iPhone 4S GPS / Kartat - Ongelma?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Moi,

Huomasin mahdollisen ongelman 4S:n karttojen kanssa. Ostin storesta navigaatiosovelluksen ja ihmettelin kun se ei löydä missä olen. Data päällä laite löytää sijainnin "sinne päin", mutta ajonavigaatio ei onnistu, koska ilmeisesti sijainti ei ole tarpeeksi tarkka. Sijaintipalvelut on päällä ja softa on asennettu uudelleen jne. Kokeilin eilen vielä autossa seuraavaa. Sijaintipalvelut päälle ja kaikki data pois. Sitten kartoista, että näytä missä olen. Ei tunnut löytyvän. Olenko käsittänyt toiminnan väärin vai onko GPS sirussa oikeasti jotain vikaa? Miten tuota voisi tutkia tarkemmin? Kokeilin jo avata kompassin ja painaa sitä vasemman alareunan nuolta, joka heittää kartalle nykyiseen sijaintiin, mutta se antoi sijainnin ihan pieleen. Ideoita?

3 kommenttia

Hei KMik: Voisin suositella kääntymään tässä asiassa myöskin suoraan sovelluksen kehittäjien / supportin puoleen, mutta toki yritämme auttaa ongelmassasi niin paljon kuin pystymme.

- Onko kyseisen navigaatiosovelluksen muilla käyttäjillä samankaltaista ongelmaa?
- Onko laitteen oma Kartat sovellus tarkempi, kuin tämä navigaatiosovellus?
- Toimiiko navigointi jossain muussa kohteessa paremmin?

[u:85pxvf1u]iPhone laitteen kompassin kalibrointiin ja siihen liittyviä ohjeita.[/u:85pxvf1u]

Sisäänrakennettu digitaalinen kompassi toimii samalla tavalla kuin magneettisella neulalla varustettu kompassi. Digitaalisen kompassin suuntien tarkkuuteen voivat vaikuttaa magneettiset häiriöt ja muut ympäristöhäiriöt, mukaan lukien lähietäisyydellä olevien iPhone-kuulokkeiden sisältämien magneettien aiheuttama häiriö. Kompassi täytyy mahdollisesti kalibroida ajoittain.

Kun laitteessa näkyy kalibrointivaroitus, liikuta laitetta kahdeksikon muodossa, kunnes kalibrointinäyttö katoaa näkyvistä. Digitaalista kompassia tulee käyttää vain perusnavigoinnin apuna, eikä sitä tule käyttää ainoana tarkan sijainnin, läheisyyden, etäisyyden tai suunnan määrityslaitteena.

Joillakin alueilla esiintyy tavallista enemmän magneettisia häiriöitä. Esimerkiksi auton kojelaudassa voi esiintyä voimakasta magneettista häiriötä. Jos laitetta halutaan käyttää ajoneuvossa, älä heiluta laitetta kahdeksikon muodossa sen kalibroimiseksi. Jätä sen sijaan kalibrointiviesti huomioimatta. Laite kalibroi lopulta itsensä uudelleen usean käännöksen jälkeen. Huomaa, että laite on mahdollisesti kalibroitava uudelleen säännöllisesti ajon aikana riippuen siitä, kuinka paljon magneettista häiriötä esiintyy.

Kun laite on päivitetty tai palautettu, saatat havaita, että uudelleenkalibrointivaroitus tulee näkyviin useammin. Tämä on normaalia toimintaa, joka johtuu kalibrointitietokannan luomisesta uudelleen. Tiheys harvenee ajan myötä sitä mukaa kun laite kalibroidaan eri sijainneille.

Mikäli epäilet, että kyseessä olisi jonkinlainen laitevika niin internetsivuiltamme löydät iPhone kytkylaitteiden takuuseen ja huoltoon liittyvää informaatiota. Tässä suora linkki

Ps. Olethan sinäkin jo tutustunut Facebook-sivuihimme ja liittynyt tykkääjiin? http://www.facebook.com/sonera
Hei,

Olen ollut yhteydessä sovelluksen kehittäjään ja heidän kanssaan olemme tutkineet ongelmaa. Heidän avun turvin päädyimme tulokseen, että GPS olisi rikki. Väittävät, että muilla toimii. Kyseessä on Sygicin ohjelma (http://www.sygic.com), joten voisi uskoa softan toimivan lopulta oikein. En vaan millään keinolla saanut mitään navigaatiota toimimaan oikealla tavalla, joten olen nyt toimittanut laitteen huoltoon. Mainitsemaasi kalibrointiviestiä en ole koskaan nähnyt. En usko, että magneettikenttä vaikuttaisi tässä, sillä samassa autossa useampi nokian laite ja erillinen navigaattori toimivat. Olen lisäksi kokeillut iPhonen navigaattoria ihan ulkona (vapaa näköyhteys taivaalle). Ei vaan toimi. En ole netistä löytänyt muita, joilla olisi vastaavaa ongelmaa. Lisäksi sellaisen muistan, että mm. Tekniikan Maailma (vai oliko se Autoliitto) testasi ko. softaa ja totesi sen toimivan. Jännä nähdä toimiiko huollon jälkeen. Mainitsivat huoltoon viedessä, että varmaan vaihtuu uuteen, mutta eivät voineet antaa suoraan uuttta.
Hei KMik : Toivottavasti tarina päättyy onnellisesti ja huollosta tulee takaisin puhelin, jossa navigointi toimii:)

Vastaa