nettiarkisto

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Moi

Minulla on tuo nettiarkisto käytössä. Miten sieltä saa tuhottua tarpeettomat varmuuskopiot oikeasti pois.
Tilanne on se, että olen joutunut asentamaan kolme kertaa varmuuskopio -ohjelman uudelleen. Syynä on ollut kiintolevy ja konerikko. Joka asennuksen yhteydessä palvelimelle on muodostunut uusi kopio.

Laitoin kyselyn vikapalveluunne ja he antoivat osoitteen sonera.fi/varmuuskopio/online, josta kuulemma käyttäjätunnuksilla voi käydä poistamassa varmuuskopiot. Menemällä kyseiseen osoitteeseen, ohjautuu se osoitteeseen https://sonera.ob.f-secure.com/ Tästä osoitteesta ei saa poistettua mitään millään konstilla. Eikä nuo vanhat poistu itsestään mihinkään vuodessakaan

Tein nyt niin, että koneessa olevalla ohjelmalla poistin nykyisen varmuuskopion, johon meni aikaa vajaa tunti. Sitten poistin varmuuskopio -ohjelman ja asensin sen uudelleen. Ohjelma löytää palvelimella olevat toiset varmuuskopiot ja lähden palauttamaan ne koneelle. Tämän jälkeen poistan ohjelmalla varmuuskopion taas palvelimelta ja ohjelman taas koneelta. Sitten taas uudelleen asennus ja sama jumppa viimeisen kerran. Tähän menee tunteja. Tämän jälkeen ohjelman asennus viimeisen kerran koneelle ja kaiken varmistuksen uudelleen luominen. Ja tämähän sitten kestää vajaan megan upilla taas pitkään.

Kun kirjaudun selaimella osoitteeseen https://sonera.ob.f-secure.com/ , niin siellä näkyy edelleen nuo vanhatkin varmuuskopiot kansiona. Nämä on tosin 0 -tavua, mutta niitä ei saa pois, koska sivulla ei ole siihen toimintoa. Tai ainakaan sitä en ole ohjeita lukemalla löytänyt

Tulevaisuuden varalta kysyn, että miten ne oikeasti sieltä saa käyttäjä itse helposti pois.

1 kommentti

Hei surina

Aika vaikeasti olet joutunut kikkailemaan varmuukopioiden poiston. Periaatteessa vanhat varmuuskopiot voi jättää palvelimme, koska Nettiarkistossa on rajattomasti tilaa. Toisaalta palautusvaiheessa näistä vanhoista kopioista on vain haittaa.

Kokeilin itsekin tutkia Online-palvelua (https://sonera.ob.f-secure.com/) enkä löytänyt toimintoa, mistä varmuuskopioita saa poistettua. Selvittelen tätä ja palaan asiaan mahdollisimman pian!

Vastaa