Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
HannaSu
Moderaattori
Moderaattori
  • 137 custom-general.kudos
  • 540 custom-general.replies
  • 17 custom-general.solutions

Apple Watch 7: julkaisupäivä ja muita huhuja

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Miltä näyttää tämän vuoden uusi Apple Watch?Miltä näyttää tämän vuoden uusi Apple Watch?

 

Muokkaus: Apple on nyt julkistanut uuden Apple Watch 7 -älykellon. Lue lisää Saatavuudet ja hinnat -ketjustamme.

 

Apple on perinteisesti julkaissut uudet älykellomallinsa syksyn tienoilla. Vielä tähän mennessä uudesta Apple Watchista on liikkunut hyvinkin vähän mitään paljastuksia ja raportteja. Jos laitevalmistaja jatkaa kuitenkin samaa linjaa mallien nimityksen suhteen, voidaan olettaa uuden kellon olevan nimeltään Apple Watch Series 7. Huhuja on liikkunut myös sen ympärillä, että markkinoille tulisi samalla myyntiin edullisempi Apple Watch SE 2 -malli, kuten viime vuonna. Todennäköisesti Apple Watch -älykellot julkaistaan syyskuussa 2021 yhdessä uuden iPhone 13 -älypuhelimen kanssa.

 

 

Parannuksia teknisiin ominaisuuksiin – Touch ID ja entistä parempi akun kesto?

 

Huhujen mukaan uusi Apple Watch tulee olemaan edeltäjiinsä verrattuna entistäkin tehokkaampi. Applen odotetaan lisäävän kellolle ainakin nopeamman suorittimen, parannetun langattoman yhteyden sekä päivitetyn näytön. Esimerkiksi Bloombergin julkaiseman raportin mukaan Applen kerrotaan testanneen Watch-älykellolle pienempiä näytönreunuksia sekä uutta laminointitekniikkaa, joka mahdollistaisi sen, että laitteen näyttö olisi lähempänä sen pintalasia. Applen on myös kerrottu testaavan uudenlaista kaksipuolista System in Package (SiP) -tekniikkaa, joka mahdollistaisi sen, että prosessori olisi kooltaan aiempaa pienempi.

 

Uuden Apple Watchin akun osalta liikkuu myös huhuja, joiden mukaan Series 7 -kellossa voisi olla edeltäviä malleja parempi akku. Spekulaatioiden mukaan uudessa mallissa akun keston parannukseen vaikuttaisi kellon kokonaan uusi muotoilu ja akun sijoittaminen rannekkeen sisään. Myös uusi pienikokoisempi S7-piiri mahdollistaisi sen, että Apple voisi kasvattaa Apple Watchin akun kokoa. Jykevämpi akku voisi olla hyvinkin realistinen parannus, sillä jo nyt monien valmistajien älykelloista löytyy useamman päivän akun kesto. Parannuksen myötä Apple Watch pysyisi kilpailukykyisenä älykellomarkkinoilla.

 

Muita mahdollisia uusia ominaisuuksia olisi näytön alle piilotettu kamera sekä kelloon sijoitettu sormenjälkitunnistin, jonka avulla Apple Watch voisi nopeasti tunnistaa käyttäjän laitteen käyttöönottoa tai maksusuoritusta varten. Huhujen mukaan Touch ID -tunnistin olisi mahdollisesti sijoitettuna kellon Home-painikkeeseen.

 

 

Merkittäviä uudistuksia muotoiluun?

 

Uuden Apple Watchin ulkoasun arvellaan muuttuvan varsin merkittävästi aiempiin malleihin nähden. Esimerkiksi arvostetun Applen analyytikon Ming-Chi Kuon mukaan uudessa Apple Watchissa voidaan nähdä merkittäviä uudistuksia sitten vuosiin. Huhujen mukaan Series 7 -älykellossa muotoilun suhteen suurin muutos olisi näytön tasaiset reunat, aivan kuten iPhone 12 -sarjan puhelimissa ja iPad Pro -tableteissa. Uusi muotoilu toisi erottautuvuutta aiempiin Apple Watch -älykelloihin, ja vaikuttaisi varmastikin jonkin verran kellon istuvuuteen ranteessa. Tässäkin spekulaatiossa voisi olla hyvin perää, sillä tällöin uusi kello olisi muotoilun suhteen yhtenevä muiden uusien Apple laitteiden kanssa.

