Uutinen

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10307 kommenttia

Telia 4G-puhe on palvelu, jonka takaa löytyy termi VoLTE eli Voice over LTE. VoLTE on matkapuhelinverkon sekä matkapuhelimien ominaisuus, jonka avulla voit soittaa puheluita 4G-verkon kautta. Tähän asti puhelut ovat kulkeneet verkossamme vain 2G- tai 3G-verkon kautta, jatkossa siis myös 4G-verkkoa käyttäen.

 

VoLTE:n hyödyt pähkinänkuoressa:

  • Puhelut yhdistyvät nopeammin, joten sinun ei tarvitse odottaa niin kauaa, että puhelu alkaa.
  • Jos haluat niin voit käyttää nettiä samaan aikaan kun puhut puhelua. Voit siis puhua puhelua kaiuttimen tai kuulokkeiden kautta ja samaan aikaan selata nettiä tai käyttää somepalveluita. Tai vaihtoehtoisesti, jos olet jakanut puhelimesi netin esimerkiksi tabletille hotspottia käyttäen niin jatkossa netti ei katkea tabletissa puhelun ajaksi.
  • VoLTE mahdollistaa myös Telia Wifi-puheluiden soittamisen.

 

Mikä on Telia Wifi-puhelu

 

Tämän palvelun taustalla on termi VoWiFi joka tarkoittaa, että puhelu kulkee perinteisen matkapuhelinverkon sijasta wifi-verkossa (Voice over WiFi). VoWiFi tuo helpotusta erityisesti tilanteisiin, joissa kännykän sisäkuuluvuus on huono. Jos kotonasi tai toimistollasi on huono kuuluvuus, mutta sieltä kuitenkin löytyy wifi-verkko, niin voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sen kautta. VoWiFi:n avulla voit soittaa puheluita wifi-verkon kautta, kotimaan hinnalla myös ulkomailla ollessasi.

Jotta voit soittaa Telia Wifi-puheluita sinulla pitää olla myös Telia 4G-puhe käytössäsi.

 

Näin saat 4G-puheen ja wifi-puhelut käyttöösi

 

Telia 4G-puhe kytkeytyy päälle automaattisesti, kun laitteesi, liittymäsi ja siihen mahdolliset tilatut muut lisäpalvelut sen mahdollistavat. Kun 4G-puhe on päällä, saat käyttöösi myös wifi-puhelut Minun Teliassa tai Minun Telia -sovelluksessa.

Jotta saat 4G- ja wifi-puhelut käyttöösi, sinun tulee laittaa ne päälle myös puhelimesi asetuksista.

Katso ohjeet palveluiden aktivointiin liittymäsi sekä laitteiden osalta sivuiltamme.

Lähes kaikki uudet puhelimet (6/2020 jälkeen julkaistut) tukevat 4G-puhetta ja WiFi-puheluita.

 

---

Lue myös nämä:


292 kommenttia

@olkitu, muutaman testipuhelun perusteella reitittimen sammutus ja käynnistäminen tuntuivat auttaneen ääniviiveeseen. Kiitos vielä kerran.


 


Edit ReOlivia: korjattu tägitys

Hi again,

 

Just recently learned that VoWIFI & VoLTE services are not compatible with e-SIM. I have a Samsung Galaxy Watch LTE and had to use e-SIM service for that. So that means even my phone (Sony Xperia XZ Premium) gets the VoWIFI & VoLTE support, I won't be able to use them in the future ?

@TeroRe onko mitään aikataulua iPhonejen VoLTE-tuelle olemassa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@tarkane eSIM works with VoLTE/VoWifi, it is like a normal sim but electric one.


 


Only restriction is that does the device support VoLTE/VoWifi. Galaxy Watch doesn´t support.


 


Note: Our VoLTE/VoWifi isn´t compatible with our Multi-SIM-service at the moment. Sometimes people wants to use the same number in mobile and smartwatch and if you want to use it that way you can´t have VoLTE/VoWifi in your mobile because then you need Multi-SIM-service and it doesn´t work with VoLTE/VoWifi.


 


But this restriction is only with the Multi-SIM-service and the VoLTE/VoWifi, NOT with VoLTE/VoWifi and the eSIM.


 


@cooLiosis ei ikävä kyllä, tilanne on edelleen se ettei asiassa ole mitään uutta kerrottavaa. Tiedän, tämä ei riitä sinulle mutta näillä on mentävä ?

Ei taida toimia Volte vieläkään prepaid liittymällä?

@jannyman, VoLTE ei vielä tässä vaiheessa toimi prepaid-liittymissä. Ilmoitamme, kun uutisia sen osalta ilmaantuu :smileyhappy:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Listalle tuli tänään Samsungin uutuudet Galaxy S10, S10+ ja S10e.

