Yhteys erittäin hidas.

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Tossa kahden jälkeen meni yhteys noin kymmeneksi minuutiksi poikki. Yhteyden palattua nopeus ei ollut lähellekkään sitä mitä pitäisi olla. Jopa kännykkäyhteys toimii nopeammin tällä hetkellä. Itselläni on siis 100/10 Mb/s yhteys ja latausnopeudeksi Speedtest antaa n. 2 Mb/s ja Soneran testi antaa vain 0,5 Mb/s. Lähetysnopeus sen sijaan on sillä tasolla mitä se normaalistikkin on, eli noin 7 Mb/s.

Tietokoneet ja reititin on käynnistetty uudelleen ilman tulosta.

3 kommenttia

Lisättäköön vielä tähän perään, että yhteys näkyy pätkivän aika rankasti muutaman minuutin välein.
Pientä päivitystä vielä, että en sitten tiedä, että johtuuko nuo pätkimiset Soneran korjausyrityksistä, mutta nyt näköjään ainakin latausnopeus on palautunut sille tasolle, mitä se on ollut, eli noin 60 Mb/s.
Liittymäsi nopeusluokka on 100/10M. Modeemin ja DSL-keskittimen välinen yhteys on tällä hetkellä nopeudeltaan noin 70/9 Mbit/s. Kyseessä on verkkolaitteiden välisen yhteyden kaistanleveyteen perustuva arvio tämän hetkisestä maksiminopeudesta.

Liittymän alueella ei kuluvan kuukauden ajalta löydy tiedossa olevia verkkovikoja, joten selitystä yhteyden nopeuden notkahtamiselle ja katkomiselle ei siltä puolelta löydy. VDSL2-modeemisi yhteys talon DSL-keskittimelle ei muodostu täydellä kaistanleveydellä, joten kannattaa varmuuden vuoksi testata yhteyttä toisella kaapelilla (ilman jatkojohtoa) ja toisesta puhelinpistokkeesta (jos sellainen löytyy).

Arvot 70/9 Mbit/s eivät ole huonoja, mutta yleensä DSL-tekniikalla olevissa Laajakaista Extra - liittymissä modeemin ja keskittimen välinen yhteys muodostuu maksimi kaistanleveydellä tai ainakin hyvin lähellä sitä. Tämä johtuu siitä, että DSL-keskittimen ja modeemin välinen johdonpituus on pieni, eikä signaali pääse juurikaan vaimenemaan.

Vastaa