mail.inet.fi estolistoilla

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 27 katselukertaa

tuon postipalvelimen kautta lähetettäessä hotmail ja moni muu posti ei mene perille.
Milloin ko. tilanne korjaantuu

5 kommenttia

Hei jukka111,

Hotmail (Outlook.com) lukee jostain syystä meidän mail.inet.fi postiosoitteesta tulevat sähköpostit roskapostiksi ja ne jäävät heidän sisäisiin suodattimiin kiinni. Testaamalla on selvinnyt että jos hotmail käyttäjä lisää @pp.inet.fi osoitteesta lähettävän käyttäjän omaan kontaktilistaan, tulee viestit sen jälkeen perille ilman viivettä. Muuten viestit ei saavu perille lainkaan.

Gmail puolella taas viestit saapuvat perille mutta niissä voi olla viivettä ja voivat päätyvä vastaanottajan roskapostilaatikkoon. Muuten muiden palveluiden tai osoitteiden kanssa ei ole havaittu ongelmia.

Korjaukset tulisi siis tehdä Hotmail (outlook.com) ja Gmail suodattimiin mihin meillä ei ole pääsyä. Asia on kuitenkin meillä tiedossa ja pyrimme yhdessä näiden kahden osapuolen kanssa ongelmaa korjaamaan. Suosittelisin itse olemaan yhteydessä myös suoraan Gmailin ja Hotmailin tukeen vaikka sähköpostilla (käyttäen jotain muuta kuin @pp.inet.fi osoitetta)
Hei, täällä sama juttu, Hotmail ja mail.inet.fi ei lähetä viestejä. Tuota samaa ongelmaa on ollut tällä viikolla useinkin.
Miksei tätä ei löydy SONERAn vikatilanteet listasta????
Ongelma ollut ilmeisesti jo 1/2 vuotta eikä SONERA ole saanut mitään aikaiseksi?

Jos @pp.inet.fi ei kelpaa niin miksi SONERA ei tarjoa käyttäjilleen muuta @osoitetta käyttöön?

1,5 vko SONERAN asiakkaana ja kyllä vaihto v...a siis harmittaa.
Hei Maksaja ja Mrraha,

Tilanne on kieltämättä ikävä ja noiden asioiden ratkaisemiseksi tehdään eri postipalveluiden tarjoajien kanssa yhteistyötä.

Tilanne johtuu siis siitä että mail.inet.fi postipalvelinta on estetty. Eli sen kautta lähetettyjä sähköposteja ei ole mennyt perille tai ne viivästyvät. Joissakin tapauksessa viestit suodattuvat roskapostikansioon.

Ongelma johtuu siitä, että tietojenkalastelun kautta ovat roskapostittajat saaneet käyttäjiltä tunnuksia haltuun. Näitä postiosoitteita on taas käytetty roskapostin ja kalasteluviestien lähetykseen. Tästä johtuen esim. hotmail (nykyisin outlook.com) ja gmail ovat estäneet mail.inet.fi palvelimelta tulevaa postia.

Ongelmaan ei kuitenkaan ole olemassa yksinkertaista ratkaisua, niin kauan kuin tunnuksia päätyy tietojenkalastelun kautta roskapostittajien käyttöön.
Kuka käyttää oikeasti jotain operaattorin sähköpostia? Sitten kun sopimus loppuu niin sinne meni osoite... suosittelen sen sijaan mitä tahansa näistä netin ilmaisista palveluista, gmail, hotmail jne. Operattorin postiin voi sitten laittaa vain sen edelleenohjauksen päälle siihen "oikeaan" osoitteeseen niin tulee mainosviestitkin perille.

Vastaa