Uutinen

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10307 kommenttia

Telia 4G-puhe on palvelu, jonka takaa löytyy termi VoLTE eli Voice over LTE. VoLTE on matkapuhelinverkon sekä matkapuhelimien ominaisuus, jonka avulla voit soittaa puheluita 4G-verkon kautta. Tähän asti puhelut ovat kulkeneet verkossamme vain 2G- tai 3G-verkon kautta, jatkossa siis myös 4G-verkkoa käyttäen.

 

VoLTE:n hyödyt pähkinänkuoressa:

  • Puhelut yhdistyvät nopeammin, joten sinun ei tarvitse odottaa niin kauaa, että puhelu alkaa.
  • Jos haluat niin voit käyttää nettiä samaan aikaan kun puhut puhelua. Voit siis puhua puhelua kaiuttimen tai kuulokkeiden kautta ja samaan aikaan selata nettiä tai käyttää somepalveluita. Tai vaihtoehtoisesti, jos olet jakanut puhelimesi netin esimerkiksi tabletille hotspottia käyttäen niin jatkossa netti ei katkea tabletissa puhelun ajaksi.
  • VoLTE mahdollistaa myös Telia Wifi-puheluiden soittamisen.

 

Mikä on Telia Wifi-puhelu

 

Tämän palvelun taustalla on termi VoWiFi joka tarkoittaa, että puhelu kulkee perinteisen matkapuhelinverkon sijasta wifi-verkossa (Voice over WiFi). VoWiFi tuo helpotusta erityisesti tilanteisiin, joissa kännykän sisäkuuluvuus on huono. Jos kotonasi tai toimistollasi on huono kuuluvuus, mutta sieltä kuitenkin löytyy wifi-verkko, niin voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sen kautta. VoWiFi:n avulla voit soittaa puheluita wifi-verkon kautta, kotimaan hinnalla myös ulkomailla ollessasi.

Jotta voit soittaa Telia Wifi-puheluita sinulla pitää olla myös Telia 4G-puhe käytössäsi.

 

Näin saat 4G-puheen ja wifi-puhelut käyttöösi

 

Telia 4G-puhe kytkeytyy päälle automaattisesti, kun laitteesi, liittymäsi ja siihen mahdolliset tilatut muut lisäpalvelut sen mahdollistavat. Kun 4G-puhe on päällä, saat käyttöösi myös wifi-puhelut Minun Teliassa tai Minun Telia -sovelluksessa.

Jotta saat 4G- ja wifi-puhelut käyttöösi, sinun tulee laittaa ne päälle myös puhelimesi asetuksista.

Katso ohjeet palveluiden aktivointiin liittymäsi sekä laitteiden osalta sivuiltamme.

Lähes kaikki uudet puhelimet (6/2020 jälkeen julkaistut) tukevat 4G-puhetta ja WiFi-puheluita.

 

---

Lue myös nämä:


292 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Yhteensopivien mallien listalle tuli tänään iso tukku lisää Samsungin puhelimia. Lista tällä hetkellä kokonaisuudessaan on seuraava:


 



  • Huawei Nova 3

  • Huawei Mate 20 Pro

  • Huawei P20

  • Huawei P20 Pro

  • Nokia 1

  • Nokia 3.1

  • Oneplus 6

  • Oneplus 6T

  • Samsung Galaxy A5 (2017)

  • Samsung Galaxy A6 / A6+

  • Samsung Galaxy A7

  • Samsung Galaxy A8 (2018)

  • Samsung Galaxy A9

  • Samsung Galaxy J3 (2017)

  • Samsung Galaxy J4+

  • Samsung Galaxy J5 (2017)

  • Samsung Galaxy J6+

  • Samsung Galaxy J7 (2017)

