihtaa langattoman verkon kanavaa.
Juu voi sen laittaa siltaavaksi, tuleepahan kaikki ainakin kokeiltua.
Hei Aioli,

Lisäsin siltauksen tuohon päivityspyyntöön. Kuittaillaan tekstiviestillä kun ne on hoidettu.
Asia selvä! Pelailen sillä aikaa puhelimen netillä kun näytää sillä toimivan paremmin kuin hyvin!
Joo elikkäs uusi modeemi tuli postissa, siitä sain nelosportin kautta jaettua netin TeleWellin modeemiin niin, että sitäkin kautta saa netin jaettua pöytäkoneeseen. TeleWell ampuu myös WLAN-signaalia, laitteet yhdistävät siihen mutta nettiä ei signaalista löydy. Mitä säätöjä pitää tehdä ja mihin päähän, että saa TeleWellin ampuman netin toimimaan?
Hei Pix,

Telewellissä pitäisi olla WAN portti johon tulee palvelureitittimen sillatusta 4-portista kaapeli. Oliko Telewellin modeemissa WAN portti erikseen vai oletko hallintapaneelin kautta muuttanut yhden LAN portin WAN portiksi? Laitteessa pitää siis tuo WAN portti olla jotta homma pelaa kunnolla.

4-portti ei tuossa vielä ollut sillattuna, mutta se pitäisi kohta olla, niin voisi kokeilla uudelleen. Eli tunnin sisällä. Tällä kertaa ei tule viestiä, mutta kokeile hieman myöhemmin uudelleen.

Eli Intenosta 4-portista ethernetkaapeli Telewellin WAN porttiin ja Telewellin pitäisi sen jälkeen jakaa nettiyhteyttä eteenpäin LAN porteista ja langattoman verkon kautta.
Marko- kirjoitti:
Hei Pix,

Telewellissä pitäisi olla WAN portti johon tulee palvelureitittimen sillatusta 4-portista kaapeli. Oliko Telewellin modeemissa WAN portti erikseen vai oletko hallintapaneelin kautta muuttanut yhden LAN portin WAN portiksi? Laitteessa pitää siis tuo WAN portti olla jotta homma pelaa kunnolla.

4-portti ei tuossa vielä ollut sillattuna, mutta se pitäisi kohta olla, niin voisi kokeilla uudelleen. Eli tunnin sisällä. Tällä kertaa ei tule viestiä, mutta kokeile hieman myöhemmin uudelleen.

Eli Intenosta 4-portista ethernetkaapeli Telewellin WAN porttiin ja Telewellin pitäisi sen jälkeen jakaa nettiyhteyttä eteenpäin LAN porteista ja langattoman verkon kautta.

Tuosta minun TeleWellistäni (TW-EA510v3) ei WAN-porttia löydy. Tarkoittaako tämä, että minun pitää erikseen ostaa uusi reititin vai saako tuon jotenkin säädettyä niin, että netin jako onnistuisi langattomasti TeleWellin kautta?
Hei vaan hei,

Täällä myöskin yksi, jolla sama ongelma. Elikkäs Mario Karti 8:n ostin viime perjantaina mutta eipä ole nettipelaaminen mennyt läpi. Yritin manuaalisesti lisätä tuon IP-osoitteen modeemilleni, mutta eipä ole mennyt läpi. Soitin maanantaina 2.6. asiakaspalveluun muista asioista ja kysäisin samalla nettipelaamisesta, josta minut ohjattiin vikapalveluun. Kummassakaan tilanteessa minua ei osattu auttaa juuri tämän nettipelaamisen suhteen. Näyttäisi olevan juuri tämä kyseinen modeemi, joka ei suostu nettipelaamisen kanssa. Mikä avuksi?
Hei Nunu,

Tällä hetkellä ongelmaan taitaa olla ratkaisuna 2 vaihtoehtoa. Molemmissa tapauksissa palvelureitittimen 4-portti pitäisi muuttaa sillatuksi ja se onnistuu meidän kauttamme. Haluaisitkos että tuo 4-portti sillataan?

Ratkaisu 1 olisi hankkia laitteeseen ethernet adapteri ja kytkeä laite kaapelilla palvelureitittimen sillattuun 4-porttiin.

Ratkaisu 2 olisi kytkeä sillattuun 4-porttiin erillinen langaton reititin, johon Wii konsoli muodostaa yhteyden langattomasti. Langattomasta reitittimestä kannattaa NAT kytkeä myös pois, jolloin pelien pitäisi toimia ilman porttiohjauksia.
Hei Pix,

Osassa Telewellin modeemeissa on mahdollisuus hallintapaneelin kautta muuttaa yksi LAN portti toimimaan WAN porttina. Tämä kannattaa tarkistaa laitteen ohjekirjan kautta.

Jos tuota mahdollisuutta ei ole, niin silloin on todennäköisesti hankittava erillinen langaton reititin.

Ilman tuota WAN porttia laite ei yleensä osaa ohjailla tuota liikennettä oikein ja silloin ei nettikään tuon Telewellin kautta toimi.
Hei Marko,

Kiitos pikaisesta vastauksesta. Kyllä kiitos, haluan portin siltauksen.
Moi Nunu,

Laitettu tästä siltauspyyntö eteenpäin!
Sen vertaa vielä kyselisin, että kauanko tuon siltauspyynnön käsittely kestää? Toisin sanoen, tuleeko tuo siltaus olemaan jo ennen ensiviikkoa valmis?
Hei Nunu,

Nuo pyritään hoitamaan niin pian kuin mahdollista. Eli aikaisintaan tänään ja viimeistään ensiviikon alussa. Tuosta tulee kuitenkin tekstiviestillä kuittausta kun homma on hoidettu.
Täällä sama ongelma. Jos tänne saisi tuon 4 portin sillattua kans niin hyvä olisi.

Vastaa