digiboxin ääni tulee tv:stä myöhässä

  • 11 December 2014
  • 19 kommenttia
  • 80 katselukertaa

Hankin juuri uuden Maranzin Cd-virittimen. Kytkin sen taulutelevisioomme digitaalisella audiojohdolla.
1. Käytössämme on soneralta saamamme motorola 1003 digiboxi. Jos katson tv.tä sitä kautta, tulee Marantziin liitetyistä kauiuttimistä ääni vähintäänin 10 sek etuajassa tv:seen nähden.
2. Jos katson tv:tä vanhan digiboximme (antenniliitännässä) kautta tulee ääni kaiuttimista lähes kohdalleen tv:n kanssa ulos.

Mikä mättää? Tarvitsenko uuden digiboxin soneralta?

19 kommenttia

Hei tapajy,

Kokeile kytkeä digiboxi suoraan televisioon niin että ääni tulee suoraan TV:n kaiuttimista. Tuleeko ääni silloin normaalisti?
Hei Marko,
soneran digiboxi on kytketty hdmi:llä tv:oon. Jos käytän pelkkää tv:ssä olevaa kaiutinta en huomaa mitään ongelmaa. Mutta kun haluan tasokkaamman äänen toiston, niinkuin oli vanhan Denon cd-virittimen kanssakin. Niin silloin käy niin, että tv.n kuvassa puhuttu = ääni tulee reilu 10 sek sen jälkeen kun se tuli äänenä ulos erillisistä kaiuttimista, jotka on kytketty Maranziin.
Hei,
ja vielä täsmennyksenä. Ei siis pelkkä ääniajoitusongelma vaan ongelma niin, että ulkoisista kaiuttimista
ääni tulee reilu 10sek ennen ulos kuin missä ajassa se olisi tulossa tv-ohjelmassa yhdessä kuvan ajoituksen kanssa.
Hei tapajy,

Jos ääni tulee normaalisti TV:n kautta, niin silloin ongelma ei ole digiboxissa, eikä laitteen vaihtaminen poista ongelmaa.

Saisiko sinulla noista laitteistä äänen viiveitä säädettyä? 10 sekunnin viive kuulostaa kyllä varsin reilulta.

Pystyisitkös vielä tarkemmin selittämään miten ja mitä laitteita sinulla on tuossa kytkettynä. Mistä laitteesta menee kaapelit mihinkin.
Hei Marko,
mulla on
- soneran digiboxi Motorola VIP 1003, joka on ethernet johdolla kiinni reitittimessä
- soneran digiboxista menee HDMI johto telkkariin (n. 7-8v. vanha taulutv, JVC tyyppi LT-32DX7BFN)
- telkkarin digital audio out liitännästä menee piuha uuden CD-virittimen digital in liitäntään
(Marantz M-CR610)
- marantzista sitten liitännät kahteen kaiuttimeen

ja tästä sitten lopputulema että tvssä kuva ja ääni tv:n osalta kohdallaan mutta kaiuttimista ääni tulee reilu 10sek etuajassa ulos. Mitä ongelmaa ei kuitenkaan ole, kun liitän antenniliitännällä olevan vanhan digiboxin scartilla tv:seen ja tv:stä ääni tulee samaa reittiä kuin yllä.

Mitään tällaista viiveen säätöä en tiedä olevan. Jos ääntä voisi Marantzissa viivyttää tuon reilut 10 sek olisi kaikki kohdallaan.
Hei tapajy,

Löytyisikö TV:n asetuksista jotain säätöjä tähän liittyen?

TV:lle asti ääni vaikuttaisi tulevan synkassa, mutta TV:n ja Maranzin välillä tapahtuu nyt jotain, miksi tuo ääni ei nyt toimi niinkuin sen pitäisi.

Onko sinulla käytössä DVD tai blueray soitinta, jonka saisit kytkettyä samaan HDMI paikkaan kuin tuo digiboxi? Tätä voisi testailla myös ja katsoa miten tuo ääni tulee silloin.
Hei Marko, kiitos avustasi.
Ehkä tuo ongelman paikka tässä ratkesi.
Tilanne:
Kun käytän vanhaa digiboxia (antenniliitäntä) ja liitän sen scartilla tv:oon ja tv:stä kuulokeliitännän Maranziin, ääni on just kohdallaan. Jos sitten otan audioliitännän tv.stä Marantziin niin äänenä kuuluukin vain tv1 :n ääni vaikka vaihdan kanavia, mikä tv:n kuvassa tapahtuu normaalisti - siis tuo kanavien vaihtuminen. Ja jos katson tv1:tä ja kuuntelen tuota tv1.n ääntä Marantzin kautta on äänissä pieni vääräaikaisuus tv:n kuvan+ äänen ja toisaalta Marantzin kautta tulevan äänen kanssa.