  • Samsung Galaxy Note 9

  • Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

  • Samsung Galaxy S8 / S8+

  • Samsung Galaxy S9 / S9+

  • Samsung Galaxy Xcover 4

  • Sony Xperia XZ2 / XZ2 Compact

  • Sony Xperia XZ3

Koitin tänään kytkeä Voltea ja vowifiä päälle askiaspalvelun chatin kautta. En löytänyt telia.fi sivuilta paikkaa mistä kytketään kys.ominaisuus päälle? Mutta mutta asiakas palvelija kertoi, että kytkentä maksaa 3,5e tms ja kuukausi maksu 0,95e lisäksi puheluissa normi roaming ja puhelumaksut.. Eli Telia kerää ulkomailla nyt tuplana roaming maksut, puheluista ensin datassa ja sitten puheluissa. Kyseinen hinnasto tullut voimaan 1.1.2019 ja koskee siis kuluttaja asiakkaita. Aika vähäksi hyödyt käy kuluihin nähden, jos ei satu asumaan huonossa kentässä jossa wifi toimii.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @Joxxoj!


 


Täältä löytyy tietoa VoLTE ja wifi-puheluiden kytkemisestä ja hinnoittelusta kuluttajaliittymiin : 


https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/puhelimen-kaytto/4G-puhe-ja-Wifi-puhelut

Hei @Joxxoj!

 

Nyt on tullut hitusen väärinkäsitystä tuosta meidän 4G Puheesta ja wifi puheluista.

 

Jos käytössäsi on puhelin, joka on 4G puheen tuotettujen laitteiden listalla, kytketään 4G puhe jonkin ajan päästä automaattisesti käyttöön liittymällesi, mikäli liittymällä ei ole sellaisia palveluita, jotka kytkennän estäisi.

 

Kun palvelu on kytkeytynyt, laitteeseen ilmestyy usein "volte" kuvake. Tämän jälkeen on mahdollista kytkeä myös wifi-puhelut päälle. Kytkennän voi tehdä maksutta kirjautumalla telia.fi tai Minun Telia-sovelluksella.

 

Jos käytät wifi puheluita ulkomailla, veloitetaan puhelut kuin olisit kotimaassa. Ohessa muutamia hintaesimerkkejä:

 

Olet Espanjassa ja soitat suomalaiseen numeroon --> hinta kuten kotimaassa. Paketista tai käytön mukaan.

Olet Espanjassa ja soitat espanjalaiseen numeroon --> hinta kuten kotimaassa. Matkapuhelinmaksu + ulkomaanpuhelumaksu oletuksena 990-hinnaston mukaisesti. 

 

Hmm, näyttää siis siltä, että HMD tuo vaan 4G puhelut Telialle Mediatekin piireillä toimiviin puhelimiin (Nokia 1, ja 3.1)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tuo on outo juttu, että vasta Mediatekin piireillä varustetut ovat tuettujen listalla. En kuitenkaan usko, että Qualcommin piireillä olevat jätettäisiin ilman tukea. Kysymys on vain se, että mistä alkaen tukea rupeaa olemaan. Nokia 8, Sirocco ja muut aiemmat ovat ihan luotettavia Qualcommin laitteita, joten en usko, että on monimutkikasta saada tukea niille. Enemmän ihmettelen, että Mediatekin piireille on tuki tuotu, kun ne monesti ovat kilpakumppaneita melkein kaikessa jäljessä tai ominaisuudet on toteutettu jotenkin heikommin.

Nuo ovat olleet Listalla vissiin nyt sen 3kk ainakin.

@Kitsun8

@Matiasliimatain

https://forums.oneplus.com/threads/add-volte-vowifi-support-to-telia-finland.987244/

 

@Purnipsi

Mediatekillä tainnut olla Dual VoLTE DSDS vuodesta 2017 https://www.youtube.com/watch?v=GXtoRBCI_bQ

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Qualcommilla on ollut VoLTE ties miten pitkään... Ei ole siitä kiinni, miten tuki menee vain jostain aivan muusta.

Telialla oli nokialaisten osalta erinomainen tilaisuus viime syksynä, mutta valitsivat ignoroinnin. 

Samapa tuo. Ei tarvitse enää jatkossa tarjota.

