Esittelyssä Apple Watch Sport

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 26 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10325 kommenttia

 


Teksti on julkaistu alunperin täällä --> linkki.


 


 



 


Tällä kertaa testasimme Apple Watch Sport -älykelloa, joka sopii ehdottomasti niin alkuvuoden sporttihuumaan kuin jo viime vuonna alkaneeseen oman kehon mittaamisen trendiin. Odotettavissa oli luksusta ja laatua, mutta löysikö testiryhmämme markkinajohtajan tuotteesta jotakin moitittavaa?


 


Ensimmäinen yllätys Apple Watchin kohdalla tulee jo ennen kuin kelloa on edes otettu pois paketista: sen myyntipakkaus tuntuu lähes valtavalta. Painoakin pitkällä paketilla on yllättävän paljon vaikka sisältä paljastuu tyylikkään minimalistinen, musta sporttikello.


 


Kello tuntuu kädessä laatutuotteelta. Mitäköhän tätä painamalla oikein tapahtuu? Ensimmäisenä kellon käyttökuntoon saa nuori mies, joka luki orjallisesti heti paketin päältä löytyvät suomenkieliset ohjeet. Mies puolustaa lukukokemustaan:


 


– Eihän niitä lappuja olisi tarvinnut lukea, mutta halusin varmistaa, miten nämä kellon napit oikein toimivat.


 



 


Painamallahan napit toimivat ja kun kello on käynnistetty, se löytää helposti vieressä olevan puhelimen ja laitteiden synkronointi käy käden käänteessä. Ohjeet näkyvät läpi prosessin selkeästi ensin kellon taululla ja lopuksi puhelimen näytöllä. Testaajan iPhone 6 -puhelimesta löytyy valmiiksi Watch-sovellus, jonka Apple Watch ottaa käyttöön ja samalla puhelimeen ilmestyy Activity-sovellus. Activity antaa kauniisti visualisoitua dataa päivän liikkeistä.


 


Kun kello ja puhelin on synkronoitu, löytyy ranteesta kaikki ne puhelimeen ladatut sovellukset, jotka ovat yhteensopivia Apple Watchin kanssa. Tässä vaiheessa testiryhmän kellot muuttuvatkin kovin erilaisiksi. Pian kello näyttääkin parhaat puolensa, kun sen näytölle ilmestyvät eri sovellusten viestit. Mitä enemmän yhteensopivia sovelluksia löytyy, sitä useammin kello itsestään ilmoittaa. Tästä toki toinen testaaja ahdistuu, kun toinen on iloinen kartalla olemisen tunteestaan. On kuitenkin muistettava, että kellosta ei löydy sovellusten täysiä versioita ja ilmoituksen jälkeen on toisinaan kaivettava kännykkä esille.


 


Äkkiä jopa itse kellotoiminto unohtuu, kun ranteessa tapahtuu niin paljon kaikkea muuta. Herkkua on myös suomeksi toimiva äänisyöttö. Kun puhut kellolle, se kirjoittaa WhatsApp-viesteihin selvää suomea! Olo on kuin Ritari Ässällä! Siri sen sijaan ei osaa soittaa Teemulle, mutta ”Tiimulle” se pirauttaa muitta mutkitta. Sisätiloissa ranteelle jutteleminen tuntuu yllättävän normaalilta touhulta, mutta kaupungin vilinässä ranteelle puhuttaessa tekee mieli leikkiä salaista agenttia. Kellosta tulee nopeasti osa arkea, mutta käyttäjästä riippuu, kuinka tiukan otteen kello ottaa ajasta.


 


Plussat:


+ Erittäin helppo käyttöönotto ja käyttö


+ Tyylikäs ja kevyt laite


+ Salasana turvaa varsin yksityiseksi muuttuvan laitteen


 


Miinukset:


- Rannekkeen kiinnittäminen tuotti aluksi hankaluuksia


- Siri ei ymmärrä suomea


- Yllättävän suuri pakkaus pienelle laitteelle


 


---


 


Pääset tilaamaan oman Apple Watchin verkkokaupastamme täältä --> linkki.


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa