Yhteyteni nopeus tippui 24m->8m

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Eli tilanne on seuraava:
Käytössäni on 24/1m adsl-liittymä. Minulla oli aiemmin Buffalon adsl-modeemi jonka kanssa oli hieman ongelmia mutta yhteys muodostui kuitenkin hyvin 14-16 megaisena. Nyt muutaman viime päivän yhteys alkoi kuitenkin muodostumaan 8 megaisena joten ajattelin vaihtaa modeemin kun muitakin ongelmia sen kanssa oli. Tilasin A-linkin RR24AP(d) modeemin mutta yllätyksekseni yhteys muodostuu edelleen vain 8 megaisena! Modulointiasetukseksi on asetettu ADSL2+ ja pvi/vci arvot ovat 0/33. En usko että modeemin asetuksissa on vikaa koska aiemmin yhteys muodostui hienosti 14-16m nopeudella. Pystyttekö tarkistamaan olisiko soneralta päässyt raksi väärään paikkaan ja nopeudeksi rajoitettu 8m? Yhteys muodostuu kokoajan 7-8 megaisena.

Niin ja voihan tästä nyt tehdä vikailmoituksen ilman pelkoa 99euron asentajakäyntimaksusta..? vaikka tuo 8m onkin ilmeisesti rajojen sisällä (1/3 luvatusta) niin on se nyt kuitenkin puoli vuotta toiminut 14-16m nopeudella joten ei luulisi noin vaan tippuvan lähes puoleen.

Edit: Kokeilin nyt myös kolmannella modeemilla ja yhteydeksi muodostui: "DSL Speed: 907/5731kbps". Eli jotain on nyt operaattorin päässä vialla.

1 kommentti

Jos kerran olet liittymässä useampaa modeemia testannut ja vaihtanut myös puhelinjohdon modeemin ja puhelinpistokkeen välillä, eikä käytössä ole jatkojohtoa tai muita laitteita linjassa, niin tällöin ongelma tuskin jää omaan laitteistoosi, eikä maksullisesta asentajakäynnistä pitäisi olla pelkoa. Tässä tapauksessa suosittelen jättämään vikailmoituksen joko Omien sivujen lomakkeella tai soittamalla vikapalvelunumeroomme 0206 90101.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa