Windows 8 sähköpostimääritykset


Olen määritellyt sähköpostitilin seuraavasti:

Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@pp.inet.fi
Käyttäjänimi: Etunimi Sukunimi
Salasana: Soneran salasana
Saapuva(SMTP) palvelin: mail.inet.fi
(Vaatii SSL- suojausta)
Lähtevä palvelin: mail.inet.fi
(Vaatii SSL-suojausta)
(Lähtevän postin palvelin vaatii todennusta)
(Käytä samaa käyttäjänimeä ja salasanaa sähköpostin lähettämiseen ja vastaanottamiseen)

Yllämainituilla tiedoilla ei onnistu sähköpostitilin määrittäminen vaan antaa seuraavan ilmoituksen:
Emme vieläkään löydä asetuksia osoitteelle etunim.sukunimi@pp.inet.fi. Tämän lisätiedon antaminen auttaa. Jos et tiedä, mitä tähän tulee, yritä hakea verkosta tai kysy palveluntarjoajaltasi.

Mitä tuo ilmoitus oikein tarkoittaa? Missä vika, mitä pitäisi tehdä?

12 kommenttia

Niin, unohtui sanoa että saapuva portti 25 ja lähtevä 143.
Moi!
SSL-suojattua yhteyttä käyttäessä portit:
Lähtevä 465
Saapuva 993

Käyttäjänimi Sonera tunnuksien mukaan, esim testi-1 (eli ei Matti Meikäläinen)

näillä pitäisi toimia.
Hei turtar,

tunna olikin sinua jo hyvin ohjeistanut 🙂 Jos et halua käyttää SSL-suojausta niin silloin nuo mainitsemasi portit käy. Käyttäjänimeksi tosiaan tuo oma käyttäjätunnus.
Olen nyt kokeillut Soneran käyttäjätunnuksilla ja noilla SSL-suojaukseen tarvittavilla porteilla mutta edelleen vaan ilmoittaa:

Emme vieläkään löydä asetuksia osoitteelle etunimi.sukunimi@pp.inet.fi. Tämän lisätiedon antaminen auttaa. Jos et tiedä, mitä tähän tulee, yritä hakea verkosta tai kysy palveluntarjoajaltasi.

Mikä tässä nyt on ongelma?
Hei turtar,

Oliko kirjoittanut käyttäjänimen paikalle tuon sähköpostin tunnuksen, esim. asiakas-1? Ei siis Sonera tunnus, jos olet sellaisen luonut pankkitunnistautumisen kautta.

Pääsetkö kirjautumaan sähköpostiin webmailin kautta?

Mitkä portit sinulla on tällä hetkellä lähtevällä ja saapuvalla postilla?
Hei,

olen kirjoittanut käyttäjänimen paikalle sähköpostitunnuksen ja sähköpostiin sp-osoitteen. Kokeillut myös niin että molempiin kohtiin kirjoitin sp-osoitteen ja myös niin että molempiin kohtiin kirjoitin sp-tunnuksen. Ehdottaa 465/993 ja silloin on ollut rasti noissa SSL-kohdissa. Olen myös kokeillut 25/143 ja silloin on ollut rastit SSL-kohdista pois.

Pääsen kirjautumaan tunnuksilla webmailiin. XP:n sähköpostissa toimii myös, siinä lähtevä (smtp) 25 ja saapuva (pop) 110. Mutta Win 8:ssa en saa toimimaan.
Onko Windows 8 koneessasi sähköpostin protokollana pop3 vai imap?
Hei turtar,

Lisäisitkö asiakasnumeron tietoihisi, niin tarkistetaan vielä postilaatikon tilanne. Lisääminen onnistuu valitsemalla Omat asetukset >> Profiili >> Asiakasnumero.

Jos postilaatikkosi koko on vanhan mallinen 50 megaa tai sen alle, niin ongelma voi johtua siitä että laatikko ei tue IMAP yhteyttä. Tämä voidaan korjata kasvattamalla postilaatikon koko 500 megaan, jolloin laatikossa on myös IMAP tuki. Pääsen tarkistamaan ja tarvittaessa muuttamaan tuon kunhan laitat asiakasnumeron tietoihisi.
Hei,

postilaatikko on 50 megaa. Lisäsin profiiliin asiakasnumeron.
Hei turtar,

Kasvatimme liittymän postilaatikot 500 megaan, jolloin tuo IMAP tuki tulee niihin mukaan. Noin tunnin tai kahden päästä voisit kokeilla lähteekö posti toimimaan Windows 8:ssa.

Jos posti lähtee toimimaan uudessa koneessa ja aiot käyttää postia vielä vanhalla laitteella, niin kannattaa muuttaa siihenkin tuo posti IMAP asetuksille, jolloin vanha kone ei sitten enää käy hakemassa posteja pois palvelimelta. IMAP asetuksilla postit voi lukea sitten useammalla laitteella ja viesti säilyy niin kauan palvelimella, kunnes poistat sen sähköpostiohjelman kautta.
Heippa,

iso KIITOS. Nyt alkoi toimimaan. Vaan jotta ei menisi liian helpoksi niin ei sitten antanut XP:ssä muuttaa Windows Mail POP3 protokollaa IMAP:ksi. Toivottavasti eivät ole ristiriidassa, koska vanha kone on ainakin vielä hetken käytössä.
Hei turtar,

POP ja IMAP yhteiskäyttö voi aiheuttaa ongelmaa. IMAP ja POP eivät voi olla samaanaikaan yhteydessä postipalvelimeen, jolloin jos IMAP on köytössä, niin POP yhteys usein epäonnistuu. Eli vanhalla koneella ei pääse aina välttämättä postia lukemaan ohjelman kautta.

POP myös hakee oletuksena kaikki postit palvelimelta aina pois, jolloin IMAP laitteestakin nuo viestit poistuvat. Eli tuolloin ne ovat luettavissa vain vanhalla koneellasi. Poikkeus on tietenkin jos POP tilin asetuksissa on määritetty että palvelimelle jätetään kopio.

POP tilin vaihtaminen ei IMAP:ksi onnistu suoraan. Vanha tili täytyy poistaa ja luoda uusi IMAP asetuksilla. Toimivuuden varmistamiseksi suosittelen muuttamaan tuon POP tilin IMAP:lle.

Vastaa