Zyxel P660HW-D1 asetukset

  • 11 December 2014
  • 18 kommenttia
  • 112 katselukertaa

Moi!

Tilasin juuri 10/2M yhteyden, mikä sikäli toimii. Vanhalla modeemilla yhteys pelittää ihan hyvin, mutten pääse täysiin nopeuksiin modeemin iästä johtuen. Uuden soneralaajakaista extran mukana tuli tämä zyxel, jonka asetuksia en saa oikein.

Asetuksien pitäisi olla:

Sillattu RFC1483
VPI/VCI 0/33

Näillä asetuksilla modeemi ei saa itselleen mitään ip-osoitetta, eikä yhteys pelitä koneeseen millään lailla.

Kun laitan asetuksiin

Routed ENET ENCAP
0/33

Niin modeemi saa itselleen ip:n... ja näyttää tältä:

WAN Information
- DSL Mode: Error
- IP Address: 80.221.150.13
- IP Subnet Mask: 255.255.240.0
- Default Gateway: 80.221.144.1
- VPI/VCI: 0/33

Kaikissa tapauksissa laite kuitenkin näyttää saavansa signaalia

DSL Up 12795 kbps / 2419 kbps

Nopeuksissa olisi jopa vähän extraa, mutta en tosiaan pääse sisälle zyxelin kanssa.

Mistä tiedän, että annex m2 on päällä? Mistä sen saa säädettyä? Pitääkö muuten olla VC vai LLC?

Vanha telewell (jolla pääsen nyt nettiin) ei tue annex m2, vaan m1, pääsee kyllä nettiin, mutta rajatulla nopeudella.

Jossain toisessa ketjussa joku sanoi, että zyxel löytää itse annexinsa ja dsl mode sanoo erroria jokatapauksessa. Miksei laite saa ip:tä oikeilla asetuksilla?

Voisiko vika olla laitteessa?

EDIT: dsl ja internet valot tosiaan palavat ihan normaalisti, eli modeemilla lienee yhteys keskukseen.

18 kommenttia

Moro

Multa löytys kanssa vähän saman näköstä ongelmaa.
Tuli soneralta soitto, että olis mahollista vaihtaa nykyinen 8/1 yhteys nopeampaan 24/1 yhteyteen samaan kuukausihintaan 8 megasen kanssa, 2 vuoden sopimuksella.
Noh eihän siinä sit muu auttanu ku suostua.
Ensimmäisenä lähti kivikautinen nokian purkki vaihtoon joka ei tukenut adsl2 nopeutta.
Hommasin kanssa sit kyseisen Zyxel p660hw-d1 purkin ja nyt näyttäs olevan pientä ongelmaa myös täälä.

bridged RFC1483
VPI/VCI 0/33

Elikkä mulla ei myöskään pelitä näillä asetuksilla, ei löydä kanssa ollenkaan ip-osoitetta.


Asetukset kun laittaa

Routed ENET ENCAP
0/33

niin silloin löytää ip osoitteen ja boksin internet valo syttyy, tosin ei vieläkään pääse nettiin.

dsl valo palaa boksissa kokoajan eli linjan pitäisi olla kunnossa.
Uppasin purkkiin adsl2+ telnetin kautta ja purkin hallintapaneeli näyttää adsl2 joten sen puolen pitäisi toimia.
Seuraavaksi pitää vissii kokeilla päivittää firmware, sen jälkeen ei kyllä ole mitään hajua mikä olisi vikana.
Voin kyllä tarvittaessa kaivaa tarkemmat tiedot, oon vanhalla purkilla netissä nyt niin ei oikei onnistu.
Laitoin Zyxelin modeemiin liittyvästä ongelmasta tiedustelua eteenpäin, josko asiaan löytyisi joku korjauskeino. Ilmoitamme tässä ketjussa, kunhan saamme vastauksia.

T. Lauri
Sonera Asiakaspalvelu
Jep, Harhalla hyvin samantapainen ongelma.

Tuosta firmwaresta, http://support.zyxel.fi/P660HW-D1/ Tuolta saa ladattua nuo 3.40(AGL.3), modeemi kyllä ilmoittaa jo olevansa 3.40, tosin päivitys on vuodelta 2006.

Koitin asentaa, mutta asennusohjelma valittaa, että pitäisi asentaa koneen ip:ksi 192.168.1.33, jonka modeemi mun mielestä antaa mulle automaattisesti. Tuo päivitysohjelma ei vaan saa yhteyttä boksiin. Vai pitääkö tuo ip asentaa win 7:sta käsin?
Asiasta kannattaa olla yhteydessä Zyxelin ilmaiseen käyttöönottotukeen (olettaen, että modeemin ostohetkestä on alle 3kk).

