verkkotallennus ja tallennuksen ajastus

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Moi

Miksi omilla sivoilla olevasta ohjelmaoppaasta ei näy esim. tv sarjasta kuin pari kolme tulevaa lähetystä? Miksi ohjelmaoppaasta ei voi ajastaa jotain ohjelmaa toistuvasti ajastukselle? Milloin saadaan asiallinen mobiilisovellus, jolla voi tehdä ajastuksia ja selailla ohjelmatarjontaa? Mitä sillä android -marketin "kakella" tekee?

Digiboxissa on tähän mahdollisuus, mutta se ei toimi kuin yhden ohjelman kohdalla. Esim. keskiviikko tv sarja kanavalla 4 jekko 21.00 onnistuu laittaa vaikka toukokuulle asti joka ke automaattisesti nauhoittamaan. Sitten yritin saada sub kanavalta kello 22.00 alkavaa ohjelmaa nauhoittamaan samalla tavalla automaattisesti, mutta digiboxi ilmoittaa samanaikaisen olevan jo päällä ja jompi kumpi pitää poistaa. Kyseessä siis eri kanava ja eri kellon aika.

Eikö tuo verkkotallennus (ei siis kovalevylle) olekkaan mahdollista useammalta kavalta samanaikaisesti??? Näin meille kyllä vakuutettiin silloin, kun tämä IPTV systeemi meille myytiin. Siis, että se onnistuu näiden ilmaiskanavien kohdalla.

Olen tähän asti nauhoitellut kiinteästi samaan aikaan tulevat sarjat vanhalla topfield box:lla, mutta se alkaa vikaantua. Pitääkö nyt mennä kauppaan ostamaan uusi kaapeli digibox:i?

Täytyy sanoa, että tämä viihdepaketti ei ole käytettävyydeltään kovin kaksinen em. tallennusvaikeuksien takia. Kuva on kylläkin hieman parempi kuin kaapeliverkossa.

7 kommenttia

Hei surina

surina kirjoitti:
Miksi omilla sivoilla olevasta ohjelmaoppaasta ei näy esim. tv sarjasta kuin pari kolme tulevaa lähetystä?

Vilkaisin TV-opasta omien sivujen kautta ja ainakin tällä hetkellä kaikki ohjelmat näkyivät 7pv päähän. Välillä oppaassa on saattanut tiettyjen kanavien osalta puuttua tietoja mutta niiden osalta pyritään tiedot aina korjaamaan mahdollisimman pian.

surina kirjoitti:
Miksi ohjelmaoppaasta ei voi ajastaa jotain ohjelmaa toistuvasti ajastukselle? Digiboxissa on tähän mahdollisuus, mutta se ei toimi kuin yhden ohjelman kohdalla. Esim. keskiviikko tv sarja kanavalla 4 jekko 21.00 onnistuu laittaa vaikka toukokuulle asti joka ke automaattisesti nauhoittamaan. Sitten yritin saada sub kanavalta kello 22.00 alkavaa ohjelmaa nauhoittamaan samalla tavalla automaattisesti, mutta digiboxi ilmoittaa samanaikaisen olevan jo päällä ja jompi kumpi pitää poistaa. Kyseessä siis eri kanava ja eri kellon aika.

Testasin itse tätä ja tosiaan tiettyjä ohjelmia ei jostain syystä voi ajastaa toistuvaistallennukselle. Toistuvaistallennuksia ei voi ohjelmoida pilvipalveluun vaan ne voidaan tehdä vain kiintolevyllisellä boksilla. Tämän takia tallennuksia ei voi ohjelmoida päällekkäin useampaa. Verkkotallennuksia voi tehdä rajattoman määrän nauhoitettavaksi yhtä aikaa mutta toistuvaistallennus ei tosiaan näissä onnistu.
surina kirjoitti:
Mitä sillä android -marketin "kakella" tekee?

Kake-sovellus on tarkoitettu television kaukosäätimeksi mobiililaitteelle. Sillä voit siis käyttää televisiota normaalin kaukosäätimen tapaan.

surina kirjoitti:
Milloin saadaan asiallinen mobiilisovellus, jolla voi tehdä ajastuksia ja selailla ohjelmatarjontaa?

