Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66732
Kirjoituksia 180144

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 121 kpl

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

1/284

Hae mukaan VoLTE ja VoWiFi -pilottiin.jpg

 

 

Mikä on Telia 4G-puhe

 

Palvelu, jonka takaa löytyy termi VoLTE eli Voice over LTE. VoLTE on matkapuhelinverkon sekä matkapuhelimien ominaisuus, jolla puhelut soitetaan 4G-verkon kautta. Tähän asti puhelut ovat kulkeneet kulkevat verkossamme vain 2G- tai 3G-verkon kautta, jatkossa siis myös 4G-verkkoa käyttäen.

 

VoLTE:n hyödyt pähkinänkuoressa:

 • Puhelut yhdistyvät nopeammin
 • Voit käyttää nettiä samaan aikaan kun puhut puhelua. Voit esim. tarkistaa netistä yritysten yhteystiedot tai aukioloajat samalla, kun puhut puhelua. Tai, jos puhelimesi on hotspottina vaikka tabletille, nettiselailu ei katkea puhelun ajaksi tablet-laitteessa
 • Se mahdollistaa myös Telia Wifi-puheluiden soittamisen

 

Mikä on Telia Wifi-puhelu

 

Tämän palvelun taustalla on termi VoWiFi joka tarkoittaa sitä, että puhelu kulkee perinteisen matkapuhelinverkon sijasta wifi-verkossa. VoWiFi tuo helpotusta erityisesti tilanteisiin, joissa puhelimen sisäkuuluvuus on huono. Jos kotonasi tai toimistollasi on huono kuuluvuus mutta sieltä kuitenkin löytyy wifi-verkko niin voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sen kautta. VoWiFi:n avulla voit soittaa puheluita wifi-verkon kautta, kotimaan hinnalla myös ulkomailla ollessasi.

 

Jotta voit soittaa Telia Wifi-puheluita sinulla tulee olla myös Telia 4G-puhe käytössäsi.

 

Telia 4G-puhe ja Telia Wifi-puhelut mahdollistavat siis sen, että voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä 4G- että wifi-verkoissa. Ja sen ansiosta voit soittaa puheluita paikoissa, joissa se ei kenties aikaisemmin onnistunut.

 

Telia 4G -puhe sekä Wifi-puhelut tukevat vanhemmat laitteet löydät Asiakastuen sivuilta. Lähes kaikki uudet puhelimet (6/2020 jälkeen julkaistut) tukevat 4G-puhetta ja WiFi-puheluita.

 

Lue myös nämä:

 

Edit 25.9.2020: Lähes kaikki uudet puhelimet tukevat VoLTEa ja VoWiFiä. Poistettu samalla listaus tukevista puhelimista ja liitetty tilalle Asiakastuen sivu, jossa vanhemmista puhelimista listaus.

Vastaa
283 vastausta

SaJoonas
Moderaattori
Viestejä 573 kpl

201/284

Osaatko sanoa, onko samaa häiriötä havaittu myös muilla laitteilla näissä kahdessa paikassa VoWiFin osalta? Kannattaa myös tarkistaa laitteen ohjelmistoversio, jotta laitteen ohjelmisto on ajan tasalla. 

Vastaa
0 tykkäystä

kurkitopi
Kommentaattori
Viestejä 63 kpl

202/284

@SaJoonas No millä muulla laitteella voin testata, kun löytyy Oneplus 3T ja Samsung Galaxy S5 Neo ja kumpikaan ei tue VoLTE/Vowifiä teidän verkossa ja enkä rupea hankkimaan vaan sen 10min testin takia uutta päätelaitetta.

 

Vai lähettääkö Sonera ilmaiseksi puhelimen, jolla testata? Elisan kanssa vowifissä ei ikinä rätissyt kuin teillä.

 

Olen asentanut uusimman ohjelmistopäivityksen Nokia 8, jonka valmistaja jakelee.

