ZyXEL P-660HN-T1A v2 lagaton ei toimi

  • 11 December 2014
  • 17 kommenttia
  • 26 katselukertaa

Terve!

Tilasin noin puoli vuotta sitten muuton yhteydessä Sonera viihteen ja samalla sain langattoman lähiverkon ZyXEL P-660HN-T1A v2 modeemin muodossa. Lisäksi piti hankkia Intenon reitittimet modeemin ja Tv:n päähän, mutta se on kenties tässä asiassa sivuseikka. Langaton netti toimi ehkä viikon ongelmitta, mutta sitten yhteys alkoi katkeilla. Sonera viihde lakkasi toimimasta ja läppäri ilmoitti, että "rajoitettu" ja nettiin ei päässyt. Siitä lähtien langaton ei ole toiminut moitteettomasti edes puolta viikkoa kerrallaan vaan aina on yhteys pätkinyt, joskus useampia kertoja päivässä. Olen käynyt kaikki 13 kaistaa läpi modeemin asetuksista useampaan otteeseen, mutta mikään niistä ei toimi kunnolla. Kaikilla kaistoilla esiintyy yhhteyden katkeamista jatkuvasti. Kaistat 12 ja 13 eivät edes löydä omaa lähiverkkoa, pelkästään naapurien langattomat näkyy. Langattoman netin nimen olen vaihtanut lyhyempään kun jostain luin että se voisi auttaa. En kyllä ymmärrä miten se voisi vaikuttaa mihinkään ja eihän se vaikuttanutkaan... Likaa langattomia laitteita kämpässä ei ole, maksimissaan kaksi laitetta kerrallaan on käyttänyt verkkoa.
Aina yhteyden katkettua olen hakenut 20 metrin nettipiuhan, jotta olen saanut muodostettua yhteyden läppärin ja modeemin välille. Tämän jälkeen modeemin asetuksista kaistan vaihto ja modeemin sekä Sonera viihteen digiboksin uudelleenkäynnistys. Tätä rumbaa on jatkunut tosiaan jatkunut melkein alusta saakka ja nyt alkaa kärsivällisyys olla lopussa. Tänään ongelma eskaloitui siihen, että omaa verkkoa ei löytynyt ollenkaan tai näkyi pelkkä rajoitettu yhteys, oli kaista mikä hyvänsä. Tätä viestiä kirjoittelenkin jo tutuksi tullut 20 metrin nettipiuha olohuoneen, eteisen ja makuuhuoneen läpi vedettynä.

Olisi hienoa jos asiaan löytyisi joku ratkaisu, tässä kuitenkin maksetaan joka kuukausi palvelusta joka ei tällä hetkellä toimi. Kaikki omat konstit on käytetty.

17 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Rajoitettu yhteys saattaa olla vika tietokoneen langattomassa verkkokortissa, kokeile asentaa verkkokortin ajurit uudelleen tai resetoi verkkokortti.

Mahdollisesti muilla laitteilla tulisi testata. Toimiiko läppärisi muualla langattomassa verkossa?
Läppäriä en ole testannut asunnon ulkopuolella. Sonera viihde lakkaa kuitenkin myös toimimasta samaan aikaan. Sama pätee myös pleikkariin eli jos olen joskus pelannut netissä niin yhteys katkeaa tismalleen samaan aikaan kuin läppärissä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Eli näyttäisi siltä että koko nettisi ei toimi. Langallisessa toimii ihan hyvin niin ainakin että saat IP-osoiteet, jolla pääsit modeemiin asetuksiin.

Intenon laite, eli ZAP langaton lähetin ja vastaanotin?
ZyXEL P-660HN-T1A v2 modeemi sekä Intenon langaton lähetin ja vastaanotin. Ja motorolan digiboksi.
Hei Asgrim!

Voi olla mahdollista, että vika on modeemin ja verkon välillä.
Lisäätkö asiakasnumeron käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset ->
Profiili -> Asiakasnumero) niin pääsen tutkimaan miltä liittymäsi näyttää.
Asiakasnumero lisätty.
Hei Asgrim!

Kurkkasin yhteyttäsi muutama päivä taaksepäin ja se kyllä näyttää pätkineen. Tämä päivä on sujunut tosin ilman katkoksia. Onko sinulla käytössä laitteen mukana tullut lyhyt puhelinjohto?

Mikäli tuo pätkiminen vielä jatkuu ja kaikki kotikonstit on kokeiltu, voisit kokeilla yhteyttä vielä toisella modeemilla.
Moi!