Kun käytän soneran boxia (joka on reitittimessä kiinni) ja liitän sen tv.oon HDMI:llä. Ja sitten tv:stä kuulokeliitännän Marantziin niin ääni on jälleen kohdallaan. Jos otan audioliitännän tv:stä Marantziin niin jälleen kuuluu vain tuo tv1 ääni kaiuttimista eikä ääni tällöinkään muutu siihen kanavaan mihin vaihdan soneran boxista. Ja äänet - jos katson tuota Tv1 :tä - ovat huomattavasti eriaikaiset niin, että kaiutin ääni tulee huomattavasti etuajassa.

Miltä tuo kuulostaa?? Onko vika tv:ssä sen audioliitännässä vaiko mahdollisesti Marantzin audioliitännässä?
Hei tapajy,

Kuulostaa kyllä aika erikoiselta. Varsinkin tuo että mistä se nappaa tuon Yle1 äänen. Jotenkin tuo kuulostaisi että ongelma aiheutuisi itse TV:stä.

Onko sinulla TV:ssä myös antennijohto kiinni? Jos on, niin kokeiletko katoaako tuo Yle1 ääni kun vedät sen irti. Jos tuo ääni tulisi siis jostain syystä tuon TV:n oman virittimen kautta, mikä itsessään olisi hieman erikoista, koska TV:ssä on valittuna jokin toinen tulolähde.
Hei Marko,
tuo vinkki taisi auttaa taas eteenpäin.
Vanha digiboxi on antennijohdolla kiinni seinässä. Vanhasta boxista menee edelleen antennijohto tv:oon.
Ja myös scart liitäntä. Jos nappaan scartin irti ja käytän soneran boxia kuuluu audioliitäntöjen kautta vain tv1 ääni. Jos nappaan tvstä tuon antennijohdon irti niin sitten ei audioliitännän kautta kuulu mitään ääntä.

Elikkä onkohan tämä nyt näin:
- tv:n audioliitäntä ei toimi
- kun molemmat digiboxit on kiinni, tulee antenniliitännässä olevan boxin kautta tv1 ääni vaikka päällä on soneran digiboxi ja soneran kautta tulevat kanavat. Eli jotenkin tuo vanha boxi tuottaa tv1 ääntä joka peittää /estää muut äänet? Ja luonnollisesti ääni antennin kautta tulee hiven etuajassa netistä tulevaan nähden?
Hei tapajy,

tapajy kirjoitti:
Elikkä onkohan tämä nyt näin:
- tv:n audioliitäntä ei toimi

Kyllähän se toimii mutta en osaa sanoa mikä ominaisuus / vika aiheuttaa tuon äänen myöhästymisen.

tapajy kirjoitti:
- kun molemmat digiboxit on kiinni, tulee antenniliitännässä olevan boxin kautta tv1 ääni vaikka päällä on soneran digiboxi ja soneran kautta tulevat kanavat. Eli jotenkin tuo vanha boxi tuottaa tv1 ääntä joka peittää /estää muut äänet?

Yleensä telkkari priorisoi kuulokeliitännän muiden ääniulostulojen sijaan. Kummallista on kuitenkin se että TV antaa oletuksena digiboksin äänen ulos kun audioliitäntä on käytössä. On myös mahdollista että antenniliitännällä oleva boksi/telkkarin viritin myös varaa "äänet" itselleen jolloin motorola 1003 digiboksin kautta ei äänet enää kuulu (tuon audioliitännänkään läpi).

Onko sinulla mahdollista liittää tuo Motorola 1003 digiboksi kiinni suoraan Marantziin käyttäen S/Pdif liitäntää? Tällöin ääntä ei tarvitsisi kierrättää TV:n kautta. Toinen mahdollisuus olisi tietenkin testata tätä ongelmaa myös toisella vahvistimella. Jos ongelma jatkuu toisellakin vahvistimella, on vika/ominaisuus silloin televisiossa.
Hei,
Motorolan (soneran boxi) takana on tuo S/PDIF liitäntä. Marantzissa sitä ei kuitenkaan ole. Siihen on mahdollista tuoda ääni RCA -liittimellä (R ja L) analogisesti tai audioliitännällä optisesti.
Mahtaako tälläistä piuhaa olla jolla nuo laitteet voisi yhdistää??
Hei tapajy,

Suosittelisin kysymään tuommoista S/pdif kaapelia esim. kodintekniikan liikkeestä mikä myy myös vahvistimia. Minusta tuon S/pdif liitäntä on mahdollista kaapelin avulla muuttaa RCA-tuloksi.
Moikka.

