Esittelyssä Blue Snowball iCE- ja Blue Snowball -USB-mikrofonit

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 22 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12



Bluen Snowball- ja Snowball iCE -mikrofonit ovat helppokäyttöisiä mikrofoneja, jotka soveltuvat moneen käyttöön ja etenkin ensimmäiseksi mikrofoniksi parempaa äänenlaatua tarjoamaan. Äänenlaadun lisäksi kyseiset mikrofonit omaavat retron ulkoasun, joka on ainakin allekirjoittaneen silmään tyylikkään näköinen.


 


Simppeli ja tyylikäs


 


Blue Snowball ja Blue Snowball iCE ovat loppujen lopuksi melko samanlaisia matalamman hinnan mikrofoneja, jotka ovat helppoja käyttää ja omaavat arvostelujen mukaan hintaansa nähden hyvän äänenlaadun. Pieni ero mikrofoneissa myös on, jota katsotaan tarkemmin hieman myöhemmin. Nimensäkin mukaisesti mikrofonit ovat lumipallon muotoisia, joiden retro ulkoasu on kaikkiaan tyylikkään oloinen. Muutama värivaihtoehtokin löytyy omaa silmää miellyttämään.


 


Molemmissa mikrofoneissa on mukana kolmijalkainen säädettävä jalusta, jolla se pysyy pöydällä paikallaan. Oman kokemukseni myötä tällaisen kolmijalkaisen telineen sijoittelun kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä mikrofoni voi herkästi keikata kumoon, jos siihen sattuu osumaan. Snowball sekä Snowball iCE ovat molemmat vahvistetusta muovista tehtyjä eikä metallista, joten ainakin korkeammilta pudotuksilta kannattaa koittaa välttyä. Telineen jalka on melko pieni, joten siinä ei ole kauheasti säätövaraa. Tämä on siis hyvä huomioida omassa käyttötarpeessa sijoittelun kannalta, mutta mikki on toki kiinnitettävissä esimerkiksi käsivarsi-telineeseen, jos sinulta sattuu sellainen kotoa löytymään tai olet sellaista erikseen hankkimassa.


 



 


Bluen Snowball- sekä Snowball iCE -mikrofoneissa on plug-and-play-toiminto eli sen käyttöönottaminen on erittäin helppoa. Kytke vain USB-liitäntä tietokoneeseesi ja olet valmis käyttämään äänittämään tai striimaamaan. Erillisiä ajureita ei tarvitse ladata, joten mikrofonit ovat käytännössä heti paketista avauksen jälkeen käyttövalmiit. Molemmat mikrofonit toimivat laitevalmistajan mukaan käyttämäsi ohjelmiston kanssa, oli se sitten esimerkiksi Garageband, iMovie, Pro Tools tai Audacity. Kummatkin mikrofonit ovat yhteensopivia seuraavien käyttöjärjestelmien kanssa: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 tai uudempi, MacOS 10.10 tai uudempi.


 


Nämä Bluen mikrofonit sopivat mainiosti moniin käyttötarkoituksiin. Voit käyttää molempia mikrofoneja esimerkiksi YouTube-videoiden tekemiseen, pelien striimaamiseen, Skype- tai Discord-puheluihin, musiikin äänittämiseen tai vaikkapa podcastin tekemiseen. Jos haluat reilun parannuksen tietokoneen sisäisen mikrofonin äänenlaadulle ja helpon ratkaisun ilman ylimääräisiä säätöjä, näissä Bluen mikeissä on oivat vaihtoehdot tarjolla. Arvostelujen perusteella äänenlaatu on näissä kummassakin hyvällä tasolla näinkin edullisessa hintapisteessä. Tarvittaessa voit erikseen hankkia esimerkiksi pop-filterin tai shockmountin lisätarvikkeeksi mikrofonin äänenlaadun kohentamiseksi.


 


Miten nämä mikrofonit eroavat toisistaan?


 


Snowball iCE on vieläkin riisutumpi sekä edullisempi malli näistä kahdesta. Siinä on käytössä hertta-suuntakuvio, joka on yleinen suuntakuvio mikrofoneissa ja käytännössä se tarkoittaa sitä, että mikrofoni poimii äänen edestä. Tämä soveltuu hyvin yksisuuntaisen äänen, kuten sooloinstrumenttien, podcastien tai pelistriimien tallentamiseen. Käytännössä Snowball iCE -mikrofonissa ei siis ole yhtään säätöpainiketta, joten se rajoittaa hieman mikrofonin monipuolisuutta. Se on kuitenkin helppo ja toimiva ratkaisu moneen tarkoitukseen.


 



 


Snowball -mallista löytyy yksi säätöpainike, jolla voit valita kolmesta eri ääniasetuksesta:
- Hertta (poimii äänen edestä)
- Hertta -10dB (poimii äänen edestä, mutta vähentää mikrofonin herkkyyttä)
- Suuntaukseton (poimii ääntä tasaisesti joka suunnasta)



Tämän säädön myötä Snowball -malli tarjoaa hieman enemmän monipuolisuutta käyttäjälle ja on näistä kahdesta mikrofonista kalliimpi valinta, mutta kuitenkin vielä edullisemmasta päästä. Hertta -10dB -asetusta voit käyttää erityisen kovan äänilähteen äänittämiseen, kuten esimerkiksi jokin kovaäänisen instrumentin äänen taltiointiin. Suuntauksetonta asetusta voi hyödyntää vaikkapa useamman ihmisen podcastin tallentamiseen, tai neuvottelupuheluun. Molemmat näistä mikrofoneista ovat kondensaattorimikrofoneja, mutta Snowball -mallissa on kahden kondensaattorikapselin rakenne eli siinä on yksi kapseli enemmän kuin edullisemmassa Snowball iCE -mallissa. Tämän on tarkoitus tuottaa laitevalmistajan mukaan entistä rikkaampaa ja yksityiskohtaisempaa ääntä.


 



 


Erot eivät ole järisyttäviä näiden kahden mallin välillä, mutta Snowball -malli on näistä kahdesta monipuolisempaan käyttöön soveltuva malli. Snowball iCE on kuitenkin vielä edullisempana vaihtoehtona sopiva ratkaisu käyttäjälle, joka hakee helppoa ratkaisua äänen taltioimiseksi omiin projekteihinsa.


 


Tekniset tiedot


 



  • Suuntakuviot: Hertta, suuntaamaton

  • Taajuusvaste: 40 Hz - 18 kHz

  • Kapseli: Kondensaattori, painegradientti USB-digitaaliilähtö

  • Näytteenottotaajuus: 44,1 kHz, 16-bittinen

  • Virta: USB

  • Mitat: 325 mm (ympärysmitta)

  • Paino: 460 g

  • Yhteensopivat käyttöjärjestelmät: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 tai uudempi, MacOS 10.10 tai uudempi

  • Takuu: 24 kk

  • Myyntipakkauksen sisältö: Blue Snowball / Snowball iCE -USB-mikrofoni, säädettävä teline, USB-johto, käyttöohje


 


Tilaa Blue Snowball    Tilaa Blue Snowball iCE


 


Lue myös:



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa