Esittelyssä AKG Y600NC ja N700NCM2 -langattomat vastamelukuulokkeet

  • 16 November 2021
  • 1 kommentti
  • 12 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


AKG on ollut jo vuosikymmenten ajan musiikkipiirien arvostama merkki erinomaisen äänentoistonsa ansiosta. AKG voitti esimerkiksi vuonna 2010 Grammy-palkinnon ääniteknologiansa ansiosta. Nyt tämä Samsungin omistama brändi on julkaissut uudet vastamelukuulokkeet, jotka kantavat nimiä AKG N700NCM2 ja AKG Y600NC


 


AKG N700NCM2 - Varma valinta täydelliseen musiikkielämykseen


 


AKG N700NCM2 kuulokkeet tarjoavat laitevalmistajan mukaan voimakkaan ja syvän bassoäänen sekä äänen selkeät vivahteet täydellisessä tasapainossa. Näissä kuulokkeissa on jopa 23 tunnin akkukesto, jonka ansiosta voit nauttia koko päivän upeista musiikkielämyksistä, podcasteista tai keskittyä työntekoon kaikessa rauhassa. AKG lupaa 23 tuntia kuunteluaikaa käyttäessäsi Bluetooth-yhteyttä ja vastamelutoimintoa – ja jopa 36 tuntia kuunnellessasi esimerkiksi musiikkia johdon kautta vastamelutoimintoa käyttäen. Vastamelutoiminto poistaa häiritsevät äänet, jotta voit kuunnella suosikkimusiikkiasi tai vaikkapa äänikirjoja kaikessa rauhassa. Vastamelutoiminto mahdollistaa myös sen, että voit nauttia täydellisestä hiljaisuudesta työnteon, opiskelun tai esimerkiksi kirjoittamisen aikana.


 


AKG kertoo, että näiden kuulokkeiden mukavuuteen on panostettu, sillä niiden muotoilu on tyylikästä ja kevyet materiaalit tarkkaan valikoituja. Korvakuppien memory foam -materiaali muotoutuu korvien mukaan ja sanka on säädettävä. Kuulokkeet voi taittaa kokoon niin, että ne sopivat hyvin laukkuun tai takin taskuun. Paketin mukana tulee myös kompakti kotelo, lentokoneadapteri ja USB-latausjohto, joten kuulokkeet sopivat hyvin myös matkakumppaniksi.


 


AKG N700NCM2 -kuulokkeet ovat varustettu Ambient Aware- ja TalkThru-tekniikoilla. TalkThru-tekniikka laskee musiikin äänenvoimakkuutta samalla, kun puheääniä vahvistetaan puhelun aikana. Ambient Aware -toiminnolla kuulet ympäristön ääniä juuri sopivasti. Se on hyvä käytössä esimerkiksi ollessasi liikenteessä, jotta voit havainnoida ympärilläsi tapahtuvia asioita paremmin.


 


Kuulokkeet toimivat näppärästi yhteen AKG:n oman AKG Appin avulla, joka antaa mahdollisuuden tasapainottaa ääntä ja päivittää laiteohjelmiston. Painamalla kuulokkeiden painiketta kaksi kertaa voit aktivoida Google Assistantin tai Bixbyn ja antaa äänikomentoja. Äänikomennot ovat yhteensopivia myös iPhonen Sirin kanssa.


 



 


AKG Y600NC - AKG:n ääniteknologiaa edullisempaan hintaan



AKG Y600NC on edeltäviä kuulokkeita hieman edullisempi vaihtoehto, joka tarjoaa AKG:n mukaan niin ikään puhtaan, studiolaatuisen äänen. Näiden kuulokkeiden akkukesto on myös hieman pidempi verrattuna ylempänä esiteltyyn malliin. Kuulokkeiden akku kestää jopa 25 tuntia, kun sekä Bluetooth-yhteys, että vastamelutoiminne on käytössä. Johdon kautta kuunnellessa akku kestää samaisen 36 tunnin verran, kun vastamelutoiminto on käytössä. Kuulokkeiden latausaika on myös tunnin lyhyempi kuin AKG N700CM2 -kuulokkeissa. Vastamelutoiminto antaa sinulle mahdollisuuden rauhoittua musiikin parissa, äänikirjoja kuunnellen tai hiljaisuudesta nauttien. Vastamelutoiminto on erittäin kätevä etenkin silloin, kun sinun täytyy tehdä töitä tai pystyä keskittymään meluisassa ympäristössä. Kuulokkeet ovat oiva pari niin reissatessa, kävelyllä tai kuntosalilla, sillä ne voi taittaa helposti kokoon, jolloin saat ne helposti mukaan. Paketin mukana toimitetaan lisäksi kevyt kantopussi, jonne kuulokkeet on näppärä sujauttaa.


 



 


Tekniset ominaisuudet vertailussa


 


































































 



AKG N700NCM2 



AKG Y600NC



Paino



278 g



322 g



Latausaika



3 tuntia



2 tuntia



Akkukesto


Bluetoothin ja vastamelutoiminnon kanssa 23 tuntia. Johdon ja ANC:n kanssa 36 tuntia Bluetoothin ja ANC-vastamelutoiminnon kanssa 25 tuntia. Johdon ja ANC:n kanssa 36 tuntia

Bluetooth



4.2



5.0



Äänitilat



TalkThru technology & Ambient Aware -vastamelutoiminto



TalkThru technology & Ambient Aware -vastamelutoiminto



Koodekit 


SAMSUNG SCALABLE CODEC, SBC, AAC

UHQ / AAC / SBC



Taajuusalue 



10-20kHz



10-24kHz



Impedanssi



30 ohmia



32 ohmia



Muuta



Säilytyskotelo



Säilytyspussi



 



Lentokoneadapteri



Automaattinen Play & Pause



 



USB-latausjohto



USB-C -latausjohto












 



Äänijohto



Äänijohto












 



2 mikrofonia



2 mikrofonia












 



Android ja iOS-yhteensopivuus



Android ja iOS-yhteensopivuus



 


 


Lue myös:



1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hieman erikoista, ettei ole laitettu AptX HD kodekkia, taikka sitten low latency. Olisi kiintoisaa tietää, millainen viive/epäsynkka mahdollisesti sarjoja tms. katsoessa kuva  ja puheen välillä on. AKG:n johdollisista luureista on mul kokemuksia ja ne ovat timanttia.

Vastaa