 

“When Apple releases its next Apple Watch, likely in September, it looks like it will come with a whole new design and strikingly different internals, too.” - Forbes, kesäkuu 2021

 

Applen on huhuttu tekevän uudelle kellolle myös entistä kestävämmän muotoilun, jonka myötä uusi malli soveltuisi edeltäviä Watch-älykelloja paremmin kovempaan treenaamiseen. Vaikka nykyiset Apple Watch -kellot sopivat ominaisuuksiensa puolesta oikein hyvin urheilusuoritusten seuraamiseen, ei niitä ole kuitenkaan tehty kestämään kovempia olosuhteita. Keskustelua on ollut esimerkiksi kellotaulua ympäröivästä kumisesta kotelosta, joka voisi paremmin suojata sen osia mahdollisilta vaurioilta.

 

Kiinnostavia huhuja on liikkunut myös uuden Apple Watch -älykellon värityksestä. Eniten spekulointia on käyty vihreästä väristä, joka olisi sävyltään samanlainen kuin vihreä AirPods Max. Puhetta on ollut myös vaaleansinisestä väristä.

 

 

Huhujen mukaan uusi Apple Watch 7 tulisi saataville samassa vihreässä värissä, kun Airpods Max.Huhujen mukaan uusi Apple Watch 7 tulisi saataville samassa vihreässä värissä, kun Airpods Max.

 

 

 

Keskipisteenä terveys ja hyvinvointi

 

Applen aikaisemmin markkinoille myyntiin tuoduissa Watch-älykelloissa on panostettu erityisesti erilaisiin liikunta- ja hyvinvointi ominaisuuksiin. Apple Watch -älykelloista löytyy muun muassa innovatiivisia terveyden seurantaan ja liikuntaan liittyviä toimintoja, kuten veren happitason mittaus, EKG-sydänsähkökäyrämittaus, erilaisia treenitiloja ja paljon muuta.

 

Huhujen mukaan uusi Applen lippulaivakello pitäisi sisällään entistäkin monipuolisempia terveysominaisuuksia. Esimerkiksi Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi vierailullaan Outside-podcastissa, että yhtiöllä on runsaasti ideoita pöydällä liittyen kellojen terveys- ja treeniominaisuuksiin. Vaikka mitään paljastuksia tai suoraa vahvistusta mistään tietystä ominaisuudesta ei kuultu, voidaan olettaa, että panostuksia näissä osa-alueissa nähdään jatkossakin.

 

Tulevan Apple Watchin ympärillä on liikkunut spekulointia siitä, sisältäisikö uusi kello mahdollisesti aiemmin Applen kaavaillun lämpötila-anturin. Huhuja on liikkunut myös verensokerimittarin sekä uintiominaisuuksien tuomisesta kellolle. Verensokerimittarin tuominen olisi hyödyllinen ominaisuus etenkin diabeetikoille, mutta tästä toiminteesta hyötyisi varmasti kaikki käyttäjät. Sen lisäyksen osalta on liikkunut myös ikävämpiä uutisia, sillä esimerkiksi Bloombergin raportin mukaan glukometri ei vielä ehtisi tämän vuoden malliin, vaan sitä jouduttaisiin odottamaan vielä mahdollisesti vuoden 2022 -älykelloon asti.

 

 

 

 

  • Milloin uusi Apple Watch ilmestyy? Todennäköisimmin uusi kello julkaistaan syyskuussa 2021.
  • Paljonko kello maksaa? Apple Watch -älykelloissa hintataso on ollut hyvin vakaa, eikä sen suhteen ole todennäköisesti odotettavissa mitään merkittäviä muutoksia. Alkaen hinta lähtee oletettavasti 439 € ylöspäin.

 

Huhut uuden Apple Watchin ympärillä ovat mielenkiintoisia. Etenkin spekulaatiot kellon teknisistä parannuksista sekä kattavemmista hyvinvointi ominaisuuksista ovat varmasti monien mieleen. Jääkin siis nähtäväksi, millainen on uusi Apple Watch 2021, ja sattuuko mikään näistä tiedoista osumaan kohdilleen.

 

Korostaisin vielä, että kaikki tämä artikkelissa mainittu tieto on silkkaa spekulointia. Mitä huhuja sinä olet kuullut uudesta Apple Watchista? Mitä uusia ominaisuuksia odotat siitä löytyvän? 🍏

 

 

 

Lue lisää:

| Telia Yhteisön moderaattori |
1 vastaus
HannaSu
Moderaattori
Moderaattori
  • 137 custom-general.kudos
  • 540 custom-general.replies
  • 17 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Jaa kuulemasi huhut ja osallistu spekulointiin jättämällä kommenttisi tähän artikkeliin!

| Telia Yhteisön moderaattori |