Yhteysongelmaa USAan päin


Terve

Tässä on taas pari päivää sitten alkanut yhteysongelma USA:ssa sijaitseviin sivustoihin. Näitä tuntuu Soneralla tulevan aina muutaman kuukauden välein, mutta yleensä kestävät alle päivän, niin en ole jaksanut rekisteröityä ja huomauttaa asiasta.

Tuntuu vaikuttavan lähes kaikkiin sielläpäin oleviin sivuihin, mutta näin esimerkkinä mainittakoon ibiblio.org.

Yhteys siis toimii aina pari minuuttia, mutta sitten on noin minuutti ettei sinnepäin saa yhteyttä ollenkaan.
Kun tämän "katkoajan" aikana laittaa tracerouten sivuille missä oli, ne jäävät aina pyörimään Soneran palvelimille (mm. nyk-bb2-link.telia.net). Ongelma on siis Soneran päässä.

119 kommenttia

Juu taas pätkii, onneks loppuu kohta määräaikaisuus, voi siirtyä takas Elisalle.
Muistaakseni määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa jos toinen osapuoli ei pidä sopimuksesta kiinni, tai jos palvelun taso ei ole riittävä. Laajakaista on nykyään about yhtä tärkeä kuin puhelinliittymä ennen joten...

Laitoin itse Kauppalehteen viestiä, jospa tekisivät jutun Soneran asiakastyytyväisyydestä niin saatais vähän oikeaa painetta aikaiseksi.
Joku kysely olisi kyllä hyvä. Itse olen miettiny monesti että joku polli olisi ihan hyvä täällä.
Joku tämän tyylinen esim. http://i54.tinypic.com/b4gppf.png

Vastaan canada (g) 🙂
Osassa ulkomaille suuntautuvasta internet-liikenteestä oli eilen häiriöitä noin 22:00 - 1:30 välisenä aikana.

Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta haittaa.
Mites määräaikaisuuden saa poikki? Lähtee nimittäin laajakaista vaihtoon. Muita Soneran tuotteitahan meidän taloudessa ei enää olekaan, luojan kiitos.

T: Tasaisen varmaa alamäkeä Telia-Sonera fuusiosta lähtien.
"Telia(AS1299) Frankfurt is having router problems, confirmed by telia. ETA unknown. Technicans on site. Traffic passing Telia affected"

On se kiva saada tarkempaa informaatiota muilta operaattoreilta(jotka kyllä ostavat kaistaa teliasonera-ic:ltä).
Jupex kirjoitti:
Mites määräaikaisuuden saa poikki? Lähtee nimittäin laajakaista vaihtoon.


Määräaikaisen sopimuksen mahdollinen purku käsitellään aina liittymäskohtaisesti. Voit olla yhteydessä Asiakaspalveluun.

Käytännössä laajakaistayhteyden teknisissä ongelmissa mahdollinen määräaikaisten sopimusten purku menee siten, että ellei liittymän toimintaa saada Vikapalvelulle tehdyistä vikailmoituksista huolimatta toimimaan eli ei saada toimimaan kunnolla korjaamallakaan, tulee viimeisenä vaihtoehto liittymän määräaikaisen sopimuksen purkaminen ja liittymän irtisanominen.

Tämän ketjun aihe huomion ottaen on mainittava seuraava asia: muutaman tunnin häiriö ulkomaan liikenteessä ei ole laajakaistaliittymän määräaikaisen sopimuksen purkuperuste.
Tapio kirjoitti:

Tämän ketjun aihe huomion ottaen on mainittava seuraava asia: muutaman tunnin häiriö ulkomaan liikenteessä ei ole laajakaistaliittymän määräaikaisen sopimuksen purkuperuste.


Vai muutaman tunnit. Tää alkaa olemaan jatkuvaa. Taaskaan toimi kun harvat ulkomaalaiset sivut.
Ei taas, koittakaa edes korjata nämä ongelmat, tämä tuntuu niin helvetin ärsyttävältä.
Ongelmia ilmaantuu edelleen ulkomaan palvelimet eivät avaudu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hei

Omalla kohdalla tuli viime yönä tosiaan törmättyä lukuisiin ongelmiin kun yritti käyttää ohjelmia, tai avata sivuja, jotka käyttivät yhteyksiä ulkomaille, ja sama tuntuu jatkuvan tällä hetkellä. En esim. Pysty päivittämään joidenkin laitteiden ajureita, kun selaimet ilmoittavat niiden sivustojen olevan poissa käytöstä tai ettei palvelinta löydy.

Valitettavasti näyttää, että lähes jokainen ohjelma, peli tai päivitys kulkee sieltä suunnalta joten tässä alkaa olemaan tukalat paikat kun ei voi mitään tehdä.
Yhteydet ulkomaille pätkivät jälleen kerran erittäin pahasti.

