XBOX ja portti 3074, kiinni ?


Terveex!

Onko muut huomannut eilen / tänään, että XBOX ei pysty kirjautumaan XBOX Live palveluun?
XBOX väittää että portti 3074 on kiinni, kaikki muut koneet toimivat, ja XBOXkin toimii toisella yhteydellä, mutta Soneran yhteys TW-EA510 modeemin kautta ei toimi.
Ja kyllä, modeemi on ollut ja ON tälläkin hetkellä täysin toimiva, ja jopa tänään confittu uusiksi, otin jopa suojauksen pois ja vaihdoin sen MAC-filtterointiin, ettei edes tuo suojaus ole haitaksi.
XBOX toimi tähän päivään asti kyseisillä konffeilla moitteettomasti, mutta tänään ei enää yhdistänytkään, lieneekö syynä tuolla häiritiedotteissa oleva hostmail päivitys?

Voisiko joku Soneralla testata portin 3074, että toimii molempiin suuntiin moitteetta, ja mieluusti vielä Turun alueen reitittimistä, kiitos.

// jani

14 kommenttia

Jep, jep. nyt varmistus että ongelma ON Soneran yhteydessä, ilman Soneran kertomista. Kaverilla 3 km päässä sama systeemi, XBOX360 + Sonera, ja sama ongelma, ja molemmat on vielä eri reitittimissä kiinni ( Siis DSLAMissä), eli kyllä nyt on eilisen jälkeen / tänä aamuna Soneralla sulkeutunut jostain syystä tuo portti.
Varmaan JO maanantaina joku Soneralta jaksaa vastata tähän, sen jälkeen kun olen sinne soittanut ja meuhannut, no... aina ei saa kaikkea. ;)

// Jani
Ihan vähän uumoilen, että vois liittyä tähänkin viewtopic.php?f=53&t=5083
Kun eikös tuo Live palvelu rapakon takana ole kuitenkin?
Jep. Eikä välttämättä IHAn vähän... 😃 Eiköhän se ole kokonaan siellä. Voi toki mikkisoftalla olla palvelimet tuota varten Euroopassakin, mutta hiukan epäilen. :D

// jani
Jepjep, samaa uumoilin mielessäni 🙂
Jeps. Ei kun maanantaina TAAS kiittämään Soneran teknistä tukea. 😃 Tunnin kun naputtelet koneella ja välillä puhut sille koneelle jotain sen kysymyksiin vastauksia, niin eiköhän sit JO saa jonkun luurin päähän joka sanoo tuohon portti-kysymykseen, en mä osaa tuohon vastata, soita Helpsoniin.. ;)
Muutaman kerran olen saanut sieltä kiinni muutaman siirron jälkeen JOPA sellaisen joka ymmärtää ja OSAA korjata tilanteen. 😉 Sitä odotellessa ei varmaan kannata pidättää hengitystään. ;)

// Jani
No, tämä keissi on sellainen että Soneran aasiakaspalvelusta ei juuri apua löytyne - kun ongelma ei varsinaisesti ole Soneran palvelussa, vaan Telian verkonpainoista maailmalla.
Paitsi tietty, jos nämä kaksi nyt ei liitykään toisiinsa jostain ihmeen syystä...
Soon totta, mutta.... kummallista kyllä et nämä muut pohjoismaiset ISP:t pystyy toimimaan myös rapakon taakse. 😉 Hyvin pelas naapurin langaton, ja eipä taida olla Soneran (melko varmaa tietoa), niin jännää et yksi ISP ei pysty omiaan hoitamaan rapakon taakse edes virtuaalisesti. ;)

// jani
Asiasta kolmanteen, tuo mainitsemasi Helspson on kyllä sarjassa yhteistyökumppaneita joita ei vain voi ymmärtää - Itse en mistään hinnasta ottaisi oman firmani nimen yhteyteen moista ylihintaista pseudopalvelua joka lähinnä rahastaa turhanpäiväisillä oheistoimilla joita kuka tahansa nykynuori osaa silmät kiinni ja kädet selän takana... Esimerkiksi tietokoneen vuosihuolto - etäyhteydellä - En meinannut pystyä lainkaan lopettamaan nauramista kun kuulin 😉
Samat ongelmat PS3 puolella. PSNään pääsee kirjautumaan, mutta jos yrittää verkkopelejä pelata, katkaisee välittömästi ja puskee erroreita. Ongelmat alkoi perjantaina. PSN kaverilistan kävin läpi ja kaikki ketkä verkkopelejä pelaa, omistaa muun kuin Soneran liittymän. Kysyin myös niiltä, kenellä tiedän olevan soneran liittymän ja kaikilla sama ongelma.
Myös tietokone pätkii erilaisia sivustoja, mitkä on aiemmin toimineet moitteettomasti.
Että kiitoksia vain Soneralle.
Jepjep, täällä kans yksi Rovaniemeltä jolla kusee myös Soneran kaapeli. Netti toimii Pcllä joten kuten muttei pääse pelaamaan verkkopelejä Ps3:lla kun pukkaa dns virhettä eikä pääse kirjautuun Playstation networkiin. Toiv Sonera nyt sais jotaki aikaseksi ja korjattua tilanteen, tää kuitenki jo kolmatta päivää epäkunnossa.
joo sama vika, ei pääse xbox360 live verkkoon, netti muuten toimii normaalisti
MIKÄ HITTO TÄS MÄTTÄÄ !!!!!! KORJATKAA !!!!
Kaikki Soneran kiinteän verkon laajakaistayhteydet ovat avoimia yhteyksiä eli niissä ei ole verkon puolelta lainkaan portteja suljettuna. Ainoastaan portin 25 käyttöä on rajoitettu siten, että sitä kautta saa yhteyden vain Soneran SMTP-palvelimelle.

Ongelma pelikonsolin yhteyden kanssa jää hyvin todennäköisesti johonkin omaan verkkolaitteeseen, jossa on palomuuri käytössä, oli kyseessä sitten modeemi tai erillinen reititin. Tältä Keskustele ja kysy - palstalta löytyy paljon ketjuja aiheesta. Kannattaa käyttää oikean yläkulman Etsi keskusteluista hakua sopivalla hakusanalla.
Huoh. Et sitten Tapio OIKEASTI lue näitä ketjuja? Ekan viestin vain?
Kyllä tämä ongelma johtui VAIN ja AINOASTAAN Soneran Telian päässä olevasta yhteys-ongelmasta yli meren.
Älkää oikeasti kommentoiko, JOS ette lue kannattaako enää vastata, kiitos ja PISTE.
Jouman3 kirjoitti:
Voisiko joku Soneralla testata portin 3074, että toimii molempiin suuntiin moitteetta, ja mieluusti vielä Turun alueen reitittimistä.


Edellinen vastaukseni oli erityisesti tähän virkkeeseen ja tämän ketjun aloittaneen viestin otsikkoon. Kieltämättä vastauksessani jäi huomioimatta toissa viikonlopun häiriöt dataliikenteesssä Atlantin yli.

Vastaa