ZTE ZXDSL 931 pätkii yhteyttä

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Valokuituliittymässäni (100/10) on käytössä ZTE:n ZXDSL 931 modeemi ja se jostain syystä hukkaa säännöllisesti (muutaman kerran päivässä) yhteyden DNS-palvelimelle ja default gatewaylle ja modeemin reboot tuntuu olevan ainoa korjaus tuohon.

Olisikohan olemassa jotain konstia, jolla tuosta ongelmasta pääsisi eroon? Erityisesti tuo ärsyttää striimatessani televisio-ohjelmia...

Purkin firmis näyttää olevan ZXDSL 931WIIV1.5.0c_Z31_FI2

3 kommenttia

Hei Joukka

Tarkistatko tuon asiakasnumerosi. Omat asetukset >> profiili >> Asiakasnumero, niin voidaan tarkastella tilannetta paremmin.

Onko koneesi langattomasti yhteydessä modeemiin vai kaapelin kanssa? Sammuuko modeemista jotain valoja kun yhteys katkeaa? Yhteyttä voisi kokeilla kaapelin kanssa.

Oletko tehnyt modeemin asetuksiin jotain muutoksia? Modeemin resetointia voisi myös kokeilla jos siitä olisi apua tuohon. Tämän jälkeen asetuksia täytyy muokata uudelleen, mikäli olet esim. langattoman verkon salausta muuttanut.

Soneran ohjeet sivuilta löytyy modeemin ohjeet (pdf tiedosto).
Moi,

Korjasin tuon asiakasnumeron, näimmä laskusta copy-pastettaessa stringiin tulee jostain ylimääräinen välilyönti, jonka takia viimeinen numero tipahtaa pois...

Tietokone on kaapelilla kiinni modeemissa (ja vähän vaikea uskoa, että tuo vaikuttaa siihen, onko modeemilla yhteys DNS-palveluun tai default gateway:n... (tämä ongelma on verifioitu suoraan modeemin diagnostiikasta)).

Mielestäni modeemista ei sammu yksikään valo, kun tuo ongelma ilmenee (joku niistä vilkkuu kyllä, voin katsastaa tuon kotona).

Modeemiin ei ole tehty muita spessuasetuksia kuin WLANin suojaaminen.
Hei Joukka

Modeemia kannattaisi kokeilla resetoida, jos siitä olisi apua tuohon ongelmaan. Tämän jälkeen joudut langattoman verkon asetukset tekemään uudelleen, mutta jos se poistaa ongelman niin sitä varmasti kannattaa kokeilla.

Mikäli se ei auta eikä modeemin asetuksista löydy ongelmaan ratkaisua, niin ainoaksi vaihtoehdoksi saattaa jäädä uuden modeemin hankinta.

Vastaa