Olisiko mahdollista saada Gemini PDA tuettujen laitteiden listalle? Laite kyllä tukee VoLTE ja WiFi-puheluita, ei vaan vielä Telian verkossa.

 

eSIM tuki kyseiselle laitteelle olisi myös hienoa, vaikka asia ei tähän ketjuun liitykkään.

Milloinkaan olis testi vaihe päättymässä ja tulis ihan kaikkiin kännyköihin, jotka tukee? Nyt on saatu 4G toimimaan kotona niinkuin pitääkin. (Meni vaan 10kk) meneeköhän tässäkin se vuosi vielä?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
@Markus9 VoLTE ja VoWIFI pilotti on päättynyt jo kuukausia sitten ja on tuotannossa tarjolla. Tuetut puhelinmallit on ensimmäisessä postauksessa. Kaikki päätelaitteet eivät saa tukea Telialta, mutta suurinosa uusimmista malleista saavat tuen.

@olkitu eipä tämäkään luuri vanha ole, viime vuoden malli. Kilpailijoilla onnistuu jo

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
@Markus9 Mikäs malli on kyseessä? Jos on tuola ylhäällä listalla saman valmistajan uudempi malli luulenpa ettei tukea saa.

Kuten tässä ketjussa on useasti mainittu pelkästään operaattori ei päätä VoLTE & VoWIFI tuesta vaan tässä tarvitaan myös valmistajaa. Laitteet testataan operaattorin verkossa yhteistuumin ja valmistaja loppukädessä ne asetukset puhelimeen toimittaa OTA-päivityksien yhteydessä.

@olkitu honor 7s

Ite pitää siis kaikki tehdä...

MTK Engineering Mode -sovellus Play kaupasta, MTK Settings -> IMS -> VOLTE Setting: CMW500 setting -> [Set]

 

Vaikuttaisi toimivan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kyse on yleensä vain muutamasta koffirivistä, mutta operaattorin on itse testattava se. Entäpäs jos konffi sekottaisikin laitteen toiminnan ja vaikka hätäpuhelu estyisi? SIM-kortinkaan poisto ei auta, jos modeemin ohjelmisto menee jumiin.

Ei tuo MTK Engineerin toimi Qualcom piireille, mm Nokia 8

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
@Megado Sovelluksen selosteessa lukeekin että toimii Mediatekin laitteilla. Viritykset eivät ole suositeltavia koska sen jälkeen voi modeemi mennä jumiin kuten @Purnipsi tuossa mainitsi.
Käyttäjätaso 7

Kyselin kuukausi pari sitten Nokia 5:n VoLTE-tuen perään. Laitteessani on uusin Android (9.0 Pie). Milloinka olisi VoLTE saatavilla sille?

Huomasitteko jo tämän? :D
https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/4G-puhe-tuli-nyt-iPhonelle/ba-p/184463

@kustaa1967: Taitaa olla turha odotella tää on niin Farssi Telian osalta kun olla ja pystyy.

@olkitu: Joo tiedän sen verran noita AT komentoja tullut näpyteltyä aikoinaan. Maininta oli vain sen takia ettei muut sitä turhaa kokeile. Ja toisaalta aika turha maininta tuo MTK muutenkin. 99% näistä on jotka ei tiedä noista sen taivaallista.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

@Megado, Millä tavalla tämä VoLTE on farssi? 

@NikoNo:No mitäpä lottoot, moni odottanut mm isoon osaan noksun puhelimia tukea, ei ole tullut, uudet mallit saa heti mm samsung, ja nyt ei sitten kannata sanoa että valmistajasta kiinni, siitä se ei nimittäin ole kiinni.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Ymmärrän toki, että harmittaa jos sitä omaa luuria ei listalta löydy. Lisäyksiä kuitenkin tehdään tasaiseen tahtiin. Nokialaisista en uskalla tässä vaiheessa lupailla mitään.

En mä tätä palvelua tämän "palvelun" perusteella aio ottaakkaan käyttöön, sen verran tyhjiä "lupauksia" tää lafka toimittaa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
@Megado Noin se meneekin eli esim Samsungin laitteet kun tuettu hyvin niin sen uudemmat versiot saavat samantien oikeastaan - kerralla kun saatu kuntoon.

Nokian laitteilla ainoastaan Mediatek-suorittimella olevat ovat saaneet vasta tuen ja Qualcomm-pohjaiset uupuvat. Luulenpa ettei ole ihan heti saatu tarpeeksi hyvin toimimaan niin ei tuoda ongelmia tarjolle. Mutta sen verran voi tässä ihmetellä ettei DNA tai Elisa ole iPhonelle saanut tukea tarjolle ennen Teliaa joka tuli VoLTE pariin viimeisenä.

Vastaa