Yle FEM, SVT

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Soitettuani asiakaspalveluun, minulle sanottiin että yle ei "syötä" SVT ohjelmia Sonera TV palveluun, mutta rajoitukset nimenomaan onkin Soneran päässä? Ehdin jo laittaa palautetta Ylelle, mutta sieltä löysinkin allaolevan viestin. Ja nyt haluaisinkin tietää todellisen syyn, miksi SVT ohjelmat ei näy yle fem kanavavalta?

Ylen TV kanavia on mahdollista katsoa joidenkin operaattoreiden tarjoaman IPTV-palvelun kautta. Esimerkiksi Sonera Koti-TV ja Elisa Viihde.

Jos katsotte Ylen kanavia IPTV palvelun kautta on syytä huomioida muutama rajoitus palvelussa:

- Paikalliset alueuutiset puuttuvat, vain uudenmaan uutiset näkyvät.
- Yle Fem kanavalla ei näy SVT World ohjelmia lainkaan.

Nämä rajoitukset eivät johdu Ylestä vaan palvelun tarjoajasta.

3 kommenttia

Hei Ruosa-17,

Laitoin Yle Fem ja SVT World asiaa koskevan jutun eteenpäin selvitettäväksi, koska näyttäisi siltä että asiaan on tulossa muutosta.

Aiemmin SVT World ohjelmaa ei ole voitu Viihdepalvelun kautta lähettää Yle Fem kanavalla, koska Ylellä ei ole ollut oikeuksia koko maan kattavaan jakeluun. Tähän on Ylen sivujen perusteella tulossa muutosta.

Ylen tiedoite, Ti, 04.06.2013, klo 18:45.
Uuden jakelusopimuksen ansiosta SVT World näkyy 1.9.2013 alkaen koko maassa myös antenniverkon katselualueella Yle Femin kanavapaikalla 5.


Tiedoitteen perusteella Ylen jakeluoikeudet koko maahan tulevat voimaan myöhemmin syksyllä. Ylen tiedoitteessa tosin puhutaan antenniverkon ja kaapeliverkon jakelun laajenemisesta, mutta selvitellään asiaa toki.

Viihdepalvelun kanavien lähetys tapahtuu Uudenmaan alueelta. Tästä johtuu myös se että Uudenmaan alueuutiset näkyvät Viihdepalvelun kautta.
Aika jännää että väkidin yleveroa maksetaan ja silti oman alueen alue-uutisia ei oo varaa saada näkymään iptv palvelussa. Sen sijaan vara laittaa 600k uutisten studioihin yms.
Hyvä jos SVT tulee kokonaisuudessaan, mutta meille riittäisi myös se mikä näkyy yle fem kanavan kautta tälläkin hetkellä antennidigiboxin kautta!

Vastaa