Vastaa
0 tykkäystä

SaJoonas
Moderaattori
Viestejä 573 kpl

203/284

Ei ollut tarkoituskaan, että testauksen vuoksi täytyisi hankkia uutta puhelinta. Se on hieman hankala etukäteen arvioida, mitä laitteita sieltä mahtaa löytyä ja onko siellä kenties muita käyttäjiä, joiden laitteet tukisivat VoWiFiä.

 

Tässä tilanteessa suosittelen sinua ottamaan yhteyttä meihin esimerkiksi chatin kautta, niin pääsemme tutkimaan tuota tarkemmin. Chattiin pääset, kun kirjaudut sisään Telia.fi -sivustolle.

Vastaa
0 tykkäystä

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

204/284
@kurkitopi Itsellä ei ole Nokian puhelinta mutta ihan mielenkiinnosta näkyykö puhelun aikana HD-kuvake? Useimmat tämän näyttää että kertoo onko HD-voice yhdistyneenä. Toinen hyvä kysymys on kenen operaattorin liittymään soitat? Mikäli soitat Elisan liittymään en ihan hirveästi ylläty kun Telia - Elisa välillä tuo HD Voice ei oikein ole toiminut hyvin... Telia - DNA välillä toimii kyllä. Että onko kaikille numeroille sama ongelma?
Vastaa
0 tykkäystä

kurkitopi
Kommentaattori
Viestejä 63 kpl

205/284

@olkituNo vastapuolella on DNA:n liittymä ja en ole huomannu, että wifi-puheluissa ilmaantuisi HD-kuvaketta. Sellainen kyllä ilmaantuu VoLTE-puheluissa. Ja Telia - Elisa välisessä puhelussa VoLTE-verkossa näkyi myös HD-kuvake.

Mitä parillekkin henkilölle soitan, niin wifi-verkossa on sama ongelma.

Vastaa
0 tykkäystä

kurkitopi
Kommentaattori
Viestejä 63 kpl

206/284

Pyysin asiakaspalvelua sulkemaan koko VoLTE roskapalvelun

Vastaa
0 tykkäystä

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 121 kpl

207/284

Nyt myös iPhone-käyttäjät voivat soittaa sekä 4G- että wifi-puheluita. Päivitä iPhoneesi uudet operaattoriasetukset ja nyt puhelimeesi ilmestyy wifi-puhelut valikko:

 

 • Asetukset --> Yleiset --> Tietoja --> Skrollaa alas ja hyväksy päivitetyt operaattoriasetukset
 • Asetukset --> Puhelin --> Wifi-puhelut ja ota ne käyttöön

Seuraavat iPhonet tukevat 4G- ja wifi-puheluita:

 

 • Apple iPhone 6 & Plus
 • Apple iPhone 6S & 6S Plus
 • Apple iPhone SE
 • Apple iPhone 7 & 7 Plus
 • Apple iPhone 8 & iPhone 8 Plus
 • Apple iPhone X
 • Apple iPhone XR
 • Apple iPhone XS & XS Max

 

Vastaa

Karkath
Kommentaattori
Viestejä 53 kpl

208/284

Muutama aiheeseen liittyvä tarkentava kysymys:

 

-Mistä löytyy aina ajantasainen lista päätelaitteista ja asetusohjeista,jotka tukevat Telian verkossa VoLte ja WiFi-puheluita?

-Onko tuki tulossa myös Telia Dot liittymiin ?

 

Vastaa
0 tykkäystä

EssiJn
Telialainen
Viestejä 130 kpl

209/284

@Karkath 

 

Ajantasainen listaus löytyy tästä ylempää kohdasta Telia 4G -puhe sekä Wifi-puhelut tukevat seuraavia puhelimia ja tiedot tuetuista laitteista päivitetään myöskin tänne. VoLTE ja VoWifi tuki on tulossa myös Dot-liittymille, mutta tarkkaa aikataulua ei ole vielä tässä vaiheessa antaa.

Vastaa
0 tykkäystä

kaarlo333
Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

210/284

Onko VoLTE ja VoWiFi -tuki tulossa Google Pixel -puhelimille?

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.