MIKSEI SONERA LAITA NÄISTÄ HÄIRIÖISTÄ TIEDOTETTA MEILLE? Todella törkeää ja vastuutonta. Teille tuskin jää enää kohta ainuttakaan maksavaa asiakasta. Sama juttu joka ikinen kerta, kun yhteydet eivät tunnu toimivan: Sonera ei myönnä mitään, eikä tietoa saa mistään! Alkakaa tiedottaa niistä ongelmista. Sivustonne häiriötiedoteosio on nykyisellään täysin turha. Poistakaa se. Ei sieltä mitään ajankohtaista tietoa ikinä saa. Surkeaa asiakaspalvelua. Surkea toimivuus.
Yhteydet toimii kyllä ihan kivasti, mutta nimipalvelut on vaihteeksi ihan kohmeessa.

Suosittelisin vaihtamaan jotkut aivan muut nimipalvelimet (esim. opendns) käyttöön, niin eiköhän bitti liiku taas.

Jotain tarttis tehrä..
Samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Yrittäkää saada nämä toistuvat viat jo korjattua ja yrittäkää nyt edes päivittää noita häiriö sivustoja.

Eli nyt tarttee sitten routteriin vaihtaa DNS palvelimen osoite? Mikähän IP osoite tuohon pitäisi laittaa jos haluaa käyttää tuota opendns:ää kun yllättäen Soneran DNS ei löydä palvelinta jossa se olis kerrottu.....

Edit: löytyi toinen palvelin jonne pääsi, eli opendns 208.67.222.222 ja 208.67.222.220 ja esim. google 8.8.8.8 ja 8.8.4.4. Jäähän tossa yks Soneran kilke pois välistä jos vaihtaa tuon.
Ja ongelmat jatkuu. Ei edes google toimi.

Mitäs se Tapio sanoikaan niistä määräaikaisen sopimuksen purkuperusteista?
Tapiohan sanoi, että HE on pahoillaan... voihan vitalis..
oiski ongelma edes USAan päin vaan.. pari päivää ollu todella niihkeetä. ei pääse forecan,fmi,gmail,faceboob,iltalehtiin,sanomalehtii.. aikalailla ainut sivusto joka toimii on www.sonera.fi
hohhoijaa
HIANOA Sonera.... TE jo tiesitte, että ongelmaa on, MUTTA ette viitsi häiriöihin tiedottaa?
Oisko se liikaa vaadittu, että kertoisitte MYÖS kuluttajille tuosta?
Sivuillanne olevat "häiriötiedotteet" eivät vissiin kuulu tuon asian piiriin?
Vähemmän soittajia linjoilla, jos kertoisitte, ku tiedätte...?
Voi prkl..... Raha kelpaa, mut...?
Päivän myöhäsä, niin kelpaa korot, mut ei viitsi ilmoittaa, jos vikaa.... nice job
Asiakaspalvelun kautta sanottiin ensin, et yhteys toimii, ja kun en päästänyt irti, niin siirrettiin "tekniselle puolelle", jossa kerrottiin, et hiukan on vikaa, joka arviolta on kunnossa JO 23:30, ehkä aiemmin... Kiitoksia, sain maksaa tämänkin tiedon ITSE..
Käsittämätöntä tunarointia tiedottamisen suhteen. Tämänlaajuiset ongelmat pitäisi selvitä teidän etusivultanne sonera.fi. Kaikista pahinta on se, että kun tiedotetta ei ollut, niin tungin itseni siihne maailman raivostuttavimpaan vikapalveluun, jossa automaatin kanssa saa tavata asioita. Asiantuntijalle asti ei tietenkään päässyt.
Ei voi muuta kuin kompata edellä olevia. Hämmentävää toimintaa kaikinpuolin =/
Kyllä kai se on laitettava isp kohta vaihtoon...
walter kirjoitti:
Käsittämätöntä tunarointia tiedottamisen suhteen. Tämänlaajuiset ongelmat pitäisi selvitä teidän etusivultanne sonera.fi. Kaikista pahinta on se, että kun tiedotetta ei ollut, niin tungin itseni siihne maailman raivostuttavimpaan vikapalveluun, jossa automaatin kanssa saa tavata asioita. Asiantuntijalle asti ei tietenkään päässyt.

tuo puheen tunnistin palvelu on kyllä niiiiin suolesta, monta kertaa koitin hetua sanoo sille, mutta eihä se sitä koskaa sitte tunnistanu.

ps. onko muilla ongelmia myös kotimaan liikenteessä? nyt aukes jopa iltalehti.fi mutta noin 80% kuvista ei toimi..
DNS ongelma ei erota kotimaisia palvelimia ulkomaisista eli molemmat voivat olla "hukassa". Se viimeöinen vika taisi nyt koskea ulkomaisia palvelimia eli varmaan taas paketit vilistelleet Suomen ja Ruotsin väliä löytämättä eteenpäin muuten kuin satunnaisesti.