T. Lauri
Sonera Asiakaspalvelu
Itsellä ko. modeemi ja tällä viikolla on ilmennyt ongelmia yhteyden katkeamisessa, mutta palautuu buuttaamalla modeemi. Modeemi on toiminut vuoden moitteetta eli nyt Sonera on jotakin mennyt muuttamaan yhteyksissään. Ks. ketju "Laajakaistayhteys katoaa kun kone tietokoneen sammuttaa"

Laite oli oletuksena reitittävässä tilassa, muutin sen siltaavaksi soneran suositusten mukaisesti. Ei toiminut ollenkaan ja ilmeisesti meni jumiin. Resetoin ja annoin hakea automaattisesti asetukset.

Routed, ENET ENCAP, VLC, 0/33. Nyt toimii taas. Jos edelleen yhteys häviää ja palautuu, täytynee selvittää miksei modeemi toimi Soneran suosittamilla asetuksilla siltaavana. Ja miksi ylipäätänsä nyt yhtäkkiä yhteydet häviää, mitä Sonera on muuttanut viikon sisällä?
Sama laite ja liittymä toiminut ennen moitteetta. Nyt n. viikon ajan katkonut useita kertoja päivässä. Valot ok ja modeemin käyttäminen pois päältä auttaa joka kerta (ei siis resetoitu). Ainakin XP ilmoittaa että "DNS-palvelin ei vastaa".

Oletettavasti siis Sonera muuttanut jotain, kun itse en ole tehnyt millekään laitteelle mitään. Laitteita on kiinni pöytäkoneesta kannettavaan ja puhelimeen.

Saisiko siis uudet asetukset Soneralta, jolla pääsisi eroon tästä pätkimisestä?
Täällä sama ongelma. Zyxel on toiminut reilun vuoden lähes moitteetta.
Nyt on viikon verran yhteys pätkinyt vähintään kerran päivässä. Boottamalla moodeemi yhteys palautuu.
Sisäverkko toimii moitteetta, vaikka yhteys soneraan on poikki.
Modeemi on päällä 24/7. kone ottaa yhteyttä 10 minuutin väläin dy.fi:n, joten aikakatkaisukaan ei pitäisi puraista.
DHCP-muutostyön aikana on osassa reittittävistä Zyxel-päätelaitteista havaittu ongelmia. Modeemin voi joutua käynnistämään uudestaan DHCP lease-ajan umpeuduttua (12 tuntia). Ongelma koskee myös Sonera Laajakaista Puhelimen mukana toimitettuja Zyxel-päätelaitteita.

Siltaavina toimivissa modeemeissa ei vastaavia ongelmia ole havaittu. Tutkimme parhaillaan ongelmaa yhdessä laitevalmistajan kanssa.

Lisäys 14.5.2010: tämä ongelma on ohi eli reitittävillä Zyxel ADSL-modeemeilla ilmennyttä ongelmaa IP-osoitteen uusimisessa ei pitäisi enää esiintyä.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Tuo Zyxel vaatii ALG9 -päivityksen, sen jälkeen pitäisi toimia. Näin ainakin omassa tapauksessani kun tuota Zyxeliä testailin.
"Tuo Zyxel vaatii ALG9 -päivityksen, sen jälkeen pitäisi toimia. Näin ainakin omassa tapauksessani kun tuota Zyxeliä testailin."

Mitähän kommervenkkejä tuon asentaminen vaatii?

Vaikka disabloin kaikki tietoturvahärpäkkeet (Avast, Windowsin palomuuri, Ad-Aware yms), niin silti tulee ilmoitus "Yhteydenmuodostus modeemiin epäonnistui, tarkasta liitännät."
Kyllä on mukava olla Soneran uusi asiakas. Nopean laajakaistan kaupan päälisiksi saa yllämainitun veikeän laatikon, joka antaa nopeudeksi 0,5 megaa luvatun 10 sijaan. Korjaustiedostoa ei pysty asentamaan, kun näköjään kyseistä laitetta ei ole olemassakaan. Puheiluihin vastaa sympaattinen tietokone, joka tunnetusti osaa neuvoa konffauksen alkeet. Eipä tuli ikävä Welhoa, josta sai tv-antennista yhteyden viidessä sekunnissa. Sonera, way to go.

T: tyytyväinen asiakas jo viidettä päivää
ealho kirjoitti:
"Tuo Zyxel vaatii ALG9 -päivityksen, sen jälkeen pitäisi toimia. Näin ainakin omassa tapauksessani kun tuota Zyxeliä testailin."

