valokuitu

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 1 katselukerta

hei! meidän kylälle on tulossa valokuituverkko noin vuoden sisällä.(sonera). tällähetkellä meillä on soneran laajakaista, jonka sopimuksen uusin juuri(24 kk). millä tavoin sonera tulee vastaan entisten liittymä sopimusten kanssa. joutuuko maksamaan entistä sopimusta uuden keralla. jos näin on voin vielä perua sopimuksen ja sanoa kokonaan irti.

1 kommentti

Hei sail++a,

Oliko kyseessä kerrostalo, rivitalo tai omakotitalo?

Kahdesta nettiliittymästä et kuitenkaan joudu maksamaan samaan aikaan. Jos sinulla on siis meiltä nyt 24 megan ADSL yhteys ja valokuitu tulee taloon, niin yhteyden tekniikka todennäköisesti muuttuu tässä vaiheessa.

Yhteyden määräaikaisuus tai hinta ei tässä yhteydessä kuitenkaan välttämättä muutu, mutta yhteyden nopeus saattaa nousta, riippuen millä tekniikalla yhteys toteutetaan asuntoon. Taloyhtiöiden osalta hinta voi muuttua, jos taloyhtiössä tehdään kiinteistösopimus. Tällöin esim. 10 megan nopeus voi sisältyä vuokraan/vastikkeeseen ja pienestä lisämaksusta saa seuraavan nopeusluokan.

Jos yhteys on aiemmin ollut 24M ADSL ja yhteyden tekniikka muuttuu VDSL tai Ethernet tekniikkaan, niin tuolloin yhteyden nopeus muuttuu todennäköisesti 50-100 megan yhteydeksi. Jos yhteys toteutetaan jatkossakin ADSL tekniikalla valokuidun yli, niin nopeus säilyy samana.

Omakotitaloissa yhteys muuttuu yleensä kotikuituliittymäksi, jolloin 24 megan nopeus nousisi 100 megaan. Näissä tapauksissa hinta pysyy yleensä samana.

Tarkemmat infot näistä tulee kuitenkin kun valokutuverkkoon liittyminen tulee ajankohtaiseksi.

Vastaa