nanoSIM adapterilla vanhassa Nokialaisessa = ei verkkoa?

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 1 katselukerta

Moi,

Minulla on päivittäisessä käytössä iPhone 5S ja Soneran nanoSIM-kortti. Yritin retroilumielessä testata kakkospuhelimena vanhaa Nokia 6310i:tä, joten hankin SIM-adapterin, jonka avulla syötin nanoSIM-korttini nokialaiseen. Adapteri tuntuisi toimivan, sillä vanha puhelin hyväksyy korttini PIN-koodin. Se ei kuitenkaan suostu yhdistämään verkkoon automaattisella eikä manuaalisella verkon valinta-asetuksella.

Manuaalihaku löytää Soneran, Radiolinjan (Elisa) sekä FI 2G:n (DNA) verkot, mutta kun valitsen listalta Soneran, puhelin sanoo muutaman sekunnin ajan "Pyyntöä lähetetään" ja sitten "Ei sallittu!".

Mikä mättää?

Ystävällisin terveisin,

Tapsa

1 kommentti

Hei 5t4b!

Kiitos viestistäsi. On todettu, että uudemmat nanoSIM-kortit tai muunkaan kokoiset uudemmat kortit eivät toimi vanhemmissa Nokian puhelimissa, mutta ei Nokia 6310i nyt niin kovin vanhaa mallia ole.

NanoSIM on kuitenkin kunnolla Nokialaisessa, koska kortti kysyy PIN-koodia. Nyt on vaikea varmuudella sanoa, mistä ongelma johtuu. Olisiko sinulla mahdollisuutta testata Nokialaisessa jotakin toista aktiivista ns. normaalikokoista SIM-korttia?

Vastaa