Yhteys pätkii, VDSL2 / Extra

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Lyhyesti, yhteys kaatuilee.

Kokeiltu kahdella eri VDSL2 modeemilla. (Telewell TW-EV904, Zyxel P-870HN-51b)

Jossain on jotain ratkaisevasti vialla. Mitäs tehdään? Koska tuo katkaisu johtaa vain linja resetoitumiseen ja nousemiseen ylös, niin vikailmoituksen automaattitesti ilmoittaa että mitään vikaa ei ole.

Telewellillä yhteys on kaatunut kahdesti, mutta ei kaadu yhtä herkästi kuin Zyxel, vaikea sanoa missä vika oikeasti piilee. Palaan asiaan kun olen haarukoinut muutaman kymmenen kaatumista lisää. Se on ainakin selvää, että NATattuna molemmista purkeista tahtoo loppua tehot kesken. Sillattuna oletin että toimisi pätkimättä, mutta ei ole toiminut. Pätkiminen ja tehon loppuminen voi toki olla korreloimatta keskenään.

- Kiitos

1 kommentti

Pitällisen ja perusteellisen tutkimuksen ja korjaamisen jälkeen homma on kunnossa. Irroitin asunnosta kaikki turhat puhelinkaapelit, tarkistin kaikki liitynnät, poistin sivuhaarat jne. Nyt toimii hyvin, eikä linja enää pätki.

Samalla kun tutkin asioita, kävi ilmi että ilmeisesti Soneralla ei ole adaptive rate käytössä, eli jos linjan olosuhteet muuttuvat, menee nopeudenmuutos aina uudelleenkättelyn kautta -> aiheuttaen katkon.

Nyt ei ole enää moitittavaa tässä asiassa, vähän vaan piti säätää ja opiskella. As usual.

Vastaa