ZyXEL P-660HW-D1 ja pätkivä yhteys


Soneran Koti-TV paketin mukana tullut ZyXeL P-660HW-D1 modeemi tuntuu katkovan yhteyttä aivan ihmeellisellä tavalla. Välillä saattaa olla päiviäkin jolloin yhteys ei pätki, mutta esim. taas viime viikonloppu (pe-su) yhteys pätki välillä todella ärsyttävästi. Pahimmillaan 2krt tunnissa.
Se, mikä tästä ongelmasta tekee ihmeellisen on se, että yhteys ei palaudu ennen kuin modeemin käyttää virrattomana.
Toinen ihmettelemisen aihe on, kun laitetta yrittää muuttaa siltaavaksi modeemin asetuksista, ei nettiyhteys toimi ollenkaan.
Modeemissa on uusin firmware (3.40)
Eli onko modeemi kenties hajoamassa? Kuinka takuuhommat menevät? Laittaako Sonera uuden modeemin tilalle ja vanha sen jälkeen asiakaspalautuksena korjaukseen?

12 kommenttia

Ilmeisesti yhteys oli toiminut aiemmin ongelmitta jollain toisella modeemilla, vai oliko ainoastaan Zyxel ollut käytössä yhteydessä? Mikäli modeemi on tosiaan viallinen ja Soneralta saatu, takuuaikana se voidaan vaihtaa uuteen (ja viallinen modeemi palautetaan). Päätöksen modeemin vaihdosta tekee Soneran Vikapalvelu, joten kannattaa tehdä liittymän ongelmista vikailmoitus (esim. palvelupyynnöllä) ja mainita siinä yhteydessä modeemin ongelmista ja että modeemi on toimitettu Soneralta.
En omista muita modeemeja, kuin tämän liittymän mukana tulleen, joten muilla ei ole päässyt kokeilemaan. Teenpäs tuon vikailmoituksen heti seuraavaksi..
Meillä ei pätkimättä toiminut mikään zyxel. Saimme niitä yhteensä 3. Se on vaan niin herkkä malli. Wippies on vetänyt pätkimättä, kunhan vaihtoi siihen soneran asetukset.
Teinkin perjantaina vikailmoituksen Soneralle, ja lauantaina soittivat, että uutta modeemia laitetaan tulemaan. Ainut miinus on, jotta kun tuo uusi modeemi ei vielä toimi nykyisellä "lähetystekniikalla", vaan Viihde-/Koti-TV pakettiin on tulossa jotakin muutoksia, eli mitäs muutoksia Sonera siihen nyt tekee, että se vaatii uudenlaisen modeemin? Eli mitkä modeemit siinä nyt sitten tulevaisuudessa toimii?
Jos hankin itselleni uuden väliaikaisen modeemin esim. Buffalo WBMR-G125, niin toimiiko se "lähetystekniikan muutosten" jälkeen?
Timpe198: En voinut tarkistaa asiaa, koska et ole jättänyt asiakas- tai liittymänumeroa (ilman välivää) palstan tietoihin. Olettaisin kuitenkin että kyse on KotiTV:n muutoksesta Unicast-tekniikasta multicastiin, joka vaatii toimiakseen Soneran Palvelureitittimen (Thomson TG789). Pelkkää nettiä voi jatkossakin käyttää normaalilla ADSL-modeemilla.
Päivittelin asiakasnumeron tietoihini :)
Eilettäin saapui tuo Thompsonin TG789 modeemi perille, eli voin siis sillä käyttää jo normaalisti nettiä, mutta Koti-TV ei toimi sillä vielä? Onko mitään tietoa koska tuo muutos tehdään Poriin?
Ja vielä että toimiihan tuo uusi reititin varmasti myös 24/2 netillä, kun mukana tulleen "esitteen" mukaan tuo purkki olisi Laajakaista Extralle tarkoitettu..
Timpe198 kirjoitti:
Päivittelin asiakasnumeron tietoihini :)
Eilettäin saapui tuo Thompsonin TG789 modeemi perille, eli voin siis sillä käyttää jo normaalisti nettiä, mutta Koti-TV ei toimi sillä vielä? Onko mitään tietoa koska tuo muutos tehdään Poriin?
Ja vielä että toimiihan tuo uusi reititin varmasti myös 24/2 netillä, kun mukana tulleen "esitteen" mukaan tuo purkki olisi Laajakaista Extralle tarkoitettu..