Joo, juuri tulin kotiin ja huomasin että kappas, netti pelittää. On puhelinjohto ja se on itseasiassa käytössä ollut koko ajan. Uutuudestaan huolimatta asunnossamme ei ole jostain syystä varsinaisia datapistokkeita vaan netti tulee puhelinlinjan kautta.
Noniin, uutta päivitystä taas. Elikkäs eilen netti jumitti taas tutulla tavalla, ainoana erona vain se että läppärissä ei lukenut "rajoitettu" tekstiä langattoman verkon kohdalla vaan palkit näytti täyttä verkon voimakkuutta. Siitä huolimatta mitkään sivut ei lataudu. Sama homma jos yritän kaapelilla. Modeemin asetuksiin pääsee mutta senkin kirjautumissivu kestää latautua tuskasen hitaasti.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Olethan kokeillut toisella modeemilla? Sitten saa rajattua onko vikaa modeemissasi vai Soneran verkossa?
Kokeilen toisella modeemilla jos sellaisen jostain ilmaiseksi saa. Olen maksanut toimitusmaksun digiboksista ja modeemista sekä lisäksi hankkinut noin 100€ Intenon reitittimet. Omia rahojani en taatusti pistä enää yhteenkään modeemiin tai reitittimeen. Käsittääkseni homma menee siten, että Sonera on tässä se palveluntuottaja, joka toimittaa asiakkaalle TOIMIVAT laitteet.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Niin sen pitäisi olla mutta jos asentaja käynnissä katsotaan että vika on modeemissa tai sisäverkossasi, sinulta laskutetaan satanen asennuskäynnistä. Laina modeemeja saa minusta Sonera kaupasta.

Kuluttajalaitteet jotka operaattorit toimittavat on niin halpoja että ei voi toimia millään
Hei Asgrim,

Kuten Olkitu tuossa mainitsikin, niin lainamodeemia testaamista varten on mahdollista saada Sonera kaupasta.
Hei,

Minulla on samantyyppistä ongelmaa saman laitteen kanssa läppärilläni. Välissä langaton dsl-boxin verkko näkyy, välissä ei, mutta kertaakaan en ole saanut siihen yhteyttä niin että internetyhteys toimisi. Tämän sijaan jos langaton verkko näkyy, niin saan yhteyden, mutta Käyttöoikeudessa lukee "Vain paikallinen", eikä siis internetiä. Signaalin voimakkuus on aina erinomainen, silloin kun se näkyy.

Mistä voi johtua että boxiin saadaan yhteys, mutta yhteys on "vain paikallinen"?

Läppäriltä saan kyllä esim puhelimen hotspotin kautta wlania käyttäen normaalisti netin toimintaan, ja puhelimella saan kyllä netin toimimaan dsl-boxin kautta, mutta läppäriltä en dsl-boxin kautta. Koitin ladata läppärin langatomaan verkkokorttiin toiset ajuritkin, ei apua. Ehdotuksia?

Käyttis tuolla läppärillä on Win Vista 32bit, ja wlan-verkkokortti on Atheros AR5B91.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Hmm.. Saako laitteesi IP-osoitteen? Ja minkä? Onko Zyxel siltaavassa vai NAT tilassa? Jos on NAT tilassa, oletko kokeillut staattista IP-osoitetta?

Oletko kokeillut uudelleen käynnistää reitittimen?
Moi,

Kiitos pikaisesta vastauksesta. Reititin on "Obtain an IP address automatically" tilassa, mikäli tuota tarkoitit NAT:lla. Dsl-boxia buuttaillut useammankin kerran tämän päivän aikana kun tätä pähkäillyt.

Läppäri näköjään toimikin jo hetken kun menin seuraavan kerran sitä katsomaan (käynnistinköhän uudestaan koneen aikaisemmin ja jätin yksikseen..?) Varmaan haki sopivan IP:n sattumalta. Nimittäin ei toiminut enää kun käynnistin koneen uudestaan.

Alkoi kuitenkin nyt ainakin toistaiseksi toimia (jopa koneen uudelleen käynnistyksenkin jälkeen), kun määritin PC:n WLAN-verkkokortille pysyvän IP:n 192.168.1.32, subnet mask 255.255.255.0 ja gateway dsl-boxin ip 192.168.1.1.

Onko oikein kun määritin DNS:ksi täältä kaksi: http://www5.sonera.fi/ohjeet/DNS ? Näyttää toimivan ainakin nuo nettisivut mitä kokeilin avata, mietin vain että onko tämä nyt oikein mitä olen tehnyt?

DSL-boxin asetuksissa kone näkyy nimellä "unknown", mikä hieman ihmetyttää, eikö siinä kuuluisi kuitenkin näkyä koneen nimi... mutta toistaiseksi kuitenkin happy kun toimii. Outoa että heti ongelmia tällaisen perusasian kanssa, toivottavasti ei muita ongelmia ilmene.
Hei hakommi,

Mikäli yhteys nyt laittamillasi asetuksilla toimii, niin asetukset voivat olla, niin kuin olet ne määrittänyt.

Vastaa