WinXP & Outlook Express => Win8 ja pp.inet.fi -meilit ?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Moi.

Äidilläni on ollut käytössä jo 8 vuotta vanha XP-kone, jossa meiliohjelmana ollut Outlook Express. Nyt on hankinnassa uusi Win8-kone, jollaisiin Outlook Expressiä ei näköjään enää saa.

Tarkoituksena ei ole ostaa uuteen koneeseen tavallista Outlookia sisältävää Office-pakettia, joten mikä on käytännöllisin ratkaisu, jotta äitini pystyy jatkossakin käyttämään sähköpostiosoitettaan ”@pp.inet.fi”?

Mitä siis pitää käytännössä ja konkreettisesti tehdä step-by-step, jotta uudella Win8-koneella pystyy lukemaan vanhat Outlook Expressissä olevat ”pp.inet.fi” -sähköpostit ja saa vanhat yhteystiedot käyttöön?

Onko Windows Liven sähköposti ominaisuuksiltaan sopiva? Muita ehdotuksia?

Soneran sivuilla on mainintaa Popeista ja Imapeista, mutta mistä näin maallikkona tiedän, pitääkö syöttää POP3- vai IMAP4-vaihtoehdon mukaiset porttitiedot?

Arvostan selkeitä ohjeitanne ;-)

Kaitsu

3 kommenttia

Hei KooKooKoo,

Lisäätkö tietoihisi äitisi liittymän asiakasnumeron, niin tarkistetaan että postilaatikon koko on oikea, jolloin posti voidaan ottaa IMAP laatikkona käyttöön. Lisääminen onnistuu valitsemalla Omat asetukset >> Profiili >> Asikasnumero. Asiaksnumeron löydät viimeisimmästä laskusta.

Tietojen siirtämiseen vanhalta koneelta uudelle meillä ei valitettavasti ole antaa ohjeita, mutta apua saa tarvittaessa Helpson palvelun kautta.

Sähköpostiohjelman asetuksiin löytyy ohjeita sivuiltamme. Postilaatikko kannattaa ottaa IMAP laatikkona käyttöön jolloin viestit ovat luettavissa myös webmail palvelun kautta.

Käytännöllisin vaihtoehto voisi olla Thunderbird ohjelma, mikäli ei ole tarkoitus hankkia Outlookkia. Windows mail ohjelma toimii myös
Moi. Lisäsin tietoihini asiakasnumeron, jonka sain äidiltäni puhelimitse, toivottavasti tuli oikein.

Varmuuden vuoksi täsmennän, että en alunperinkään tarkoittanut kysyä neuvoja tiedostojen siirtämiseen vanhan tietokoneen kovalevyltä uuden koneen kovalevylle. Sen sijaan kysyin ja kysyn nimenomaan teiltä Soneran asiantuntijoilta, mitä pitää tehdä jotta äitini pääsee lukemaan Soneran tilillä olevat vanhat sähköpostinsa uutta tietokonetta käyttäen.
Hei KooKooKoo,

KooKooKoo kirjoitti:
mitä pitää tehdä jotta äitini pääsee lukemaan Soneran tilillä olevat vanhat sähköpostinsa uutta tietokonetta käyttäen.

Tämä riippuu nyt ihan siitä, millä asetuksilla äitisi vanha sähköpostiohjelma vanhalla koneella on toiminut tähän asti. Jos käytössä on ollut POP3-protokolla, tulee viestit manuaalisesti varmuuskopioida uuteen koneeseen. Jos käytössä on ollut IMAP4-protokolla, tulee viestit automaattisesti näkyville myös uudessa koneessa kun sähköpostiohjelman ottaa käyttöön.

Asian voi varmistaa silläkin tavalla että:
1. Äitisi kirjautuu sisään webmailiin (https://webmail.inet.fi) koneen selaimella
2. Tarkistakaa löytyykö "saapuneet kansiosta" kaikki vanhat viestit mitä koneeltakin.

Jos viestit löytyvät, on äitisi vanha kone toiminut IMAP-protokollalla ja silloin viestien siirtämiseksi ei tarvitse tehdä mitään. Jos taas Saapuneet kansio on tyhjä, ovat viestit siirtyneet äitisi koneelle ja ne täytyy manuaalisesti siirtää sitten uudellekkin koneelle.

Marko- kirjoitti:
Tietojen siirtämiseen vanhalta koneelta uudelle meillä ei valitettavasti ole antaa ohjeita, mutta apua saa tarvittaessa Helpson palvelun kautta.

Markon ohjeistus tosiaan nuiden "tiedostojen" siirtoon varmasti tarkoitti nimenomaan näiden viestien siirtoa. Helpson-palvelu pystyy auttamaan näissä jos tuntuu ettei itseltä ihan täysin luonnistu.

Vastaa