peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
57937 Jäsentä
161455 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

5 vinkkiä - näin huolehdit kännykästä pakkasellaModeraattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 374
1/1

5 vinkkiä - näin huolehdit kännykästä pakkasella

snow-1185474_1280.jpg

 

 

Nyt kun talvi on saapunut ja kovat pakkasetkin on päällä, niin kännykät joutuvat taas koville. Haluat varmasti hyödyntää puhelintasi myös näin talven pakkasilla, joten on muutamia huomioitavia asioita. Joidenkin puhelinmallien ohjeissa mainitaan, että puhelinta ei tulisi käyttää alle 0 asteen lämpötilassa, mutta tämä on tietysti Suomen sääolosuhteissa hieman mahdotonta. Koostan tähän blogiin asiantuntijoiden kommenttien perusteella parhaat pakkasvinkit.

 

1. Kosketusnäytön haasteet pakkasella

Näyttö on ensimmäisiä asioita, mikä alkaa puhelimissa hyytymään kovalla pakkasella. Näyttötekniikoissakin on pieniä eroja, miten nopeasti niissä ilmenee ongelmia. Kokemusten perusteella OLED-näytöt kestävät parhaiten pakkasta. Tätä näyttötekniikkaa hyödynnetään joissakin Android puhelimissa.

 

Puhelinta kannattaakin käyttää mahdollisimman vähän ulkona pakkasella, koska näytöt eivät välttämättä toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän lisäksi talvinen ilma ja pakkanen aiheuttavat puhelimen näytölle kosteutta, joka hankaloittaa puhelimen käyttöä, kun näyttö ei reagoi liikkeisiin normaalisti.

 

2. Akku kuluu nopeammin

Olet ehkä huomannutkin, että akku saattaa kulua nopeammin pakkasella. Puhelin ei välttämättä näytä akun varauksen määrää myöskään oikein, koska pakkanen sekoittaa kyseisen mittarin helposti. Lähtökohtaisesti pakkanen ei kuitenkaan vahingoita akkua, vaikka se kuluukin sillä hetkellä normaalia nopeammin. Pakkasella kannattaisi kuljettaa puhelinta esimerkiksi povitaskussa tai sellaisessa taskussa, josta puhelin saa hieman lämpöä kehosta.

 

3. Akun lataaminen

Vältä akun lataamista ulkona pakkasessa varavirtalähteen avulla. Tämä ei tee hyvää akulle ja kovalla pakkasella puhelin voi estää lataamisen jopa automaattisesti. Puhelinta ei kannata laittaa lataukseen myöskään heti kun tulet pakkasesta lämpimään sisätiloihin. Olisi hyvä antaa puhelimen lämmitä rauhassa noin puoli tuntia ja laittaa vasta sen jälkeen lataukseen.

 

4. Puhelin putoaa hankeen

Puhelin saattaa helposti tipahtaa hankeen, mikäli laitetta käyttää hanskat kädessä. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää puhdistaa lumet puhelimesta heti pois ja tuoda sisälle vasta sen jälkeen. Mikäli käytössäsi on vesitiivis puhelin, niin silloin puhelimen voi kuljettaa sisään myös lumisena, koska sulava lumi ei aiheuta vesivaurioita. Kannattaa huomioida, että vain tietyt puhelinmallit ovat vesitiiviitä.

 

5. Isot lämpötilan vaihtelut

Jos sattuu olemaan paljon pakkasta ja vietät pitkän aikaa ulkona, niin puhelinta ei kannata viedä suoraan lämpimään sisälle. Mikäli mahdollista, niin puhelin kannattaa jättää hetkeksi viileään eteiseen ja vasta hieman myöhemmin lämpimään huoneeseen. Nopeat lämpötilanvaihtelut voivat aiheuttaa rasitusta puhelimen komponenteilla ja siten vaikuttaa laitteen kestävyyteen. Mikäli puhelimen näytössä on jo valmiiksi pieni halkeama, niin lämpötilanvaihtelun aiheuttama lämpölaajentuminen voi pahentaa tuota halkeamaa entisestään.

 

Näillä vinkeillä pidät puhelimestasi mahdollisimman hyvää huolta myös pakkasella, joten mukavaa talvenaikaa kaikille!

 

Lue myös: Yhteisön jäsenten vinkkejä älylaitteiden käyttöön pakkasella

Liiga Yhteisössä.jpg