Älypuhelinten kameravertailu

  • 16 November 2021
  • 7 kommenttia
  • 2 katselukertaa

 


 


 


Asiakkaidemme toivomusten perusteella testasin älypuhelinten kameroita Klaanipäällikkö @TeroRe avustuksella.


 
Ensimmäiset kuvat on otettu tilassa, jossa toisella puolella on valoa, toisella hämärää. Lisähaastetta tuo vielä taustan värillisyys, sekä somisteina käytetyt paketit eri etäisyydellä. Kaikki kuvat on myös otettu samasta asetelmasta, suurinpiirtein samalta etäisyydeltä sekä samasta paikasta. Jokaisella puhelimella tarkennettiin etualalla näkyvään Marshallin pakettiin. 🙂
 


 


Toiset kuvat otettiin ulkona. Sää oli pilvinen sekä hieman kostea. Pyörärivistö toimikin oivana kuvauskohteena. Kamerat tarkennettiin ensimmäiseen punaiseen pyörään. :)




 
Tässä tätä materiaalia nyt sitten on! Itse laitteista on kerrottu muutamalla sanalla, kaikki kuvat on otettu kameran automaattiasetuksilla, eli mitään leikkimistä ei tässä ole harrastettu noiden asetusten osalta.

Huawei Y5

Edullisen luokan 4G -älypuhelin 5 megapikselin kameralla


 


 


Samsung Galaxy Xcover 3

Ääriolosuhteisiin sopiva pöly- ja vesitiivis 5 megapikselin kameralla varustettu kaveri


 



Sony Xperia M5

Vesi- ja pölytiivis 21,5 megapikselin kameralla varustettu suorituskykyinen älyluuri

 


 


LG G4 Leather

Tyylikäs nahkakuorella varustettu tehopakkaus 16 megapikselin kameralla



 


 


Sony Xperia Z5 Compact

Kompaktin kokoinen vesi- ja pölysuojattu 23 megapikselin yksilö

 


 


Marshall London

Musiikin ystävien täydellinen kaveri 8 megapikselin kameralla


 


 


Huawei Honor 7

Kahden SIM-korttipaikan ja 20 megapikselin kameran huippuvehje




 


 


Iphone 6 Plus

Reilunkokoinen ja tehokas 8 megapikselin kameralla varustettu suosikki

 


 


Samsung Galaxy S6 Edge

Veistoksellinen 16 megapikselin kameralla varustettu katseenkääntäjä

  


Toivottavasti tästä testistä on apua teille puhelimen valitsemiseen! Lisätietoa sekä speksit eri laitteista löydät meidän verkkokaupastamme.


 


Jaathan myös kokemuksiasi eri älylaitteiden kameroista. :)


7 kommenttia

Mielenkiintoinen vertailu, mutta auttaisi vielä enemmän, jos kuvat näkisi jossain alkuperäisen kokoisina tai ainakin isompina. iPhone ainakin kannattaa jättää kauppaan, jos kameraa tarvitsee. :smileytongue:

Joo kyllä, tässä tuli tilanne vastaan, ettei suurempina saanut näitä tänne Klaaniin lisättyä. Kokeilen vielä ruuvata hippasen, josko noita saisi edes vähän isommaksi. :)


 


 


Edit: Pikkasen isommaksi sain kuvia. :)

No, nyt on parempi.

Kunniamerkki +14
Tuossa muuten toisaalla kun oli puhetta kameroista Z5 compact versus M5, niin kyllä tuo Z5 tekee ainakin sisällä paljon parempaa jälkeä kuin M5. Ulkokuvassa ei ehkä niin helposti erot tulekaan esiin.

Onhan noissa sisäkuvissa M5 vs. Z5 aika huomattavakin ero, ainakin omaan silmään.

Jaa,  eipä ollut apua,  koska minulla on Samsung A5. Jos oikein miettii,  niin kyllä digijärkkäri on paras!

Mielenkiintoinen testi ja erot pienemmät kuin kuvittelin. Videokameraa ei testattu. Siirryin vastikään Sony Z3 compactista Marshall Londoniin, kameraero on yllättävän niukka, koska Sonyn kameraa tullut käytettyä aina automaattiasennossa, jolloin se on rajattu 8Mpix-tasolle. Sony oli aiemmin heikko niukassa valossa, mutta auringonpaisteessa niin kuvat kuin video olivat aika laadukkaita. Lokakuinen päivitys paransi tuntuvasti niukkavalokuvia. Marshall selviää hyvin aika niukassakin valossa ja videokuva on vähässä valossa jopa huippulaatuista kunhan muistaa, ettei kuvanvakaajaa ole, eli hiukan kannattaa tukea ottaa, hätätilassa vaikka kyynärpäät kylkeen. Itseasiassa äskeiset ristiäiset onnistuivat alhaisesta valomäärästä huolimatta Marshallilla hyvin, olin varannut kolme muuta videokuvauslaitetta, mutta niistä ei ollut mihinkään niukassa valaistuksessa. Marshallin varasin mukaan, kun halusin videokuvaan myös hyvän äänen ja papin puheen selkeänä.

Vastaa