adsl luottotiedottomalle

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 8 katselukertaa

Hei!

Aloin kyselemään saako luottotiedoton uutena asiaakkana adsl:ää? Asun VVO:n asunnossa ja teidän keskeinen 10mb/s liittymä kiinnostaisi.

Jos saa, kuin suuri tuo vakuusmaksu? jos vakuus maksu on esim. 120e, ja kk maksu netillä on 10e. niin onko tuo niin ettei ekana vuonna tarvi maksaa sitten kk maksuja olleenkaa?

Saako velkajärjestelyssä oleva ihminen helpommin/paremmin/halvemmalla ko. netin?

Ja voiko tuota takuu summaa mitenkää tarkistaa ennakkoon?

Kiitos
-J

5 kommenttia

Jos luottotiedoissa on häiriöitä, on jonkunlainen vakuusmaksu todennäköinen. Sen suuruutta ei mitenkään voi ennakoida, vaan se määritellään aina tapauskohtaisesti. Pääosin kuitenkin se on 100 euron suuruinen.

Joissakin tapauksissa vakavissa luottohäiriöissä voidaan asiakkaalta periä ennakkomaksua, joka automaattisesti lyhentää liittymän kuukausimaksuja. Yleensä kuitenkin kyseessä on vakuusmaksu, joka on samanlainen kuin esimerkiksi vuokravakuus uudessa vuokra-asunnossa, eli se maksetaan takaisin sopimuksen päätyttyä mikäli rästimaksuja ei ole. Vakuusmaksu ei vaikuta liittymän kuukausimaksuihin, ne täytyy hoitaa normaalisti itse.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
Kysympä tässä vanhassa triidissä niin ei turhaan tule uusia..

Eli voinko avata liittymän esim. vanhempien nimissä niin,että he ovat liittymän omistajia tms. laskut ja kaikki muu tulee minulle?
Onko ko. operaatio mahdollinen, ja välttyykö tällä tuolta vakuusmaksulta? (Näin ainakin joku puhelimella liittymää kaupannut minulle selitti että voi tehdä.)

Jos voi, vaikuttaako se vanhempiini mitenkään? voivatko he saada toista dsl-liittymää esim. itselleen jos joskus tulee tarpeen?

Onko asennus ajat kuin pitkät Oulun VVO taloissa nykyään?

*edit:

Ja koska kyseessä on 2v sopimus, niin entäs jos muuttaa vaikka vuoden päästä taloon, joka ei ole VVO:n?
jos sinne on saativilla dsl, niin jatkuuko sopimus normaalisti vanhaan hintaan, ja entäs jos muuttaa taloon jonne tuota dsl:ää ei ole edes saatavilla?
Vanhempasi voivat tilata liittymän sinulle ja sinut voidaan määritellä maksajaksi ja käyttäjäksi. Luottotiedot tarkastetaan aina liittymän tulevalta omistajalta. Jos hänellä on luottotiedot kunnossa, voi Soneran tuotteita tilata useampiakin.

Laajakaistan asennusaika riippuu tekniikasta millä liittymä toteutetaan, esimerkiksi Adsl-liittymän kytkentä kestää 1-3 viikkoa.

Asiakkaalla on oikeus purkaa sopimus jos hän muuttaa alueelle, jolla kyseessä olevan sopimustuotteen hintataso muuttuu. Jos liittymän hinta pysyy samana, siirretään liittymä uuteen osoitteeseen.
Jatkan myös tänne samaan ketjuun..
Eli asun VVO:n talossa, ja vuokraan kuuluu 1megan netti.
Peritäänkö myös tuosta asunnon vuokraan kuuluvasta netistä jonkinlaista vakuusmaksua kytkennän yhteydessä kun on luottohäiriömerkintä?
Peritäänkö minulta vakuusmaksua jos haluan nostaa nopeutta?

Voisiko joku asiakaspalvelu vastata tähän: Joko liittymäni on käyttövalmis?
En viitsisi lähteä modeemia ostamaan jos liittymä ei toimikaan.
Liittymän numero on XXXXX

Asiakasnumero on nimimerkkini tiedoissa.

Kiitos paljon vastauksesta!


[u:1cap47yw]poistettu tunnistetieto // Henry[/u:1cap47yw]
Hei Juhsai89!
Taloyhtiöön ja vuokraan kuuluvasta yhteydestä ei mene vakuusmaksua ja tämä näyttää olevankin jo käyttövalmiina teille.
Nopeudennosto ja muut päivitykset menevät aina luotonvalvonnan kautta ja siinä voi tulla vakuusmaksua. Tapaukset käsitellään aina erikseen ja tähän ei ole mitään yleispätevää neuvoa.

Vastaa