Sovellusta on toivottu myös muualta ja tästä on kehitysideaa viety eteenpäin. Tällä hetkellä ajastuksia voi tehdä helpoiten kännykällä / tabletilla menemällä osoitteeseen m.sonera.fi ja kirjautuu sitä kautta omille sivuille TV-tallennusten ohjelmointeja varten. Toistuvaistallennuksia ei kuitenkaan sieltä vielä voi tehdä.
Ymmärsin mainoksesta että pystyisin tallentamaan verkkoon tiettyjä kanavia samaan aikaan, mutta jostain syystä ei onnistu. Mitäs ehtoja tässä vielä on. Yritin tallentaa Avaa ja FOXia (molemmat kuuluu tähän kanava valikoimaan) samaan aikaan mutta ilmoitti että ei onnistu keskeytä jompi kumpi. Hankin tämän Viihteen juuri sen takia että pystyisin tallentamaan tiettyjä kanavia samaan aikaan. Näitä kanaviahan on noin 10kpl, eikä joukkoon kuulu yhtään maksukanavaa, en laita listaa tähän kanavista.
Hei lusmu,

Kovalevylle tallennus onnistuu ainoastaan yhdeltä kanavalta kerrallaan. Verkkotallennuksia voi taas tehdä samanaikaisesti useampia. Kun laitat ohjelmaa tallennukseen, niin valitse nuolinäppäimellä haluatko tallentaa kovalevylle vai verkkoon.
Marko- kirjoitti:
Hei lusmu,

Kovalevylle tallennus onnistuu ainoastaan yhdeltä kanavalta kerrallaan. Verkkotallennuksia voi taas tehdä samanaikaisesti useampia. Kun laitat ohjelmaa tallennukseen, niin valitse nuolinäppäimellä haluatko tallentaa kovalevylle vai verkkoon.


Tämän tiesin mutta yritin taas tänään tallentaa SUBilta ja TV5ltä, mutta ei onnistu ei hyväksy. Ohjelmat on Sleepy Hollow ja Blacklist.
Hei lusmu,

Kovalevytallennuksessa täytyy ottaa huomioon myös asetuksista valittavat "Tallennuksen lisäaika taakse" ja "Tallennuksen lisäaika eteen". Eli kannattaa nuo katsella vielä läpi.

Yksi vaihtoehto olisi myös: Tallenna Blacklist kovalevylle tänään ja Sleepy Hollow verkkoon.

8.3. klo 00:30 - 01:20 näyttäisi olevan uusintalähetys Sleepy Hollow ohjelmasta, jolloin voit sen vielä tallentaa halutessasi kovalevylle.
Lisäaikaa eteen ja taakse on pakko käyttää koska ohjelmat eivät koskaan ala ajallaan joskus jopa liian aikaisin, koskaan ohjelmat eivät lopu ajallaan vaan menee muutamasta minuutista 10 minuuttiinkin liian pitkäksi. Tallennus vaihtoehtoja on paljon, mutta yritän hyödyntää verkkotallennusta ja kovalevytallennusta käytän maksukanavien tallentamiseen. Harmi että kovalevylle voi tallentaa vain yhden ohjelman samaan aikaan. Tämä Sonera Viihde on vielä valovuosien päässä esim. kaapeli digibokseista, ominaisuuksiltaan, mutta uskon että Sonera parantaa palvelua kokoajan (hitaasti mutta kuitenkin) ja paljon on mahdollisuuksia kunhan vain haluavat niitä hyödyntää.
Hei lusmu,

Kaapelissa digiboxilla voidaan tallentaa useampaa kanavaa samaan aikaan kyllä, mutta tämä saadaan aikaan virittimiä lisäämällä. Yhdellä virittimellä voit katsella kanavaa ja tallentaa toista. Kanavien on kuitenkin tässä tapauksessa oltava samassa nipussa. Kahdella virittimellä voit tallentaa useampaa kanavaa, mutta maksimissaan 2:stä nipusta samaan aikaan. Jos molemmilla virittimillä tallennetaan samalta nipulta ohjelmaa, niin et voi katsella muilta kanavanipuilta tulevia kanavia. Virittimiä lisäämällä tilanne aina parempi.

IPTV:ssä yksi rajoitus on kaista. Mutta ehkäpä tämäkin tästä tekniikan kehittyessä. Kyllä itsekkin mielelläni useammalta kanavalta kovalevylle tallentelisin.

Vastaa