Kuika kauan kestää kun VoLTE aktivoi uudelle puhelimelle? Ostin OnePlus 6T kaksi viikoa sitten mut en ole vielä VoLTE merkki nähnyt...

@GunnarG: Aika nopeasti sen pitäisi olla käytössä. Tarvittaessa asiakaspalvelumme voi tsekata, että palvelu on kytketty liittymälle. Joissain tapauksissa VoLTE-puhelut tulee myös sallia erikseen laitteen asetuksista.

Käyttäjätaso 7

Saisiko tuettujen puhelimien listalle myös Nokia 5:n? Päivitin hiljattain käyttiksen Android 9.0:ksi (Pie) , joten ymmärtääkseni tuki VoLTE:lle pitäisi onnistua ainakin softan osalta. Vai estääkö rauta??

@kustaa1967: Nokia 5 ei valitettavasti ole vielä tuettujen laitteiden listalla, enkä myöskään uskalla luvata mitään sen suhteen. Välitin toiveen kuitenkin eteenpäin, joten toivotaan parasta.

Hi,

 

I'm a Telia customer and use a Sony Xperia XZ Premium with latest updates. AFAIS from the list that my phone is not supported even though 3 years older Samsgun Galaxy S7 / S7 Edge are supported! Can you please support Sony Xperia XZ Premium as well? 

@tarkane: Xperia XZ Premium is not yet supported and I can't promise that it will be, but we'll see what we can do about it 🙂 Thanks for the request!

Huawein vanhempiin puhelimiin tulossa tukea, esim. Mate 10 Pro? Elisalla löytyy...

@Jauteeh: En uskalla tätä luvata, mutta välitän toiveen eteenpäin. Päivitämme listaa sitä mukaa kun uusia laitteita lisätään, joten kannattaa ottaa tämä blogi seurantaan :)

Milloinkas tämä tulee käyttöön Huawei P10 mallille? Toiminut kilpailijalla jo kauan.. 

@Redneck Siihenkään en uskalla luvata tarkkaa päivää mutta lista päivittyy uutuuksien mukaan :)

Kuvittelenko, vai onko ääniviive pitempi kun käyttää wifiä, verrattuna VolTEen ilman wifiä? Puheet menevät jatkuvasti päällekkäin puhekumppanin kanssa.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
@shaapanen Minkälainen yhteys sinulla on käytössä WIFI:llä? Voi olla kovaa viivettä jos internet-yhteyden viivekin on korkea mutta silloin yleensä poikkeustilanne verkossa melkeinpä. Testaatko viivettä mitä on internettiin normaalisti?

Nettiyhteytenä on DNA:n 200 megan taloyhtiölaajakaista, reitittimestä wifi jota käyttää useampi laite, Samsung S8:ni käyttää 5mhz-yhteyttä. Läppärin (myös 5mhz) yhteydessä on kyllä ajoittain hitautta. Pari vuotta sitten talossa vaihdettiin ikkunat ja mobiiliyhteydet lähes katosivat. Wifi/VoLTE puhelimessa auttoi selvästi, mutta tosiaan tuo ääniviive tuntuu vähän hankalalta. 

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Vaikuttaisi että sinulla olisi nyt tuossa WLANissa jotakin ongelmaa joka aiheuttaa tuon ääniviiveen. Kokeilisitko käynnistää modeemin uusiksi niin toimisiko sitten paremmin? Testaa speedtest.netillä nopeutta ja viivettä - mitäs tuloksia se antaisi?

Otin modeemista piuhatkin hetkeksi irti ja käynnistin uudelleen. Speedtest näyttäisi lukemia 60/18 mbps, ping 20, jitter 2. Ei paljon heitä eri testikerroilla. Yhteys tulee tv-kaapelin kautta eli siinä on myös tv mukana, ei tosin päällä testauksen aikana. Wlan tuntuu kyllä nyt pirteämmältä. Testailen wifi-puheluja päiväsaikaan kavereiden kanssa ja kerron sitten, oliko vaikutusta. Kiitos avusta.

Vastaa