Tämän hetkisten tietojen mukaan muutos unicastista multicastiin tapahtuisi 19.11, ja uusi laite kannattaa ottaa vasta tällöin käyttöön. Saamasi laite toimii kyllä myös normaaleissa ADSL-liittymissä, sillä kyseessä on nk. "hybridilaite" joka toimii ADSL/VDSL/Ethernet -liittymissä.
ZyXEL P-660HW-D1 ja pätkivä yhteys

Tää on vissiin sit ihan tyyppivika näissä modeemeissa. Mulla on ollut kaksi kappaletta näitä ja molemmat samalaisia.
Aivan normaalia, minullakin on Koti TV mukana tullut Zyxel 660 ja jos vähänkin rasitat sitä, esim lataat vaikka selaimella ja pelaat jotain verkkopeliä samaan aikaan niin samantien menee juntturaan koko romu ja ei lähde netti toimimaan kuin resetillä, arvioisin Zyxel menevän juntturaan noin 3-5 kertaa helpommin kuin joku kunnon modeemi.
ZyXEL P-660HW-D1

Meillä on n.2kk vanha kapistus, ja koko ajan on ollut yhteyden pätkimistä ( tosin viime viikolla tämä
on lisääntynyt huomattavasti )
Etenkin verkopelaamisesta ei tule yhtään mitään ( dirt3 )

Elisa/Sonera:lla tämä vika tuskin on ( sen verran tapeltiin viime vuonna tuon yhteyden ja sen nopeuden kanssa, kunnes se saatiinkin kuntoon )

Mainittakoon vielä, että entisellä Telewell TW-510 modeemilla kaikki toimi mallikkaasti.
Zyxeliä on resetoitu ja päivitetty melko lailla paljon, eikä se siitä tunnu muuttuvan suuntaan eikä toiseen.

Tulikohan ostettua pasxaa.
Taidan suosiolla käydä ostamassa Telewellin.

Vai olisiko jollakin jippoa jolla tuon Zyxelin romun saisi "tulille"

t.Nipa
Totta tosiaakin tuosta Modeemista se kaikki pätkiminen johtui, sain tilalle Thomson 789vn ja ei ole kertaakaan pätkäissyt vaikku kuinka on Streamia/Torrenttia/Peliä huudattanut kun taas Zyxelin romu veti itsensä jumiin 1-3 kertaa päivässä vaikka kuinka yritti pumpuli hansikkainkin käsitellän, lopettakaa Sonera oikeasti tuon toimitus ja antakaa toimivaa tavaraa suoraan käteen.
Tuota romua ei saa kuntoon, ei edes huollossa. Kun minulla oli ADSL ja erehdyin tämän pask*n ostamaan, niin Verkkokauppa.com kieltäytyi ottamasta sitä palautuksena koska kuulemma pätkiminen johtuisi koneesta... vaikka ei tasan ole. No pakottivat laittamaan pari kertaa huoltoon. Mitään ei tosin huollossa tehty ja toisella huollolla laite oli kokonaan rikki! Niinpä sitten verkkikseen reklamaatio jonka jälkeen sieltä tuli vastaus että saa noutaa rahat ja palauttaa laite....

No tämä kaikki lyhkäisesti. Oikeasti tuohon on tarvinnut 3 KUUKAUDEN TAPPELUT VERKKIKSEN JA ZYXELIN LUOKATTOMAT huollon kanssa, kymmeniä sähköposteja, useita käyntejä verkkiksessä, hermojen menetyksiä... ja oikeastaan oli juhlallinen olo kun vasta kuluttaja-asiamiehen avulla mokomasta verkkis suostui rahat palauttamaan. Älkää ostako zyxeliä niin ei tartte tapella. Tilalle ostin silloin A-Link RR24AP ja on toiminut hyvin. Nykyään tosin mokkuloin ja operaattori vaihtui Sonerasta Elisalahteen.

Vastaa