Mitähän kommervenkkejä tuon asentaminen vaatii?

Vaikka disabloin kaikki tietoturvahärpäkkeet (Avast, Windowsin palomuuri, Ad-Aware yms), niin silti tulee ilmoitus "Yhteydenmuodostus modeemiin epäonnistui, tarkasta liitännät."


Tuo suomenkielinen asennusohjelma hakee uusimman päivityksen netistä, joten sen käyttöön liittyy siten kompa: Jos modeemin yhteys ei toimi, niin ei toimi asennusohjelmakaan. (Mistä näitä ideoita oikein tulee?)

Homma pitää siis hoitaa käsin:
1. Lataa Zyxelin sivuilta uusin firmware jollain muulla nettiyhteydellä, ja pura ladattu zip-tiedosto. (Haluamasi tiedoston pääte on .bin)
http://www.zyxel.fi/web/support_download_result.php
Hakusanaksi "p-660hw-d1" ja tiedostotyypiksi "firmware".

2. Tarkista, että modeemissa on virta, ja yhdistä se tietokoneeseen verkkokaapelilla.
3. Modeemin asetuksiin pääsee verkkoselaimella. Oletuksena osoite on 168.192.1.1 ja salasana 1234.
4. Valikosta: Maintenance -> Tools
5. Klikkaa "browse" ja valitse purkamasi .bin tiedosto
6. Klikkaa "upload" ja odottele, että päivitys on valmis.

Soneran ohjeista poiketen minulla yhteys toimii (vain) seuraavilla WAN-asetuksilla:
Routed
ENET ENCAP
VPI/VCI 0/33

DSL-statuksena näyttää olevan "Error", mutta yhteys toimii. Jos joku on oikeasti saanut modeemin toimimaan siltaavana, niin kerro miten! Välillä olisi tarve vaihtaa reitittävän ja siltaavan välillä.
Voisiko siellä Sonerassa nyt joku tarkastaa missä mennään? Kuten yllä on jo mainittu, ei ilmoittamillanne asetuksilla pääse nettiin ollenkaan. Jos yrität vaihtaa siltaavaksi, yhteys katkeaa. Ja ZyXELin sivut näyttävät DSL Modeksi Erroria. Oma 10 M yhteyteni toimii 0,5 M:n nopeudella. Käsittämätöntä, että lähetätte laitteen, joka ei toimi antamillanne asetuksilla.
ribery: Jos edellä mainituista ohjeista ei ole apua, suosittelen jättämään liittymästäsi vikailmoituksen joko Omien sivujen vikalomakkeella tai soittamalla numeroon 0206 90101.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
Zyxelin P660HW-D pimeni täälläkin eräällä henkilöllä, Mäntyharjulta. "INTERNET" valo ei syty millään, ja jos syttyy se palaa tasaista punaista. Firmi on päivitetty jne. Joku juttu tässä nyt on. 😕
Konka: Ongelmassa kannattaa käydä vielä läpi tässä ohjeessa neuvotut toimenpiteet. Jos asia ei kuitenkaan selviä ohjeen neuvoilla, kannattaa asiasta olla yhteydessä vikapalveluumme.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Soneran ohjeista poiketen minullakin yhteys toimii Turussa(vain) seuraavilla WAN-asetuksilla:
Routed
ENET ENCAP
VPI/VCI 0/33


ELI SONERALLA ON ASIOITA MUUTETTU!

OLISI IHAN REILUA TODETA SE JOSSAIN VIRALLISESTI EIKÄ UHATA AUTOMAATISSA TURHIEN ASENTAJAKÄYNTIEN MAKSULLISUUDELLA!
ADSL-verkkomme tukee yhä bridged (siltaava) RFC 2684 / RFC 1483 -yhteysmuotoa, kuten ADSL -modeemin asetukset sivullamme on neuvottu. Asiassa ei ole siis tapahtunut muutosta.

ENET ENCAP -termissä on todennäköisesti kyse Zyxel -laitteiden käyttämästä asetuksesta jota käytetään, kun laitteelta pitää muodostaa bridged RFC1483 -yhteys modeemilta palveluntarjoajaan, mutta modeemia halutaan pitää reitittävässä tilassa. Tältä Zyxelin englanninkieliseltä sivuilta löytyy asiaan liittyen lisätietoa.

Laitteiden asetuksissa käyttämät termit voivat vaihdella laitteen merkin mukaan. Esimerkikiksi Telewell -modeemien asetustiedoissa en ole törmännyt vastaavaan ENET ENCAP -termiin.

Lisätietoa eri Zyxel -laitteiden vaatimista asetuksista voi löytyä myös Zyxelin sivuilta.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa