Zyxel p-870hn 51b:n wlan pätkii

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Hei,

Taloyhtiön laajakaistaliittymän mukana ostamani modeemin zyxel p-870hn 51b langaton yhteys tietokoneeseen ei tunnu toimivan kunnolla. Yhteys pätkii netissä surffailtaessa aika tiheään. Tietokoneessa on Buffalon usb sovitin. Noh, ongelmaa ei tule kun käytän wlania zyxeliin kytketyn toisen reitittimen avulla (olen kahtakin eri merkkistä reitintä kokeillut, ja niissä langaton yhteys toimii sujuvasti). Eli jotain häikkää tuntuisi zyxelin wlanissa olevan tässä tilanteessa.


Terveisin Joona

2 kommenttia

Hei Joomka,

Oletko kokeillut vaihtaa modeemin WLAN kanavaa? Tätä voisi kokeilla, jos siitä olisi tähän jotain apua. Toisena vaihtoehtona voisi olla kokeilla modeemista vaihtaa langattoman verkon salauksia ja katsoa vaikuttaako niiden vaihtaminen tuohon pätkimiseen mitenkään.

Asiaa voisi myös tiedustella suoraan Zyxelin tuen kautta, jos sitä kautta löytyisi asiaan jonkinlainen ratkaisu.
Samanlainen kokemus oli täälläkin.

Zyxel P-870HN-51b -modeemi toimi ensimmäisen vuoden ajan ongelmitta. Eräänä päivänä tuli kuitenkin huomattua, että WiFi-yhteys muodostui huonosti ja pätkien, vaikka se toki välillä toimi normaalin tuntuisesti. Modeemi suostui toimimaan vain kanavilla 1 - 8. Jostain syystä se tipahteli linjoilta ylemmillä kanavilla.

Mahdollisten taajuusruuhkien testaamiseksi tehtiin älypuhelimesta WiFi-hotspot modeemin viereen, eikä sillä ollut ongelmia nousta linjoille millään kanavalla ja siihen sai hyvin yhteyden.

Vika vaikutti siis selvästi olevan modeemissa.

Zyxelin sähköpostituki oli tarkasti kuvailluista oireista sitä mieltä, että modeemin WiFi-osio oli hajonnut. Laitteen kahden vuoden Zyxel-takuuaikaa oli vielä jäljellä, joten takuuvaihtona tuli hieman uudempi ja parempi Zyxel VMG8324-B10A, joka on ainakin toistaiseksi toiminut hyvin.

Vastaa