Vaihtakaa DNS palvelimet esim. Googlen DNS palvelimiin niin alkaa toimimaan.
Tässä ohjeet DNS Palvelimen vaihtamiseen niin pääsette eroon soneran ongelmista.

http://code.google.com/speed/public-dns/docs/using.html

Kiitos, mainitsemani sivu toimii taas.

Mutta...

http://www.sonera.fi/asiakastuki/hairiotiedotteet
Sivuilla ei edelleenkään ole tuota vikaa mainittuna.
Miksi ei?
Mitä tehtiin, että jatkossa häiriöt tulevat tuonne heti näkyviin?

"Osassa ulkomaille suuntautuvasta internet-liikenteestä oli eilen häiriöitä noin 22:00 - 1:30 välisenä aikana."
Tuosta ei käy ilmi vian syy (johto poikki? palvelin alhaalla? väärin conffattu?) eikä sijainti. Eikä siinä puhuta mitään siitä toimenpiteestä mikä tehtiin että jatkossa vastaavaa vikaa ei tulisi.
Firefoxin tutuksi käyneet ilmoitukset jatkuvat: "Yhteyden aikakatkaisu. Palvelin osoitteessa http://www.yle.fi vastaa pyyntöihin liian hitaasti." Parhaillaan esim Sonera Extralla ei saa auki Yleisradion sivustoja, kun edelleenkin samanaikaisesti pääsee melkeinpä mille tahansa muille nettisivuille - ja jopa samanaikaisesti esim Soneran langattoman laajakaistan kautta yle.fi avautuu ongelmitta.

Olen kokeillut muutaman päivän ajan adsl-reitittimessä sekä Googlen että DNS Advantagen nimipalvelimia http://www.dnsadvantage.com/switch eivätkä ne ole ratkaiseet tätä vikaa, eli se johtuu jostain muusta kuin Soneran nimipalvelimista. Myöskin eri tietokonetta, eri adsl-reititintä ja eri kaapeleita on kokeiltu, joten on kyllä 100% varmuudella, että vika ei ole omissa laitteissa.

Katkokset eivät kestä kauaa, yleensä enintään muutamia minuutteja per sivusto - mutta kun niitä on viikkotolkulla jopa kymmeniä kertoja päivässä ja toisinaan jopa monta kertaa tunnissa lähes minkä sivuston kanssa tahansa Facebookista Googleen, se motivoi riittävästi vaihtamaan operaattoria niin pian kuin mahdollista!!!

Onneksi oma Sonera Extran määräaikaisuus päättyy jo 14.3, jos irtisanon tämän nyt heti. Sonera ei ole saanut vikaa korjattua kuukauteen! Varmaan on ainoa, mikä saa heidät tekemään tälle jotain on, että ihmiset joukoittain irtisanovat sopimuksensa.
Yllätys yllätys, arvaatkas missä välissä TAAS pätkii:

  1     9 ms     9 ms     9 ms  ************************
2 9 ms 9 ms 9 ms tkucredger02-e-3-1.datanet.tele.fi [141.208.151.
125]
3 14 ms 14 ms 14 ms hkicore2-o-1-3-0-0.datanet.tele.fi [141.208.8.25
0]
4 56 ms 49 ms 84 ms hkiasbr2-s0-0-0.datanet.tele.fi [141.208.8.14]
5 13 ms 13 ms 13 ms hls-b1-link.telia.net [213.248.68.209]
6 46 ms 20 ms 20 ms s-bb2-link.telia.net [80.91.246.86]
7 32 ms 32 ms 32 ms kbn-bb2-link.telia.net [213.155.130.51]
8 145 ms 108 ms 108 ms nyk-bb2-link.telia.net [80.91.249.29]
9 117 ms 116 ms 116 ms nyk-b5-link.telia.net [80.91.248.158]
10 115 ms 115 ms 115 ms te-5-3-0.edge1.NewYork1.level3.net [4.68.63.201]

11 117 ms 111 ms 122 ms vlan99.csw4.NewYork1.Level3.net [4.68.16.254]
12 111 ms 111 ms 111 ms ae-91-91.ebr1.NewYork1.Level3.net [4.69.134.77]

13 116 ms 116 ms 129 ms ae-10-10.ebr2.Washington12.Level3.net [4.69.148.
50]
14 125 ms 125 ms 125 ms ae-1-100.ebr1.Washington12.Level3.net [4.69.143.
213]
15 135 ms 143 ms 143 ms ae-6-6.ebr1.Atlanta2.Level3.net [4.69.148.105]
16 155 ms 155 ms 154 ms ae-1-8.bar1.Orlando1.Level3.net [4.69.137.149]
17 149 ms 149 ms 153 ms HostDime.com-10G-ethernet.core1.level3.net [67.3
0.140.2]
18 153 ms 158 ms 159 ms **********************

Vastaa