Mulla olisi aivan samanmoinen ongelma kyseessä kun katselee C more First HD- kanavaa jossa on monikanava äänet. Motorolan VIP1003 purkki siis kytketty suoraan HDMI:llä Pioneer SC-LX72 AV-vahvariin ja siitä vahvistimen HDMI-lähdöstä Panasonicin 65VT60 töllön HDMI1 sisäänmenoon. Äänet nyt eivät jää kuvasta kuin 0,5-1sek jälkeen, mutta sen verran että ei ole nautintoa katsoa. Kokeilin vahvistimen viivesäätöjä käyttää mutta ei ne vaikuttanut mitenkään.

Tosin kokeilin boksin asetuksista normaaleja analogi-ääniä (stereo) asetuksella niin silloin homma toimii.

Kumminkin päivittäin katselen blu-ray leffoja samalla kytkentäperiaatteella ja hyvin homma toimii. Myös muiden HD-kanavien digitaaliset ääniraidat (2.0) vahvistin tunnistaa, ja ääni/kuva kulkee balanssissa. Mutta tuo DD 5.1 ääni sotkee ns. huulisynkronoinnin.

KORJAUS: Siis olikin toisinpäin, KUVA siis tulee myöhässä ääniin nähden.
Hei viittakostaja,

Toimiiko kaikki normaalisti jos liität digiboksin kiinni suoraan televisioon HDMI-kaapelilla? Jos ääni kuuluu 5.1 asetuksilla sitä kautta normaalisti, jää ongelma silloin todennäköisesti vahvistimeen.

Toki on mahdollista että televisio ei tue tuota 5.1 ääntä ollenkaan ja vaihtaa äänen automaattisesti stereoksi joilloin tämä testi ei kerro totuutta. Toinen vaihtoehto olisi kokeilla toisella vahvistimella. Onko vahvistimessa mahdollista säätää ääniviiveen lisäksi myös kuvan viivettä ?
Terve Antti.

Katselin eilen illalla C more actionilta predator-saalistaja leffaa DD5.1 ääniraidalla ja kuva ja ääni synkkasi hyvin yhteen,myös muilla c moren sd-tarkkuus kanavilla toimii nuo DD5.1 äänet. Taitaa siis olla tuossa HD-kanavassa vikaa. Voinet varmaan laittaa kyselyä eteenpäin että mistä tuo johtuu?

Minulla on myös ollut tuo Pioneer vahvistin melkein 5v käytössä ja koskaan ei ole ollut mitään huulisynkka ongelmia. Onkohan kenelläkään muulla ollut vastaavaa ongelmaa?
Hei viittakostaja,

Pistetään kyselyä eteenpäin onko mahdollisesti nuissa HD-kanavan lähetyksissä ollut itsessään vikaa. Tuosta pioneerin vahvimesta en osaa kyllä tarkemmin sanoa 🙂
Samanlainen ongelma oli minullakin pari päivää sitten, eli Cmore HD:ssä ei ääni synkannut. Nyt se on mielestäni taas asettunut paikalleen (ainakin eilen toimi OK). Ei kyllä huvittanut sellaista katsella / kunnella kovin pitkään.
Ongelmat jatkuu juurikin tuolla Cmore first HD-kanavalla. Katselin äsken Wanderlust ensi-ilta leffaa ja jossain kohtaa äänet vaan jäi "paikalleen" nykimään... Käynnistin boksin uudelleen ja siitäkin huolimatta ääni vaan jumittaa. Kaikki muut kanavat toimii hyvin.

Onko vika/viat jo tiedossa,ja mahdollisesti korjattavissa? Tai olisiko mahdollista saada joku vastaavanlainen toinen HD-leffakanava käyttöön? Ei tuollaisesta kanavasta oikein iloa ole jos on huulisynkka ongelmaa,sekä että äänet jäävät kokonaan jumiin.

Nyt harmittaa!
Moikka viittakostaja

Mikäli tuo ongelma toistuu koko ajan niin kannattaa tehdä asiasta vikailmoitus. Sitä kautta saadaan selvitettyä tarkemmin tuon kanavan toimivuus/toimimattomuus. Toki mahdollisuuksien mukaan omat laitteet kannattaa testata ja olisikin suositeltavaa testin vuoksi katsoa toimiiko tuo HD-kanava silloin normaalisti, kun digiboksi on yhdistettynä suoraan televisioon.

Voit halutessasi tehdä vikailmoituksen sonera.fi:n Omilla Sivuilla tai soittamalla vikapalvelun numeroon 020690101.

Vastaa